Týdenní nákup

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
15.7.11 10:08

Mám stejný problém, už mnohokrát řešený, ale nevyřešený - nakoupíme za tisíce, ale když něco potřebuju akutně, zpravidla to doma nemám :roll:

I když si seznam vždy píšu, stejně nedohlídnu dál, než dva dny dopředu. Nakoupím na konkrétní jídlo, pak pár blbostí k tomu a pozítří je zase problém a letím do krámu pro dvě věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
15.7.11 10:09

Ahoj,tak zakladni surovi jako ryze,testoviny a brambory vzdycky mam,jezdime na velky nakup cca jednou tydne a ja stejne 3krat do tydne mensi nakup udelam,pritel mi porad rika,ze mam nakou uchylku ze musim byt porad v krame :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
15.7.11 10:10

A varim kazdy den obedy,malokdy je i na druhy den a treba 3do tydne varim jeste extra veceri,u me neprojde treba chleba se salamem na vecu,me by to teda nevadilo ale druhy polovicce jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
15.7.11 10:11
kacerval píše:
Ahoj,tak zakladni surovi jako ryze,testoviny a brambory vzdycky mam,jezdime na velky nakup cca jednou tydne a ja stejne 3krat do tydne mensi nakup udelam,pritel mi porad rika,ze mam nakou uchylku ze musim byt porad v krame :zed:

At si pritel zkusi sam sestavit jidelnicek a podle toho nakoupit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jinak ahoj :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
15.7.11 10:14
LeaZbrna píše:
kacerval píše:
Ahoj,tak zakladni surovi jako ryze,testoviny a brambory vzdycky mam,jezdime na velky nakup cca jednou tydne a ja stejne 3krat do tydne mensi nakup udelam,pritel mi porad rika,ze mam nakou uchylku ze musim byt porad v krame :zed:
At si pritel zkusi sam sestavit jidelnicek a podle toho nakoupit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jinak ahoj :mavam: :mavam:

ahoj :mavam:
to uz zkousel minimalne 3krat,byli tam samy omacky a ja omacky moc nedelam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
15.7.11 10:15

Chtela jsem se zeptat, davate syry do mrazaku? Nekdo to tu psal, vzdycky nakupujeme vetsi nakupy v makru, ale syry tam jsou moc velky aby jsme je stihli snist ve dvou nez se skazí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50138
15.7.11 10:28
ppalea píše:
Chtela jsem se zeptat, davate syry do mrazaku? Nekdo to tu psal, vzdycky nakupujeme vetsi nakupy v makru, ale syry tam jsou moc velky aby jsme je stihli snist ve dvou nez se skazí…

To my radši kupujeme sýry balené, některé vydrží třeba 3-4 měsíce (Madeland, Eidam, Ementál apod.). Plesnivé sýry a lučina, gervé vydrží tak měsíc. Šunku kupujeme balenou i váženou. S tím že, první se jí ta vážená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
15.7.11 10:45

No jo jenze kdyz mas 5kg baleneho sira tak kdyz ho rozbalime, tak ho ve dvou snist nestacime… :D A kdyz se rozbali tak se skazi rychleji nez za dva mesice… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50138
15.7.11 10:50

To chápu, proto my si kupujeme balení max. po 200g. Při této gramáži bych zkusila asi ten mrazák.

Příspěvek upraven 15.07.11 v 10:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
15.7.11 10:50

Muzes dat syr normalne na mrazak… :palec:
Ja to naporcuju a mrazim, taky kupujeme v Makru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
15.7.11 10:53

Bara a kdyz ho rozmarujes tak ho nechas normalne v pokojove teplote a chutna i vypada jako nezmrazeny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
15.7.11 10:53

Holky vy jste mi teda zatím moc neporadili. :think: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A nemáte alespoň nějakej tip na týdenní jídelníček, protže pořád nevim co vařit. :nevim: :lol:

• Citovat
  • Upravit
8911
15.7.11 10:59
weruuunka píše:
Holky vy jste mi teda zatím moc neporadili. :think: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A nemáte alespoň nějakej tip na týdenní jídelníček, protže pořád nevim co vařit. :nevim: :lol:

Ad jídelníček - zkusila jsem si dát do Googlu heslo: „jídelníček MŠ“ a vyjelo mi např toto:
http://antee.cz/…ka/index.php?…
Dobrý ne? :wink:

Jinak já přes týden vařím zásadně v papiňáku. Nahážu tam maso a zeleninu. Mám z toho výborný vývar (polívku) a k masu pak jen vařím přílohy (brambory, rýže, kuskus atd.) případně ještě přidám zeleninku. Je to rychlé, vaří se to v podstatě samo, je to zdravé… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
15.7.11 10:59
ppalea píše:
Bara a kdyz ho rozmarujes tak ho nechas normalne v pokojove teplote a chutna i vypada jako nezmrazeny?

Jo, normal… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
15.7.11 11:03
Wiolla píše:
weruuunka píše:
Holky vy jste mi teda zatím moc neporadili. :think: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A nemáte alespoň nějakej tip na týdenní jídelníček, protže pořád nevim co vařit. :nevim: :lol:

Ad jídelníček - zkusila jsem si dát do Googlu heslo: „jídelníček MŠ“ a vyjelo mi např toto:
http://antee.cz/…ka/index.php?…
Dobrý ne? :wink:

Jinak já přes týden vařím zásadně v papiňáku. Nahážu tam maso a zeleninu. Mám z toho výborný vývar (polívku) a k masu pak jen vařím přílohy (brambory, rýže, kuskus atd.) případně ještě přidám zeleninku. Je to rychlé, vaří se to v podstatě samo, je to zdravé… :mrgreen:

To je dobrý. :palec: 8-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný