Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj holky,potřebuji poradit, v srpnu se chystame do Turecka, dcerce bude 18 měs., nemáte některá zkušenosti, jestli se tam dají běžně bez problému kouit pleny Pampers a případně nějaká dětská strava ve skleničkách…kdyby ji náhodou nechutnalo v hotelu
dík
Ahoj,zkus juknout na
http://turecko.orbion.cz/
a třeba to tam najdeš.....
Ja osobne bych 18m diteti v Turecku mistni jidlo nedavala, ani ve sklenickach. Vezla bych si vlastni sklenky. Pozor na myte a neloupane ovoce, vodu, zmrzlinu.. Pleny maji, ale na muj vkus je to dost drahe.
tot nase zkusenosti. My si s manzelem privezli prujem oba, kamaradka skoncila na kapackach.
ahoj, my jsme byli v Turecku před 2 lety a hned naproti hotelu jsme měli lékárnu, kde se dalo nakoupit pro děti. Měli tam jak dětská jídla, tak i další věci. Teď si bohužel nevybavuju, jestli i plínky Pampers, ale plínky tam měli určitě. jen se připrav, že jídlo i plínky jsou dražší než v čechách. Jinak klasický obchod s potravinami jsme v docházkové vzdálenosti neměli, tak nevím, zda nebyla možnost nákupu i tam. Ale jestli máte all inclusive, tak si malá určitě vybere. měli tam vždy nějaké těstoviny, obyč brambory a pár dalších jídel přizpůsobených přímo pro děti. Některé hotely mívají i samostatný dětský bar. ale jídlo tam je takové neslané nemastné a klárce nechutnalo. jedla s námi ![]()
Ahojky, my byli loni ve středisku Alanya. Dceři bylo 19 měsíců. Pampersky jsme kupovali až tam v supermarketu, vyšly na cenu, za jakou u nás bývají v akci. V lékárně to bylo dražší. Jídlo ve skleničkách a kaše tam v supermarketu taky měli, ale nevím cenu, jen jsem si udělala průzkum, kde v případě potřeby koupit. Měli jsem all inclusive, dceři jsem vždy něco vybrala a jedla normálně s náma. Zmrzlinu jsem jí nedávala. Nedávala bych ani zákusky a jiné rizikovější - I DOMA - laskominy. Voda se nemá pít z kohoutku, mají tam prý špatné potrubí, tak si koupíte na výlety a tak balenou v supermarketu. Byli jsme tam 2 týdny. 1. týden úplně v pohodě, druhý týden měla dcera častější a řidčí stolici, ne vyloženě průjem, ale fakt jen lehce - počítám, že to bylo tím, že jsme ji po půlce pobytu bez potíží povolili pít džusy z těch automatů - jsou z prášku a je to asi pěkný hnus. Letos jí dojdu do supermarketu pro krabicový, až budu mít pocit, je má víc pít a voda jí nebaví. Jinak k tomu vyhrožování průjmem a kapačkami - tomu samozřejmě nezabráníš, pokud to má přijít - třeba teď je to u nás v ČR taky „fajn“, že? Ale doporučuju preventivně celé rodině jíst laktobacily týden před pobytem a celý pobyt - střeba budou lépe osídlená ![]()