Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Čauki, potřebovala bych prosím poradit, co se mi to asi děje? Dneska od rána mi z ničeho nic začalo jakoby táhnout pod pravým okem, docela jsem znervózněla a šla se na sebe kouknout do zrcadla, ale vypadám „normálně“. Teď už mi to dělá pod oběma očima(líčka až po rty), takové jako bych se namazala maskou a nechala jí zaschnout, takový ten pocit táhnutí (tuhnutí), asi to popisuju jako blbec, ale jinak nevím. Jsem z toho úplně v nervech, a obličeji se mi nic nepokřivilo, protože jsem se lekla že je to mrtvice (doufám, že nebude), tak fakt nevím co dělat. Furt si na tu pusu šahám… co to může být prosím?
@iiiv
Na obou stranách, proboha. nemůže se jednat o tu mrtvicu? Mám 25 let a jsem relativně zravá, jen mám poslední dobou trochu depky a starosti s mimčem. jsem na mateřské.
@Bibík13 hele netušim, bratr měl nedávno obrnu lícního nezvu ale jenom na jedný straně. Mrtvičku samozřejmě mít taky můžeš. Jestli se ti neco nezdá, tak bych radši jela k doktorovi ať se případně něco nezanedbá. Třeba to vůbec nic není ![]()
Muze to byt klidne jen z toho stresu a nebo ta obrna licniho nervu. Mrtvice si myslim to nebude mela bys asi potize i s mluvenim.
@alexxa holky mám pcit, že tu z toho padnu, doma jsem sama, přítel v práci, takže doktor nehrozí, kvůli mimču. Jinak mluvím normálně, vycením zuby, vypláznu rovně jazyk, směju se taky rovně, ruce natáhnu i zvednu, chodítm taky normálně, jen ten pocit, toho stažení, nebo jako bych se namazala nějakým umrtvujícím krémem nebo tak. Hnus hnus, a jsem tak vytřepaná, že si myslím, že se to zhoršuje, buší mi srdce a mám pocit, že se asi vybulím
Mrtvice to nebude, neboj. To bys ani nemohla psát. ![]()
Když máš ty nervové potíže, může to souviset s tím. Takhle se může projevovat třeba panická porucha-i to bušení srdce atd. Zkus se trošku uklidnit, bude to lepší.
@Fíková
Snažím se uklidnit a něco doma dělat, ale furt na to myslím, že je to mrtvička, vybulím se a co moje mimuško, tady beze mě. manžel se vrátí až za 4 hodiny. Už mám alespoň pocit, že se to nezhoršuje, ale jsem vytřepaná jak ratlík. Měřila jsem si i tlak digitálním tlakoměrem a je myslím v normě (112/82). Poslední dny jsem úplně vytřepaná z mimča (zdravotní potíže) a včera mě ještě tak dožrala tchýně, že mi bylo úplně zle a celé odpoledne jsem se třepala z nervů. A dneska tohle…
A co chuť? při obrně lícního nervu mizí chuť té postižené části obličeje…
Podle meho nazoru je to nervovyho puvodu, mivam to same a jeste mi k tomu preskakuje srdce i ty stavy jako tak a ted to semnou sekne a moje detatko tu zustane samo kdo se o nej postara? na nikoho neni spoleh a podobne a podobne, jinak me takhle parkrat tahlo v obliceji a bylo to od krcni patere ale chce to lekare aby opravdu vyloucil tu obrnu
@alexxa ještě se zeptám, kdyby to během dne úplně vymizelo, což zatím teda vypadá, co si tady s vámi píšu, jsem klidnější i obtíže ustupují, je i tak potřeba vyhledat lékaře?
Jestli máš symetrický obličej, chuť atd… tak to vypadá, že jen opravdu hodně nervuješ, hoď se do pohody… k lékaři bych nešla
a s tím klidem to myslím vážně, já se po jednom obřím nerváku (hysterie, pláč, třes - kvůli chlapovi, samozřejmě teď vidím, že zbytečně) ráno opravdu vzbudila s obrnou lícního nervu a pásovým oparem k tomu… to tělo si sama nervama a hysterií oslabíš a nemoc (co by tě jinak nezkolila) tě položí
takže klid
Pokud to ustoupi asi bych k doktorce nesla leda ze by se to opakovalo, opravdu to chce klid jak tady nekdo pise ponevadz si tim muzes privodit opravdovy zdravotni potize
@Anonymní píše:
Jestli máš symetrický obličej, chuť atd… tak to vypadá, že jen opravdu hodně nervuješ, hoď se do pohody… k lékaři bych nešlaa s tím klidem to myslím vážně, já se po jednom obřím nerváku (hysterie, pláč, třes - kvůli chlapovi, samozřejmě teď vidím, že zbytečně) ráno opravdu vzbudila s obrnou lícního nervu a pásovým oparem k tomu… to tělo si sama nervama a hysterií oslabíš a nemoc (co by tě jinak neskolila) tě položí
to máš asi pravdu, poslední měsíce je toho na mě nějak strašně moc a ještě tou tchýní to vyvrcholilo, pásového oparu už jsem se párkrát obávala, protože jak jsem byla tak strašně na dně tak mě děsně pálelo a bolelo pod prsem jakoby až k zádům právě v pásu a byly to bolesti jak by mi chtěl někdo vytrhnout kus masa…ale naštěstí k tomu nedošlo, bohužel se to opakuje, no a dneska s tím obličejem, děs běs.
takže klid