Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, je možný, že mi ve 33tt tvrdne břicho i 15× za den? U prvního to tak nebylo teda vůbec…
@majinka69 mi tvrdlo klidně se stejnou intenzitou nebo i víc u prvního od 20.tt
Takže za mě to není nic divnýho, pokud to nemá nějaký enormní vliv na stav čípku (i když ten už taky nemůže být úplně pevný a dlouhý v tomto týdnu u druhorodičky), tak bych to nějak extra neřešila.
Ahoj, může to být, děloha už může být dráždivější po tom prvním těhotenství. Mě na to nepomáhaly ani obří dávky magnesia, nic, ani klid, mimi jsem donosila do termínu v pohodě. Taky se to pomalu asi trénuje na porod.
@Gladys a ten čípek mi zjistí i moje Mudr.? NIKDY mi prohlídku nedělala v těhu, to až v porodnici… je to divný, Magnézko piju někde od 20tt, skrz křeče v nohách a břicho tvrdne, jako kdyby se nechumelilo…
@majinka69 mě tvrdlo už od 26tt, brala jsem magnézko, ale prý by nemělo tvrdnout víc jak 10×
mě začalo víckrát v 31tt a rodila jsem 32tt+3
nech se pro jistotu vyšetřit, pokud se ti prudce nezhoršil nález, je to v pohodě ![]()
@monalka píše:Jestli se můžu zeptat, doufám že bylo po porodu vše v pořádku?
@majinka69 mě tvrdlo už od 26tt, brala jsem magnézko, ale prý by nemělo tvrdnout víc jak 10×mě začalo víckrát v 31tt a rodila jsem 32tt+3
nech se pro jistotu vyšetřit, pokud se ti prudce nezhoršil nález, je to v pohodě
@majinka69 aha, já furt předpokládám, že co český gynekolog, to vášnivý vyšetřovač čípků
Já jsem v minulém těhotenství vnitřní vyšetření odmítla a řekla si o něj pouze jednou, když jsem měla podezření na zánět - tudíž bych to udělala stejně, řekla bych, že mi tvrdne břicho, hodně a že chci vědět, zda to má vliv na čípek, že chci vyšetřit.
@tadynek16 Rodila jsem přirozeně ve fakultce Hradec Králové, malá měla 46cm a 2380g, ale nedokončenou plicní zralost.Po porodu se sama nadechla, ale do hodiny jí začali kolabovat plíce, měla 1den dechovou podporu a následně 14 dní v inkubátoru. Ale jinak vše v pořádku a bez následků
![]()
@monalka píše:
@tadynek16 Rodila jsem přirozeně ve fakultce Hradec Králové, malá měla 46cm a 2380g, ale nedokončenou plicní zralost.Po porodu se sama nadechla, ale do hodiny jí začali kolabovat plíce, měla 1den dechovou podporu a následně 14 dní v inkubátoru. Ale jinak vše v pořádku a bez následků![]()
Tak to je dobře, že je v pořádku. Měla i pěknou váhu na 32tt.
U prvního dítěte mi břicho tvrdlo od 20tt a velmi často (přes magnesium a pohodový režim), poslední dva měsíce i 30× denně. Doktor mě strašil, že když je to víc než 10× denně, tak je to nějaká hrůza a musím mu to hlásit (to bych tam byla každý den). Rodila jsem vyvolávaně ve 42tt.
Teď si tvrdnutí ani nestíhám všímat, ale nechala jsem si čípek přeměřit jednou, když jsem měla časté několikahodinové křeče. To je asi jediný způsob, jak se uklidnit. Na požádání to udělá doktor kdykoliv.
Ahojky, mě tvrdne děloha od 18 týdne. Ze začátku to bylo tak 4X. Od 20 týdene to začalo tak kolem 15× za den. Teď jsem ve 29 týdnu a tvrdnutí je tak 15-30× za den. Musím mít klidový režim. Důležitý je, aby se nezačal zkracovat čípek.
Tak jezdím k doktorovi každý týden na kontrolu. Jen ve 25 týdnu se trochu zkrátil a tak jsem byla v nemocnici na kapačkách magnesia. No a tak nám to pomalu už utíká. ![]()
Tak jsem dnes byla u mudr. a říkala jí, co a jak a ona mě ani neprohlídla a jen řekla, ať beru dál Magnezium a kdyby to bolelo hodně, ať si dám Paralen, nebo klidně Ibuprofen…
Tak asi plaším zbytečně…
@majinka69 IBUPROFEN??
Ten je ve třetím trimestru zakázán (mimo jednorázového podání). Já bych ho rozhodně nebrala. http://www.porodnice.cz/…se-muze-stat
@kacakaca
no ty vo*e!!! MOC děkuji za odkaz, opravdu. Ale pěkně mi to pohlo s nervama!!! Já teda jsu celkově zastánce v těhu bez léků, odkonce mi před 14ti dny trhaly osmičku a já až po 2dnech nakonec vzala teda Paralen, ale stejně se špatným svědomím, nemám to ráda. A ta kráva mě řekne Ibáč a přitom… Jak to může vypustit z huby sakra? Za 14dní tam jdu, tak si ju asi podám!!!
Tohle mě fakt vytáčí a nebýt ve 34tt, odejdu od ní. Naštěstí iž jen v 35tt, pak ještě a pak předání do porodky, kde si to už snad vše ohlídají… Ještě jenou díky MOC, manžel asi vyletí z kůže, až mu to ukážu…