Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, tak jsme se rozhodli ze 6zari poletime do tunisu já, babicka a muj skoro dvouletak, uz jsem tu zakladala tema co se tyce letadla a ted se chci zeptat, byl jste nekdo v tunisu zacatkem zari? jake tam je pocasi, premyslim co treba vzit malymu na spani, jestli brat mikcu atd. a daji se tam nekde koupit plinky? nechce se mi tahat cely baleni, zabere mi to pul kufru
jeste bych chtela rict ze letime na pevninu, ne na djerbu a jak dlouho trva let do tunisu?? meli vasi prckove problem s prechodem na jejich stravu? mame to all inclusive takze se bude stravovat jen v jejich hotelu.
@market.s.87
Začátek září je pořád teplo, mikču určitě přibal, pleny nevim jak tam koupíš, snažila bych je vzít. Let trvá cca 2hodiny. Připrav se že jsou Tunisani dotěrní, hlavně mimo hotel, pokud půjdete na trh nebo do města nakoupit. Rádi smlouvají o ceně, což je pro ně i koníčkem. Takže určo smlouvej. Někde v krámu mají i napsáno, že jsou ceny konečné a smlouvat se už nedá:)
Jídlo pokud máte all inclusiv vám stačí, určo kupujte a pijte jen balené vody, ovoce pořádně umýt. My tam byli ještě jako bezdětný, takže neporadim jak bude malý snášet přechod na jejich stravu. Vemte si s sebou bechera nebo nějakou pálenku a dejte si před večeří panáka, my to poprvé neudělali a měli jsme srajdu, když jsme letěli podruhé, tak jsme si vzali bechera a bylo to ok. Smozřejmě malýmu dávat nebudeš
Kam přesně letíte?
@dada12
no diky, kdyby jsi videla jaky mam stresy z toho, mladej vubec nechce jist a jediny co do nej natlacim je rano a vecer mliko se sunarem, takze jsem v peknym stresu jak to tam bude mit s jidlem a hlavne aby to zvladnul zdravotne vsechno ![]()
Štěpán tam má jet s prarodiči taky v září, slibuju si od toho že tam už nebude takové horko. Té stravy se taky bojím, Štěpán bude pěkně naštvaný, když bude mít srajdu
navíc má nějaké alergie a z toho dost děsný ekzém tak se bojím, aby to uhlídali.
(A to nedávno babička říkala, jak její bratr se ženou měli na dovolené průjem a vraceli se dřív a ted´letí zrovna tam
, no nic)
Krásné místo, užijte si to:)
No bohužel srajda v těhle exotických zemích bývá. Proto radim tu kořalku s sebou:)
Každopádně vemte smectu a třeba kapky Hylak raději.
Ještě jestli můžu poradit, chodí po pláži prodejci výletů, jsou otravní jak osina v prd… Radím koupit výlet raději od cestovky pokud chcete výletovat. Sice to mají dražší než oni, ale my koupili jednou od těch prodejců a byla to katastrofa. Ale třeba jsme měli jen smůlu.
Toho počasí se fakt neboj, bude ještě teplíčko, moře bude vyhřáté. Září je paráda. My byli v Tuisu pak ještě potřetí na Djrbe a to v prosinci a koupali jsme se v moři. Ale to už byla trma vrma ![]()
Můžu se zeptat, jak je to s východem a západem slunce v Tunisu? V kolik je to cca hodin v druhé půlce záři? Děkuji moc.