Turistou v Litvě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13943
18.3.15 19:21

Turistou v Litvě

Je tu někdo, kdo byl někdy v Litvě? Je něco, co bychom podle vás neměli zapomenout navštívit? Jací jsou tam lidé? Jaká je doprava? Jaké tam mají jídlo? Nějaké jiné postřehy? Jak se vám tam líbilo?
My chceme cestovat s batohem a stanem, veřejnou dopravou (vlaky, autobusy). Chtěli bychom toho vidět a procestovat co nejvíc bude možné v 10 dnech. Uvítám jakékoli informace, na internetu a v cestovních průvodcích toho o Litvě zrovna moc není…
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
18.3.15 19:32

Viděno z ČR z kontaktů s Litevci: početná ruská menšina, skoro všude se domluvíš buď anglicky nebo rusky (jak kdo a jak kde), co vím tak třeba hradů mají jenom pár, ale stojí za to, každopádně středověké uličky přístavních měst (pokud tě do nich dokážou místní nasměrovat) - některé z nich připomínají českokrumlovské podhradí…
Zaslechl jsem cosi o Muzeu jantaru ve Vilniusu - ptejte se na místě v informacích pro turisty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
18.3.15 19:52

@PetiteFillette záleží,co vše chcete vidět.
Vilnius - stačí jeden den, není tam toho tolik k vidění. Ale je tam moc příjemná atmosféra. Víc než Vilnius mně oslovil Kaunas. Ten jsem si zamilovala.
Pokaždé, když jsem tam byla, tak nás vzali na hrad Trakai. Na ten jsou pyšný. Asi je to jediný hrad v Litvě, ale původního tam mnoho není. :-)

JInak měn hodně lákal park Aukštaitija (http://en.wikipedia.org/…C5%A1taitija) Ale na to jsem bohužel neměla čas.

a hezké je to prý u moře - klaipeda

Byla jsem tam pokaždé služebně, takže ohledně cestování moc neporadím. Vše jsem měla zajištěné. Ale vlaky mezi Vilniusem a Kaunasem jsou spolehlivé a jezdí často.
Jako celkově mně Litva mile překvapila. Lidé jsou tam velmi příjemní a je tam taková přátelská atmosféra. BYla jsem tam na jaře a v létě. V létě, jak v Kaunasu, tak ve Vilniusu je spousta kavárniček, hospůdek, lidé sedí venku a je tam živo.

Info přes cestou jsem hledala tady:

https://www.lietuva.lt/en/tourism
http://www. lithuania. travel/

A v knihovně jsem si půjčila průvodce po baltských zemí:

https://www.kosmas.cz/…ko-pruvodce/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
18.3.15 19:54

@Achdarek Díííky moc, přesně takhle jsem si to představovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.3.15 20:37

Mě teda nejvíc uchvátila Kurská kosa - poloostrov u Klaipedy s nádhernými dunami, no a pak Hora křížů u Šiauliai, obzvlášť navečer má hodně silnou atmosféru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
18.3.15 20:41

Projížděli jsme Litvu na kolech a krásně je na pobřeží. Klaipeda není k zahození. Není moc velká, ale má hezké centrum a přístav. Překrásné je městečko Palanga. To vřele doporučuji. Lázeňská atmosféra, dlouhá dřevěná mola a Palangos Gintaro Muziejus - muzeum jantaru. Potom Kurská kosa - písečné duny. Stojí za to vidět. No a ještě Národní park Žemaitijos, kde je jezero s průzračně čistou vodou. Ještě jezdí hodně turisté na HOru křížů u města Šiaulilai, my tam bohužel nebyli, tak nemohu soudit. Byli jsme tam před skoro pěti lety a ceny tam byly srovnatelné s našimi, něco levnější. Lidé jsou milí, ale mimo město se anglicky nedomluvíte, více němčina a samozřejmě ruština. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
18.3.15 20:43

Ahoj i já jsem byla v Litvě, jeli jsme projet Polsko, Estonsko, Lotyšsko a Litvu. Bylo to super, projeli jsme vždy hlavní města a druhé největší města. Moc si to už nepamatuji, ale zkusím mrknout na ftoky, kde jme ta m byli. Jinak doprava je super (krom Polska),řekla bych že stejná jako u nás, možná lepší. Lidi jsou také ok. Mám to trochu zamotané dohromady s ostaníma zeměma. Ale nejhůř jsem s nášela tu noc. Alkohol tam neprodávájí po 9té hodině. Je tam krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.3.15 20:48

Jenom bych opravil - správně by se mělo psát Kuronská kosa (i když se běžně píše Kurská). Kuronsko je pobřežní region spojený s historií Řádu německých rytířů (neplést s templáři…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí