Tvrdé břicho bez příčiny

165
24.9.23 20:13

Tvrdé břicho bez příčiny

Hezky večer,

Zakládám diskuzi, protože jsem podobnou nenašla.
Jsem 25+2, už par dni mám tvrdý břicho. Jelikož mám počínající zánět močáku a byla mi nasazena blokurima (přeléčení bez ATB), neřešila jsem. Dneska ráno se mi ale nechtělo čekat na MUDr, tak jsem jela do porodnice. Tam mě vyšetřily. Čípek v pořádku, porod se rozhodně nerozjíždí, ale měla jsem bílkoviny v moči (B+++) tak mi doktorka řekla, že to bude asi ten zánět a tvrdnuti bude asi spojené s tím. Ať si zavolám za 2hod o výsledky a ze nasadime atb. K jejímu i mému překvapeni ale žádný zánět v moči nemam. Kontrolovala i ledviny přes UZ. Dle mě udělala co mohla a vše je Ok.
Moje otázka teda zní, čím to muže byt? Mám pocit, že břicho je častěji tvrdé než měkké, i když lezim.
Stalo se někomu, ze to tak měl taky a vlastně bez příčiny? Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1334
24.9.23 20:28

Jsi těhotná? To je tvrdnutí dělohy. Na to jsou kapačky a léky. Dej pozor. Já to měla pokaždé cca od půlky těhotenství. Musela jsem na cerkláž a ležet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
24.9.23 20:35

@EEKK ano jsem těhotná v 26tt, jak píšu. Ale byla jsem dnes v nemocnici na kontrole a nic mi nerekli. Údajně je vše v pohodě, ale to tvrdnuti proste neprestava, tak jsem z toho nesva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
24.9.23 20:48

A beres horcik? Co tepla vana? Tlak mas vporadku? Bilkovina v moci muze byt kontaminaci od tehotenskeho vytoku. Tvrnuti bricha bohuzel trapi hodne zen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
24.9.23 20:53

@peclen magnosolv 2× denně. Tlak nízký ale to mám normálně. Výtok mám cele tehu, mám zvýšené laktobacyly, ale žádná infekce tam není.
No jen doufám, ze lékaři něco nezanedbaji. Ale jsem stále pod dohledem 🙄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
24.9.23 22:55

Buď pod dohledem. Marodíš nebo chodíš do práce? Chce to polehávat. Tvrdnutí břicha by nemělo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
24.9.23 23:15
@EEKK píše:
Buď pod dohledem. Marodíš nebo chodíš do práce? Chce to polehávat. Tvrdnutí břicha by nemělo být.

Proč? Tvrdnutí břicha je normální, děloha trénuje na porod už velmi brzy. Třeba v UK, pokud vím, to vůbec neřeší tak, jak tady hned hořčíkem atd. U tebe musely určitě být i další faktory, na cerklazi jsi určitě nebyla jen kvůli tvrdnutí břicha. Ja u druhého taky cítila tvrdnutí dost brzy a porod mi vyvolavali v termínu. :nevim: Pokud je zkontrolovaná, tak bych jí tímto neplašila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
25.9.23 01:41

Já ji nechci plašit. Jen ať se hlídá. Já měla obě těhotenství riziková. A trénovat na porod mému tvrdnutí břicha nikdo neříkal. Říkali, že by to být nemělo. Možná, že dneska je to jinak a že to nic neznamená. Dneska je jinak plno věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
25.9.23 11:17
@EEKK píše:
Já ji nechci plašit. Jen ať se hlídá. Já měla obě těhotenství riziková. A trénovat na porod mému tvrdnutí břicha nikdo neříkal. Říkali, že by to být nemělo. Možná, že dneska je to jinak a že to nic neznamená. Dneska je jinak plno věcí.

No mne prave udivuje, ze dva doktoři tvrdí, ze je vše v pohodě, žádný zánět, čípek vysoko, nic, ale přitom mám břicho furt tvrde. Proto jsem založila tuhle diskuzi, jestli to měl někdo podobně, proste tvrdý břicho bez nějaký příčiny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
26.9.23 19:40

@Bejbeeno28 Mam casto, hlavne vecer, uvolnuji ho v teple vane. Jen bych ti doporucila zkusit alespon 4 dny nebrat magnezko. Mne tvrdlo vic s nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
26.9.23 19:45

@peclen zkusim, tím nic asi neztratil. Vany se bojím, jak moc tepla muže byt? Mám nějak zakořeneny, ze tepla voda v těhotenství ne, tak se i sprchuju vlaznou🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
26.9.23 20:16

@Bejbeeno28 Upne vpohode muzete teplou, pokud nejsou zadne problemy jako zkracovani cipku, krvaceni nebo vysoky tlak. Koupu se stale zhruba stejne teplou, proste na co jste zvykla. To magnezium pokud nepo.aha, tak moc nema smysl ho brat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
26.9.23 20:20

@peclen dobře tak zksuim vanu :)
Magnesko beru na křeče do nohou, ne na břicho :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.23 08:53

Měla jsem to stejně, zachraňoval mě Magnosolv a klid. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí