Trvanlivost koření?

Elenentka
9.1.17 19:10

Trvanlivost koření?

Asi je to hloupý dotaz :oops: ale jak je to s trvanlivostí koření, má se raději dodržovat trvanlivost na obalu nebo je to blbost?

Nejsem žádná vášnivá kuchařka, a tak když jsem dneska sáhla po koření co jsem už dlouho nepotřebovala, zjistila jsem, že je už pět let prošlé :D a tak jsem projela i ostatní, a prošlá je minimálně půlka :lol:

Vadí to?
Moje mamka to skladovala v skleněných dózách a ty málo frekventované druhy jako badyán, anýz atd.. tam byly určitě hooodně dlouho :mrgreen:

  • Citovat
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20044
9.1.17 19:29

Já to moc neřeším pokud je skladovaný v suchu tak mu podle mě nic nebude

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
31693
9.1.17 19:31

Neřeším to.tam, kde je datum minimální trvanlivosti, tam datum moc neřeším, řším, jestli je to ok, nebo ne, když je tam spotřebujte do, tak jak kdy, jogurty a jiný mléčný tak do 3 dní neřeším, uzeniny, věci s majonézou a tak vyhazuju.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
479
9.1.17 19:52

Koření nebývá zrovna rizikové - pokud je v suchu - jinak by mohly hrozit plísně. Tam jde spíš o to, že nebude už plnit svoji funkci - ztrácí na vůni a chuti. Ale z hlediska bezpečnosti bych se toho nebála…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat