Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
potřebovala bych poradit s nějakým nápadem na hru. Každý rok jezdíme na jarní prázdniny jako parta lidí (cca 30). Když jsem byla já malá (teď je mi 19) měli jsme také hry. Pro nás je připravovali rodiče. Proto jsem se s kamarádem rozhodla, že teď uděláme hry pro nejmenší my.
Nevím jestli udělat každý den nějakou hru a nebo udělat „celotýdenní“, aby hry na sebe navazovali a odměna byla až za soutěžní celý týden. Ale vůbec nevím jaké téma her na celý týden udělat…
Hry budou pro 8 dětí (5 - 7 let)…
Poradíte mi něco? Máte zkušenosti? ![]()
Co si matne vzpominam, tak na taborech jsme hrali takoveto hry.. Kazdy den se musel splnit nejaky ukol, dostala se odmena a za ty splnene ukoly se pak na konci hledal poklad
bohuzel si jednotlive hry moc nepomatuji, ale urco tu bude nekdo kdo na tabory stale jezdi a poradi..
Utkvelo mi v pameti, ze jeden rok jsme jako byli na kacerim ostrove a kazdy vecer jsme za odmenu dostali malou kaceri tlapku z moduritu, kterou jsme si veseli na krk a moc se nam libilo.. Dalsi den pak dalsi tlapka v jine barve.. A na konci vsichni s tema nahrdelnika celi pysni jsme sli k pokladu ![]()
Uz se nemuzu dockat, az na tabor bude jezdit mala, ale jeste si hoooodne dlouho pockam ![]()
Tesim se co poradi ostatni!
Ahoj, to jestli chces udelat celotydenni hru nebo každý den jakoby jinou záleží jen na tobe. Třeba na tábory se téma vybírá podle toho co aktuálně letí mezi dětmi. Když jich jen osm tak zájmy by neměli být problém zjistit a podle toho vybrat téma. Já osobně bych udělala jedno velké téma a podle toho tyden jela. Jinak děti jsou vždy nadšeně z různých převleku a to jak pro sebe tak u dospělých. Jo a příprav si hry i kdyby bylo osklivo.
Tak táborové hry byly často na témata pohádkových příběhů - šmoulové, kačeři,… Pokud to byly skautské tábory tak tam to bylo jiné, to tolik nevím, ale třeba bych se inspirovala Rychlými šípy.
Kdybych já něco takového organizovala, tak bych udělala jedno téma celý týden a každý den nějaký úkol či soutěž. Píšeš, že to je na jarní prázdniny, tak to bych případně udělala varianty jak pro sníh, tak pro „bláto“. Pro sníh mě třeba napadá stavění sněhuláků (můžeš to nazvat jakkoliv, prostě nějaké postavičky ze sněhu).
Udělala bych celotýdenní hru, to je větší sranda. Tyhle prckové ti ještě všechno sežerou, takže bych to třeba narafičila tak, že piráti (jedete-li na hory, tak pašeráci
) nechali na chatě mapu pokladu a několik indícií a děti budou každý den hledat - třeba na nepřístupných místech indicii, která prozradí, kde je indicie další a na konci týdne se objeví poklad. (prodávaj se „drahokamy“ za pár šupů, co vypadaj jako pravé
) Občas bych se domluvila s někým „cizím“ který by vydal indicii po splnění nějakého úkolu, zodpovězení hádanky apod. Chce to mít přesný plán výletů, anebo indicie tvořit až na místě. Třeba ohořelý papír má své kouzlo
.
Jen na okraj si musím přihřát polívčičku, jelikož s dětmi pracuji - není zrovna dobré dělat soutěže, kde jeden vyhraje a ostatní jen smutně koukaj - např. kdo doběhne první, vyhraje to a to. Prostě děti by mezi sebou neměly soutěžit, ale spolupracovat a užít si zábavu a pocit úspěchu všechny.
Mam zpracovanou hru na tyden pro deti 3 az 8 let ale lze asi i pouzit pro starsi. Tema je tajemstvi skritku a strasidylek. Rada poslu.
Mohla bych poprosit o poslani zpracovane hry?? za mesic vyrazime s detma na hory a radi bysme jim to nejak zpestrili
diky moc
Prosím, mohla bych taky poprosit, vymýšlím už na léto, děkuji email ****
Dobry den, mohla bych Vas take pozadat o zaslani hry? Dekuji
Dobrý den, mohla bych také poprosit o zaslání týdenní hry pro děti na evaradova@centrum.cz Děkuji moc Eva M.
Dobrý den, mohla bych také poprosit o zaslání týdenní hry pro děti na martina. **
Moc děkuju,
M. Edit admin - odstraněn kontakt
Určitě tématicky provázané!!! Děcka to víc chytne a pak se sami chodí ptát, kdy bude „další díl“ ![]()
Mám to z vlastní zkušenosti, kdy mě štvalo, že si děcka na společné dovolené s partou každý sám něco „šťourá“ na tabletu nebo telefonu, tak jsem pro ně začala připravovat týdenní etapové hry. Inspiraci jsem čerpala z hromady knih a vlastních zkušeností, až jsem se tím začala zabývat a vytvořila stránky. Kdyby vás to zajímalo, tak si najděte Myšák Béda a speciální hry - tam je etapovka na dovolenou, tak i gamebook bojovky, které jsou sice jednorázové, ale taky se mi moc osvědčily.
Dobry den mohla bych poproait take o zaslani na mail dekuji adela. janeckova@centrum.cz
@ds7856 dobrý den, můžete mi prosím také zaslat. Eva-ch@centrum.cz. Děkuji