Dá se naučit trpělivost?

26270
13.8.14 17:11

Trpělivost - dá se naučit?

Ahoj holky, podařilo se některé z vás naučit se trpělivosti? A jak?
Všimla jsem si, že lidé jsou nespokojení mmj. i proto, že jsou netrpěliví a nedokáží čekat, všechno chtějí hned. V některých situacích jsem taky taková a přitom se často ukáže, že stačí situaci nehrotit a vyčkat. Co se s tím dá dělat? Děkuju. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3711
13.8.14 17:17

@Malaga
Nevím, taky bych to potřebovala vědět.
Přijde mi to jako vrozená vlastnost, kterou možná lze nějak „vycvičit“, ale kdo ví :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
13.8.14 17:25

Co se s tím dá dělat?
Srovnat si priority ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
13.8.14 17:31

@Catus tomu moc nerozumím, jak to myslíš? Priority mám docela srovnané, jen někdy je ta trpělivost menší a jindy větší. Třeba když čekám na dárky od Ježíška ;) (to už se ale táhne od dětství)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
13.8.14 17:43

Myslím to tak, že pokud by ti ta (ne)trpělivost nějak extrémne zasahovala do života, bylo by fajn si uvědomit, že pokud nejde o život…jde o houno :lol:
No ale jestli resis nedockavost dárků, tak to asi nebude o trpělivosti, ale spíš o (ne)vyzralosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12597
13.8.14 17:43

@Malaga možná - ale to je fakt jen můj momentální nápad - že jsou dnes lidé takoví (všímám si toho totiž taKy), protože je taková uspěchaná doba, navíc je už dnes všeho dostatek a možnosti jsou takové, že můžeš mít všechno hned. Ale lidem to stejně nestačí, takže jsou stejně nervaci netrpěliví :-) A naučit se trpělivosti určitě jde, já myslím, že člověk může získat (nebo ztratit) jakékoliv charakterové vlastnosti, pokud na sobě pracuje. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
13.8.14 17:44
@Catus píše:
Myslím to tak, že pokud by ti ta (ne)trpělivost nějak extrémne zasahovala do života, bylo by fajn si uvědomit, že pokud nejde o život…jde o houno :lol:
No ale jestli resis nedockavost dárků, tak to asi nebude o trpělivosti, ale spíš o (ne)vyzralosti :mrgreen:
:pankac: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
13.8.14 17:45

@Catus dárky byla nadsázka, na těch svět nestojí ;). Netrpělivost mi extrémně do života nezasahuje, ale s více trpělivostí by mi bylo lépe :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
13.8.14 17:46
@Malaga píše:
@Catus dárky byla nadsázka, na těch svět nestojí ;). Netrpělivost mi extrémně do života nezasahuje, ale s více trpělivostí by mi bylo lépe :).

já jsem netrpělivá u sebe, co se děcka týče, tak jsem překvapivě trpělivá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
13.8.14 17:48
@Malaga píše:
@Catus dárky byla nadsázka, na těch svět nestojí ;). Netrpělivost mi extrémně do života nezasahuje, ale s více trpělivostí by mi bylo lépe :).

Však u toho byl smajl :mrgreen: jsem pochopila :P
Ono dost záleží na situaci.
Jiné je trpelive cekat ve frontě na banány a nebo na transplantaci srdce…třeba :lol: Prostě si to srovnat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
13.8.14 17:49

@dani24687 tak to máš tu lepší variantu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
13.8.14 17:49
@dani24687 píše: :pankac: :mrgreen:

Zdár :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
13.8.14 17:50
@Malaga píše:
@dani24687 tak to máš tu lepší variantu ;)

jo, to asi jo, jak nad tím teď přemýšlím :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
13.8.14 17:50
@Catus píše:
Zdár :mavam:
:mavam: nazdár
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit