Týdenní nákup

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5052
15.7.11 14:48

Já chodím ( jezdím) jednou týdne na nákup v so když dcera spí v týdnu jen pečivo. Co dochází píšu na seznam a naplánuju si co budu vařit na celý týden. No a manžel se stejně ptá co si může a nemůže vzít takže nesní nic co mu nedovolím kromně sladkého a zmrzliny to sežere hned a v pondělí nemáme nic to mně, ale netrápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
15.7.11 16:07
Jana206 píše:
Nečetla jsem zatím diskuzi..
Nakupujeme jednou týdně až za deset dní ve velkém, nemám potřebu místo být s dětmi venku tahat je po supermarketech..
Nakupuju do zásoby pečivo(mrazák), maso(pokud je něco v akci, od každého něco, porcuju do mrazáku), těstoviny(různé druhy, které jíme), rýži, luštěniny, sýry(druhy, které jíme, tvrdý i do mrazáku), máslo(v akci i do mrazáku), tvarohy a pomazánková másla(na pomazánky, k pečeným bramborům), uzeniny a šunku(i do mrazáku, ale malé množství),mraženou zeleninu, špenát, čerstvou zeleninu a ovoce. Potom kupuju podle aktuální chuti nějaké sladkosti, pochutiny, vážené saláty, to se různě obměňuje..Potom kupuju ještě do zásoby mouky, krupici, vajíčka,brambory, kakao, prášky do pečiva a vanilkové cukry.Potom mám ještě v zásobě pasterovaná loupaná rajčata, oleje slunečnicové a olivové(když jsou v akci, tak ve větším množství)

Bydlím kousek od centra města, když mají v řeznictví akci na maso, nakoupím tam, zeleninu v létě kupuju v trhu..
Prostě si tvořím jídelníček a nákupní seznam tak, abych pro nějakou zapomenutou drobnost musela jít tak jednou, dvakrát za týden..Nepřipadá mi, že bychom nakoupili blbosti a hned je snědli..A když sníme, tak prostě nebude, nepůjdu hned koupit další..Ze zásob, co mám doma, tak lze vždy uvařit hlavní jídlo i upéct buchtu nebo bábovku..

Co se týče lednice, po nákupu je plná, před nákupem téměř prázdná. Ale vždy je čistá, žádné zkažené potraviny, nic nevyhazuju. Mám v ní plastové krabičky, potraviny roztříděné podle druhu, už při uložení kontroluju datum spotřeby. A taky podle toho, jestli je to volně na jídlo nebo do vaření..

Jo, u nás je to taky tak :potlesk:
Kupujeme do zásoby hlavně zlevněné těstoviny, maso, mraženou zeleninu, balené sýry, šunky, mazací sýry + gervé. Z toho se dá vždycky něco vykouzlit. Čerstvou zeleninu, ovoce a pečivo, kupuji max. 3× týdně v menším marketu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
15.7.11 16:09

Ještě bych zapomněla, že na každý nákup si dělám poctivý seznam. Kouknu do lednice a už píšu a nakonec ještě proletím leták supermarketu, kam jedeme zrovna nakupovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
15.7.11 18:14
MUFICE píše:
Ještě bych zapomněla, že na každý nákup si dělám poctivý seznam. Kouknu do lednice a už píšu a nakonec ještě proletím leták supermarketu, kam jedeme zrovna nakupovat :-)

Jo, to taky dělám s tím koukáním do lednice. Ale ještě lepší je to dělat tak, jak to dělala moje máma: jak něco dojde HNED to psát na papírek. :wink: (ale v tom trochu pokulhávám, ta průběžná příprava mi moc nejde :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
15.7.11 20:10

Holky nestíhám číst celé, ale přidám se…(pak vás ale dočtu, zajímavé téma).
Co je pro mě zkáza - supermarket. Zlatý pulťáky. V supermarketu dostanu pěkně velkej košík, aby se mi tam toho hodně vešlo, že, a jdu si pěkně regálek po regálku, až mám plnej košík ptákovin. :roll:
Kdežto v pultových prodejnách nakoupím přesně jen to, co opravdu chci - protože nechci, aby za mnou byla dlouhá fronta a říkat si o samý sladkosti a slaný věci - bych se musela stydět… :oops: :roll: Čili v pulťákách jedu podle seznamu, cíleně.
Kdyby byl pultový obchod se supermarketovýma cenama - bylo by to to pravé řešení pro mě! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
15.7.11 21:43
Davdan píše:
Co je pro mě zkáza - supermarket. Zlatý pulťáky. V supermarketu dostanu pěkně velkej košík, aby se mi tam toho hodně vešlo, že, a jdu si pěkně regálek po regálku, až mám plnej košík ptákovin. :roll:
Kdežto v pultových prodejnách nakoupím přesně jen to, co opravdu chci - protože nechci, aby za mnou byla dlouhá fronta a říkat si o samý sladkosti a slaný věci - bych se musela stydět… :oops: :roll: Čili v pulťákách jedu podle seznamu, cíleně.
Kdyby byl pultový obchod se supermarketovýma cenama - bylo by to to pravé řešení pro mě! :palec:

