Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak líčka jsou v pohodě, ale teď jsem namazala dceři dásně calgelem na zuby, a už mi to zas začalo na rtu, to je blbost aby to mělo souvislost, co? ráno jsem jí totiž taky namazala
@Bibík13
Já myslím, že ti pomůže, když se přestaneš tak pozorovat. Promiň, nemyslím to nijak zle,
taky mám k tomu sklony. Lékem je najít si jinou zábavu. ![]()
@Fíková píše:
@Bibík13
Já myslím, že ti pomůže, když se přestaneš tak pozorovat. Promiň, nemyslím to nijak zle,taky mám k tomu sklony. Lékem je najít si jinou zábavu.
Děkuji, to máš naprostou pravdu, pozoruju se asi až moc no, nebo spíš mám strach co se bude z čeho dít. Zkusím se více zabavit
![]()
Temer jiste ani mrtvice ani licni nerv
ale s podivnymi priznaky je lepsi nekde se ukazat (prinejmensim napoprve, nez bude jiste, ze to je psychogenni), protoze leckdy toho na sobe ma clovek vic, nez sam zpozoruje
Ve středu jdu k praktikovi na kontrolu, tak mu to alespoň řeknu.
@Pudloslava co jiného by to ještě mohlo být? Něco vážnějšího? Bude mi na to stačit obvoďák?
Nestresuj se zbytecne pokud tam jdes tak mu to rekni, neboj pokud by mel na neco podezreni, tak te posle napriklad na neurologii. Zkus se necim zabavit, necim u ceho prstanes na takove veci myslet a uvidis ze ti hnedka bude lip. A pak dej vedet co ti obvodak rekl, ano?
@Bibík13 ja si nemyslim, ze by slo o neco vazneho - rozhodne nejde o typicky priznak zadne zasadni choroby a kdyz jsou nejake divne pocity symetricky na obliceji nebo rukach, obvykle to je psychogenni - nicmene jen na zaklade priznaku bez podrobnosti a vysetreni si netroufam to rozhodnout. obvodak te posle na neurologii, ale stejne potrebujes doporuceni, takze obvodak je spravne.
100% mu to řeknu, jen se trochu bojím, že mě odpálkuje, že si to vymýšlím, on je takovej „dobrák“. Ale uvidíme co mi na to řekne. Ještě jsem vám neřekla, že na neurologii jsem párkrát byla, kvůli bolesti zad, naposledy tuším v prosinci, ale ani jednou se nic nezjistilo, to mi občas strnula ruka nebo ráno nohy, občas zamotání hlavy a takové, ale prý jsem úplně ok…jen mě "prokřoupali a dobrý. Tak budu doufat, že se za ty myslím 2 měsíce nic strašného nerozjelo. Zítra napíšu, jak jsem pořídila. ![]()
@Bibík13 jestli mas nekde na neurologii kartu, tak k obvodakovi nemusis, objednej se rovnou na neuro
@Pudloslava
Ahoj, byla jsem dnes u toho praktika a popisovala své obtíže s pusou, atd…
No vzal to svoje kladívko nebo co to je a klepal mi na celou hlavu, obličej, krk, hrudník, břicho, kolena, kotníky a dokonce, což mě hodně překvapilo a zároveň šokovalo, mě klepal i do stydké kosti a hned pak začal jezdit tím kladivem po břiše…hmmm, tak jsem z toho byla blázen, ale jediné co mi k tomu řekl, že mám a te´d nevím zda to píšu dobře, ale už si to moc nepamatuju, jako vetší dráždivost svalů a nervů nebo něco takového. A že si mám jít za výživovým poradcem, aby mi řekl kolik čeho mám a mám si upravit jídelníček a nechat si zjistit kolik mám v těle vápníku…toš nerozumím tomu, pokud tady někdo ano, budu moc ráda za vysvětlené. děkuji
Ještě jsem zapoměla napsat, že teď koukám na recept, že mi napsal Calcium chloratum 3×1 lžíce a oxazepam při potížích?
@alexxa
No já jsem takový jako maniak a vše hledám na netu (většinou chyba), ale velká dráždivost nervů a calcium, a do toho moje brnění, motání hlavy a občas blbé vidění a bušení srdce, tlaky na hrudi není to ta Tetanie?
Probůh…
![]()
no, tak hlavně že už měsíců a měsíců lítam po doktorech a nikdo mi není schopen říct co že to mám a nakonec totok..
Pudli, viděla jsem někde že jsi lékařka, tak se prosím ptám, co s tím, jestli stačí jen doplnit ten vápník a hořčík. A jestli je normální, že jak mi poklepal koleno, tak jsem měla pokrčené nohy a ta noha mi vylétávala až do rovna, docela ho to překvapilo, že je to nějak moc. A nad tím podbříškem taky nějak kroutil hlavou a pak mi řekl toto.