Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, podařilo se některé z vás naučit se trpělivosti? A jak?
Všimla jsem si, že lidé jsou nespokojení mmj. i proto, že jsou netrpěliví a nedokáží čekat, všechno chtějí hned. V některých situacích jsem taky taková a přitom se často ukáže, že stačí situaci nehrotit a vyčkat. Co se s tím dá dělat? Děkuju. M.
@Malaga
Nevím, taky bych to potřebovala vědět.
Přijde mi to jako vrozená vlastnost, kterou možná lze nějak „vycvičit“, ale kdo ví ![]()
@Catus tomu moc nerozumím, jak to myslíš? Priority mám docela srovnané, jen někdy je ta trpělivost menší a jindy větší. Třeba když čekám na dárky od Ježíška
(to už se ale táhne od dětství)
Myslím to tak, že pokud by ti ta (ne)trpělivost nějak extrémne zasahovala do života, bylo by fajn si uvědomit, že pokud nejde o život…jde o houno ![]()
No ale jestli resis nedockavost dárků, tak to asi nebude o trpělivosti, ale spíš o (ne)vyzralosti ![]()
@Malaga možná - ale to je fakt jen můj momentální nápad - že jsou dnes lidé takoví (všímám si toho totiž taKy), protože je taková uspěchaná doba, navíc je už dnes všeho dostatek a možnosti jsou takové, že můžeš mít všechno hned. Ale lidem to stejně nestačí, takže jsou stejně nervaci netrpěliví
A naučit se trpělivosti určitě jde, já myslím, že člověk může získat (nebo ztratit) jakékoliv charakterové vlastnosti, pokud na sobě pracuje. ![]()
@Catus píše:
Myslím to tak, že pokud by ti ta (ne)trpělivost nějak extrémne zasahovala do života, bylo by fajn si uvědomit, že pokud nejde o život…jde o houno
No ale jestli resis nedockavost dárků, tak to asi nebude o trpělivosti, ale spíš o (ne)vyzralosti
@Catus dárky byla nadsázka, na těch svět nestojí
. Netrpělivost mi extrémně do života nezasahuje, ale s více trpělivostí by mi bylo lépe
.
@Malaga píše:
@Catus dárky byla nadsázka, na těch svět nestojí. Netrpělivost mi extrémně do života nezasahuje, ale s více trpělivostí by mi bylo lépe
.
já jsem netrpělivá u sebe, co se děcka týče, tak jsem překvapivě trpělivá ![]()
@Malaga píše:
@Catus dárky byla nadsázka, na těch svět nestojí. Netrpělivost mi extrémně do života nezasahuje, ale s více trpělivostí by mi bylo lépe
.
Však u toho byl smajl
jsem pochopila ![]()
Ono dost záleží na situaci.
Jiné je trpelive cekat ve frontě na banány a nebo na transplantaci srdce…třeba
Prostě si to srovnat ![]()
@Malaga píše:
@dani24687 tak to máš tu lepší variantu
jo, to asi jo, jak nad tím teď přemýšlím ![]()