Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, může 2,5 leté dítě kari? Mám chut na testoviny s kari a smetanovou omáčkou, ale obávám se, že tohle koření není vhodné…
Může, dávala jsem, možná bych ho dala maličko míň, ale jinak klidně. Samozřejmě ne to ostré:-)
Tyjo, nad tím jsem nikdy nepřemýšlela. Mladší měl ke kuřeti kari rýži už snad v roce a půl. ![]()
@Marky983 úplně v pohodě, já ho používám běžně třeba do dýňové nebo cuketové polévky. Ale s mírou. Já mám třeba ráda víc, takže uvařím polévku s menším množstvím a sobě přidám přímo na talíři ještě trošku.
@Marky983 taky jsem davala snad uz od roka. lahudkove samozrejme, ne thajske. i kdyz nase snedi i palive…
Kvalitní koření klidně, a mrkni na kurkumu - turmenic - to je hlavní součást kari koření. Jak je zdravá. Hlavně aby koření nebylo plesnivé, nebo tak něco.
Tak malí indové na to neumírají,.
Jedinný problém je, jestli jí to bude chutnat, ale v žádném případě tam není něco, co by batolata nemohli.
Nehledě na to, že pokud nemáte pocitvou masalu z indické speciálky, tak to stejně bude jen troška kukrumy se zázvorem a solí.