Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, mam už tři dny teda řádné tvrdnutí břicha, jsem 35+3tt
a pohyby mimi jsou dost bolestivé. JSEM ŠÍLENÁ, ŽE PORODIM DŘÍV, mam hroznej strach.. **za jak dlouho jste rodily vy po tomto?? z předchozího těhu to vůbec neznam.
mojí gyn. se nedovolam a v předporodní mi řekly, že to můžou být poslíčci, a že bych měla přijet na pordnici, kdyby se mi něco nezdálo.. to nevim co by tam teda se mnou dělali…asi se zbláznim už. a ještě mam doma prcka, nejsem schopná jí ani přebalit. je to záhul teda..
![]()
takové zkušenosti nemám, ale co manžel? nemohl by přijet domů a zavést tě na kontrolu do porodnice? pokud jsou bolestivé pohyby a tvrdnutí břicha, určitě by se to mělo zkontrolovat a určitě UZ…
noo je asi 100km pryč právě, asi tam pojedu zítra, nebo už nevim.. jsem fakt šílená.. ale už to trva fakt 3 dny
no a co někdo z rodiny, nebo kamarádka aby pohlídali malou a ty si zavolej sanitku, na to máš nárok, jako fakt jeď co nejdřív, to neni sranda, možná pojedeš zbytečně, že bude všechno v pořádku, ale to je jedno!
Já měla ke konci šílené tvrdnutí a pohyby mě bolely neskutečně,musela jsem kolikrát jen ležet,nešlo sedět.Připadalo mi jak by mě kopal snad kladivem a dole mě štoural šroubovákem
byla jsem s tím u mudr,bylo všechno ok.Měla jsem to asi od 36 nebo 37 tt,rodila jsem 41+0
.Mě když se něco nezdálo,tak jsem jela budto k mudr na utz nebo na pohotovost,byla jsem tam xkrát,vždycky „zbytečně“,ale pro ten klid v duši ![]()
mona.k.79 píše:
katka: myslíš, že mam jet na pohotovost??? a kdykoliv??
NO víš co,já jsem se řídila takovým tím „vnitřním“ hlasem.Jednou jsem měla neskutečné bolesti 8 h vkuse
a nejela jsem
přešlo to.Ale jak říkám,pokud citíš,že něco je zle,tak jed,je jedno kdy,já tam byla tak asi 10×.I v chytrých knížkách píše,že když pohyby hodně bolí,je třeba zajet k mudr.Já být tebou tak jedu,jen přeci už to trvá dlouho.
Ale myslím,že to bude třeba tím,že se prcek nějak blbě otočil a proto tě to bolí.Držím palečky,at je to ok
.Já to při prvním těhu taky neměla
.
katka: ježiš děkuju, se mi tam moc nechce, pdrotže mam vždycky pocit, že někoho otravuju a blbě tam čuměj, ALE MANŽEL UŽ JEDE DOMU A VEZME MĚ TAM..
Já bych zas tolik neplašila. Břicho mi tvrdne od 17tt, minule to bylo stejně. Někdy míň, někdy víc.. Nejlepší bude dát opravdu na vnitřní hlas, co ti napoví. Ale jak píšeš, že jsi šílená, že porodíš dřív..nestresuj se, vždyť už jsi skoro na konci, mimčo už je dopečené ![]()
mona.k.79 píše:
katka: ježiš děkuju, se mi tam moc nechce, pdrotže mam vždycky pocit, že někoho otravuju a blbě tam čuměj, ALE MANŽEL UŽ JEDE DOMU A VEZME MĚ TAM..
vykašli se na blbé pohledy, ať si čumí, hlavně, když tě zkontrolují a navíc, přes den budou blbě čumět míň než v noci, ale na to vůbec nehleď, od toho tam jsou aby pomáhali a jsou za to placení (i když blbě), já bych pro klid duše jela, kdyby to bylo potřeba, v minulém těhotenství jsem byla na pohotovosti asi 3×, a vždycky bylo vše v pořádku, ale byla jsem ráda, že jsem jela…
mona.k.79 píše:
Prosím tě a za co děkuješ?
Hlavně dej vědět co a jak,ale určitě to bude ok ![]()
veveruskaa píše:mona.k.79 píše:vykašli se na blbé pohledy, ať si čumí, hlavně, když tě zkontrolují a navíc, přes den budou blbě čumět míň než v noci, ale na to vůbec nehleď, od toho tam jsou aby pomáhali a jsou za to placení (i když blbě), já bych pro klid duše jela, kdyby to bylo potřeba, v minulém těhotenství jsem byla na pohotovosti asi 3×, a vždycky bylo vše v pořádku, ale byla jsem ráda, že jsem jela…
Přesně,klidně at čumí jak puci.Oni těhotní nejsou.Já tam byla jednou i 2× za týden
a bylo mi šumák co si myslí-což si určitě něco mysleli,protože jakožto druhorodička bych už měla vědět co a jak
Ono není nic horšího i pro to miminko,když sedíš doma,jsi totálně vynervovaná,zkoumáš každou odchylku v pohybech atd atd a ze strachem jdeš večer lehnout.radši si zajed,tam tě uklidní a zas je dobře.
KATKA86: tak jsem zpět, přestalo mě to bolet, jen jsem nasedla do auta,
monitor ok, utz taky ok, jen říkala, at si to píšu, jestli je to pravidelný, že to neni normální, chtěli si mě tam nechat, ale že mam doma prcka, tam mam být doma a ležet.. a jestli- že to p říjde znovu pravidelně, tak tašku a alou zpět..
**takže tak. díky moc za podporu, byli tam i celkem milý ![]()