Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mam dcerku (1 mesic) kojila jsem, ale musela jsem prestat, zacala jsem davat sunar, ale ted ma mala strasne tvrdou stolici a trpi u toho, uz jsem v plence nasla I primes krve jak tlaci a boli ji to…rekla bych ze ma stolici jak dospeli clovek. Sunar delame slabsi…mate nejake rady jak tu stolici zmekcit prosiim??
Tak může to mít z toho Sunaru
třeba jí prostě nesedí.
Možná by stálo za to vyzkoušet jiné mléko. Ale nějak s rozumem, ne to střídat moc často, protože častá změna UM taky není pro miminko to nejlepší.
Dcera mi taky trpěla když prechazela z MM na UM byla jsem upozorněna, že mliko mám dělat jak je napsáno na mléce. Buď dát pár lžiček vody, čaje nebo mě sestra řekla malinko svestkove šťávy ale malé už byli 2 měsíce. Ta krev ve stolici s tím zkušenost nemám ale určitě bych informovala lékaře.
Pak malé pomáhalo hodně pomoct teploměrem ale to ji dělala babička já na to neměla, zabralo to malá se vykadila a byl klid.
No prave se bojim koupit zase jiny protoze prvni jsem kojila rekli ze je na moje mleko asi alergicka protoze nam porad zvracela a mela pupinky po obliceji tak podle dr jsem koupila sunar hypoallergenic, po tom ji strasne bolelo bricho a byla nervozni ted ma 5 dni zase normalni sunar a tech 5 dni se sama nemuze vykakat…teplomer pomohl vcera ale stejne se u toho trapila nez to vytlacila..tak nevim
Co to máš za doktorku, na tvoje mléko určitě alergická nebyla spíš na něco co si jedla. Zkoušela si vyřadit že stravy alergeny jako mlíko, soju a vajíčka?
Ahoj holky, znovu otevírám diskuzi, jen s trochu jiným příběhem.
Mám měsíční holčičku, od porodnice je na UM. Nyní se ale zhoršila stolice. Přes den i v noci se strašně kroutí, pořád hodně prdí ale na bobek vždy čekáme jak na smilování. Zatím se vždy povedlo alespoň 1× za den ale poslední dobu má začátek jak kdyby “králičí bobečky” a po chvilce už jde jemnější stolice ale nejsou to míchaná vajíčka jako jsme byli zvyklí. Pomáhám i teploměrem protože ta tvrdší ji jde proste strašně špatně ven. Jsme na HIPP Bio combiotik a jí 6×120 ml a vypije cca 100-150 ml heřmánkového čaje. K tomu ke každému jídlu 10 kapek baby calm.
Máte někdo radu, nebo cokoli, co by malé mohlo pomoct se normálně vykadit bez těch prvotních bobků? ![]()