Tip na dovolenou s dětmi

993
16.3.15 11:04

Tip na dovolenou s detmi

Tak začínáme s manželem přemýšlet kam vyrazit letos na dovolenou. Mela jsem v plánu vzít konečně, letos naší za týden 6-ti letou, dceru k moři, ale do toho jsem otěhotněla a nyní máme doma 3 týdenní mimi. No a tak si moc nevíme rady kam vyrazit, když malé bude v době manželovi dovolené cca 5 měsíců. A starší dceru nechci zas ošidit jen proto, že máme doma mimi.
Budu ráda za každý tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5185
16.3.15 11:30

Já osobně bych s 5ti měsíčním nejela nikam. Jsem na to moc pohodlná a není to pro mě dovolená. Ale když jsme byli v Turecku v Beleku, chodilo tam kolem spousta maminek s kojencema a vypadaly v pohodě. V restauraci byla pro ně nachystána mikrovlnka na ohřívání mléka, myslím že tam byl i sterilizátor na lahve, všude zdarma balená voda.
Pokud budeš mít spokojené a kojené miminko třeba si to užijete. Akorát nevím, jestli nebude pro mimi velké horko. Byli jsme v Turecku v září a od 11-15 se to nedalo bez studeného bazénu vydržet. Starší si Turecko ale 100% užije. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
16.3.15 11:53

@mína77 když bylo dcerce 5 měsíců, byli jsme autem v Itálii. O rok dýl pak v Maďarsku u Balatonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
16.3.15 12:27

S takhle malým miminem bych prostě nikam nejela. My letos pojedeme tady u nás na chatu a to malé bude něco přes rok. Je to nápad manžela a mně se fakt moc nechce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
16.3.15 14:10

@mína77 Jezdíme s dětmi kamkoliv. I v tomto věku.
Taky máme staršího a nechtěli jsme ho ochudit jen proto, že má sourozence miminko.
Před dvěma lety jsme byli takto s pětiměsíční dcerou na Lipně a bylo to naprosto v pohodě. Dělali jsme si procházky podél jezera, vyjeli jsme lanovkou na stezku v korunách stromů, je tam x dětských hřišt, na kterých se starší vyřádil, byli jsme na lego výstavě, na výletě v Krumlově. Tam se člověk nenudí. Já bych nemohla být doma jen proto, že máme miminko. Od mala ji bereme všude s sebou, není to žádný problém. Naopak to byla pohodovější dovolená než o rok později :mrgreen:
edit - teď tedy nevím, jestli se ptáš na dovolenou u nás nebo u moře :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
16.3.15 16:23

Omlouvám se, že jsem se nevyjádřila jasně. Nejde mi vyloženě o dovolenou v cizině, klidně muže byt tady u nás. Co se ale týká Lipna tak bydlime 30km odsud, tak Lipno ne. Jde mi hlavně o to, aby tam bylo vyžití pro starší dceru, ať si to užije hlavně ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
johanka139
16.3.15 21:17

Ahoj @mína77, když bylo našemu klukovi 6 let, byli jsme na dovolené v Praze, pro nás něco nového, jsme z východní Moravy, bylo tam pro něj nekonečně mnoho možností vyžití- modelová železnice, mořské akvárium, dinopark, ZOO, vyjeli jsme lanovkou na Petřín a odtud procházkou k Hradu a Karlovu mostu, aquapark, muzea, projížďka parníkem po Vltavě. Ubytování jsem sehnala za 200,–, navíc hned u stanice metra. Určitě by se spousta z toho dala zvládnout i s kočárkem ;)

• Citovat
  • Upravit
56312
16.3.15 21:25

@mína77 Kamkoliv, záleží, co chcete vidět a co chcete dělat :nevim: Třeba Šumava se dá celkem pohodlně dát i s kočárkem, je tam spousta nenáročných tras s dobrým povrchem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí