Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, prosím o radu🙂
Budeme se v létě stěhovat do nového a už vyhlížím přihlášku do tamní školky. Trvalý pobyt, který by k přijetí dost pomohl, ale budeme mít v novém až po kolaudaci, tedy v létě.
Mám možnost dceru přehlásit k příbuzným, kteří bydlí kousek. Je možné, aby tam měla trvalý pobyt sama, beze mě? ![]()
@Weki píše:
Ahoj, prosím o radu🙂
Budeme se v létě stěhovat do nového a už vyhlížím přihlášku do tamní školky. Trvalý pobyt, který by k přijetí dost pomohl, ale budeme mít v novém až po kolaudaci, tedy v létě.
Mám možnost dceru přehlásit k příbuzným, kteří bydlí kousek. Je možné, aby tam měla trvalý pobyt sama, beze mě?
Zavolej fo školky. U nás to stačilo doložit až před nástupem, předtím jsem dala jen čestné prohlášení, že TP bude.
@Weki Řešíme to samé, ráda si počkám na další rady. My teprve stavíme ve vesnici, kam chceme dát děti do školky, ale přihláška je v květnu a kluci by nastoupili nejdřív v unoru a na obci nám řekli, že je tam celkem natriskano a ze mozna tech par měsíců budeme muset chodit jinam. Ale to čestné prohlášení je třeba super nápad ![]()
@Weki určitě kontaktuj přímo školku. Teď to řešila kamarádka. Ve školce jí dali vyplnit nějaký jejich formulář a dítko může od září nastoupit ![]()
Přesně tak, zavolej do školky. My se taky v létě stehujeme, ale já jsem si tam TP dala už teď, právě kvůli škole a školce. Kdyby to nešlo, řešila bych to ve školce a škole, ne na emiminu. Leckde stačí i nájemní smlouva, čestné prohlášení, nějaké doklady o stavbě atp. Ale tady nikdo nemůže vědět, co bude stačit zrovna vaší školce.
Známá se rozvadela a napsala prohlášení, že bude bydlet od září s dítětem jinde a v pohodě ji tam dítě vzali.
@Weki možné to je. Spíš bych ale ve školce uvedla pravdu, že vás čeká stěhování k tomu a tomu datu
mě to takhle prošlo
Kamarádka to taky řešila. Ve školce podepsala formulář, že do nástupu dítěte do školky bude mít dítě TP v místě a místo ji podrželi. Pokud by TP nestihla do začátku září, místo by dostalo jiné dítě.
Kazda skola to ma jinak. To ti tady nikdo nepomuze. Zavolej rediteli a popravde rekni jak se veci maji. Cestnym prohlasenim by melo stacit opatrit cokoli. A pokud maji dost mist, vezmou i bez trvaleho bydliste.
Holky, všem moc díky za rady! ![]()
Do školky jsem samozřejmě volala, popsala situaci, ale ředitelka nebyla zrovna sdílná. Tak to tedy zkusím ještě jednou ![]()
Stěhujeme se do místa kde bude letos mnoho novostaveb, bude jistě narváno, tak tomu chci pomoct co to jde..
Díky!
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.