To já teda pultáky nemusím, člověk ani pořádně nevidí, co tam prodávají. Když se řídíš podle seznamu, tak moc věcí navíc nenakoupíš. Taky záměrně vynechávám ty uličky se sladkostmi a pochutinami :-) Co oči nevidí… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
15.7.11 22:01
MUFICE píše:
Davdan píše:
Kdyby byl pultový obchod se supermarketovýma cenama - bylo by to to pravé řešení pro mě! :palec:
To já teda pultáky nemusím, člověk ani pořádně nevidí, co tam prodávají. Když se řídíš podle seznamu, tak moc věcí navíc nenakoupíš. Taky záměrně vynechávám ty uličky se sladkostmi a pochutinami :-) Co oči nevidí… :-)

No joo, jenže já se řídit podle seznamu neumím.. :oops: :oops: Ach jo.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
15.7.11 22:02

Dobré téma… :palec:
My jsme se (s mužem) cca před půl rokem taky naštvali, že furt jezdíme jenom nakupovat, a zavedli jsme přísný týdenní režim. Dokupujeme jenom pečivo a ovoce (a zapomenuté věci - jéje, on ten sýr nevydržel…).
Poslední perlou byl nákup 3,5 KG 8-o jogurtů - a přitom muž jogurty nejí. Jenže 3 lidi x 1 jogurt denně tohle prostě za týden sní.

Co vaříme…
Hlavně mám jídlo vždy na dvakrát, takže na týden stačí 3 polední jídla. No a střídám nějakou těstovinovou omáčku, něco rizotového, něco ke kuskusu, k pohance, nějaké pečené maso, květák/brokolice a zase dokola. Ono je to hodně limitované tím, co sní naše roční holčička.

Lednice se u nás nevyjídá, protože v ní nic na vyjídání není. :mrgreen: Bílý jogurt a celer fakt na chuť nejsou.
Ale kdyby to šlo, tak největší vyjídač by bylo naše nejmenší zlatíčko. Stačí abych lednici otevřela a už se mi u nohou ozve důrazné „Hama! Ham!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
15.7.11 22:18
Ivi píše:
Ale kdyby to šlo, tak největší vyjídač by bylo naše nejmenší zlatíčko. Stačí abych lednici otevřela a už se mi u nohou ozve důrazné „Hama! Ham!“

:mrgreen: Tak to my jsme už o level dál - moje zlato si k tomu už samo umí otevřít dveře od špajzu, huláká „ňami“, kouká na mě a ukazuje nahoru do „jeho“ poličky, zoufale heká a občas předstírá, že tam vyšplhá jako po žebříku - jakože zvedá nohu do vzuchu a věší se ručkama, kam došahne.

A kámošky chytrák v roce a půl už vychcaně u špajzu říká „dva“ (2), jakože ať mu to navalí rovnou dvojitě :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
19.7.11 06:58
gabi.design píše:
Tak my nakupujeme jednou týdně a bez problémů. Teda když jsem byla těhotná, tak to taky nestačilo :mrgreen: , ale co je dítě venku, už to zase jde. Já nakupuju tak, aby bylo doma od každého něco - sýry, salámy, jogurty, zelenina, ovoce v takovém množství, aby to bylo na týden a do toho zásoby těstovin, rýže…, maso a ryby strčím do mrazáku a vždycky tam něco je. Jinak vymýšlím co vařit, většinou víkendový jídlo pak jím i v týdnu, udělám toho vždycky víc, pokud ne, tak vždycky v pátek vymyslím, co budu další týden dělat. Teplý večeře u nás jsou málokdy, chlap to nevyžaduje a radši si dá chleba s něčím a já tomu jídlu moc nedám, takže já se spokojím na večeři třeba s jogurtem. Ale kdybych měla vymýšlet ještě večeře, tak bych asi byla v koncích. :roll:

Taky to máme tak. Týdenní nákupy nám vystačí na týden. V pátek si udělám seznam co asi budu vařit a v sobotu jedem na nákup. Vždy jednou za měsíc uděláme pořádnej nákup (těstoviny, rýže apod).
Gábčo docela ti závidím, že tvůj chlap nevyžaduje teplý večeře. Ten můj na nich vyrostl tak je vyžaduje :roll: Ale na druhou stranu když se mi nechce dělat, tak ji v klídku udělá :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný