Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To už nevím
ale napadá mě třeba postupně posouvat hranici v běžných situacích, kde trpělivá nejsem. Například já, jako každý normální student se ženu na oběd, snažím se být první a hned jíst a když skončím jako poslední ve frontě, jsem naštvaná a nervózní. Tak bych se začala zocelovat tím, že když dorazím na oběd jako jedna z prvních, pustím před sebe třeba deset lidí. A budu klidná a přesvědčím sama sebe o tom, že mi to vůbec nevadí a že budu trpělivá a počkám. A po týdnu kdy tohle zvládnu naprosto dokonale před sebe pustím třeba 15 lidí. A takhle časem budu schopna před sebe pustit všechny aniž by to se mnou nějak hnulo a trpělivě budu čekat. A potom pro mě bude snadnější být trpělivá v ostatních situacích.
@Hildegarde díky za tip, popřemýšlím, jak to aplikovat na mou netrpělivost. A zkoušela jsi konkrétně tu situaci, kterou popisuješ? ![]()
@Malaga nejvíc trpělivosti jsem se naučila, když mě jako mladou obsadili do funkce. najednou jsem měla 55 podřízených, většina ve věku mých rodičů, někteří starší. Za dva roky jsem se od nich naučila mnohé…nejen trpělivost, ale taky trochu zpomalit (jak v mluvení, myšlení, ve svých nárocích) a neměřit ostatní podle sebe (nebrat jako normu to, co bych udělala já a jak rychle
) Všeobecně na trpělivost doporučuju sociální služby ![]()