Týdenní nákup

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
15.7.11 11:07

Holky já už na týden nenakupuju. Všimla jsem si, že když jedem na velký nákup, že nakoupíme samé blbosti.. od sladkého, tam vidíme šup dáme si něco slaného, samé stejné a pak doma zjistím, že máme jedno maso, jeden třeba květák na smažení, a za dva dny nic nemáme, protože se slané dá k televizi, ovoce - meloun, jahody se s ní taky někde u televize u posedu atd.
Když chodím obden, tak víc ušetříme, aspoň u nás..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
15.7.11 11:11
kvaček píše:
Holky já už na týden nenakupuju. Všimla jsem si, že když jedem na velký nákup, že nakoupíme samé blbosti.. od sladkého, tam vidíme šup dáme si něco slaného, samé stejné a pak doma zjistím, že máme jedno maso, jeden třeba květák na smažení, a za dva dny nic nemáme, protože se slané dá k televizi, ovoce - meloun, jahody se s ní taky někde u televize u posedu atd.

Já bych taky takhle ráda chodila, ale bydlíme na vesnici. A tady se prostě nic sehnat nedá, ledatak něco zkaženýho. :roll: :zed:

• Citovat
  • Upravit
14335
15.7.11 11:13

tak to jo, ale orpavdu takové ty Tesco nákupy tak většinou se nakoupí samé laskominy nebo jak to napsat a nic normálního… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
15.7.11 11:14
kvaček píše:
kvaček píše:
tak to jo, ale orpavdu takové ty Tesco nákupy tak většinou se nakoupí samé laskominy nebo jak to napsat a nic normálního… :roll:

Máš naprostou pravdu, takhle dopadají nákupy u nás. Spousta věcí, ale nic „normálního“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.7.11 11:19

my jezdíme spíš u taky do většího obchodu než nákukpního centra, protože tam je to spíš jako procházka- výlet, jedete si s košíkem a prostě hážete. Za to ve větším obchodě jdete lidi se tam taky pletou nahážete co potřebujete a jedete :mrgreen:
Ale taky tam jezdíme to je jasné,a le ty peníze tam letí víc - vidíme grilované kuřátko, tam zákusečky, tam hromada sladksotí v akci, tak to či on, do toho hromada hader akce- takže hrr a už aby teda něco bylo, když už tam jsme , do toho malý uvidí tam ty hračky opět slevaaaaaa a už se něco tahá do vozíku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
15.7.11 11:19
kvaček píše: …Všimla jsem si, že když jedem na velký nákup, že nakoupíme samé blbosti.. od sladkého, tam vidíme šup dáme si něco slaného, samé stejné a pak doma zjistím, že máme jedno maso, jeden třeba květák na smažení, a za dva dny nic nemáme, …

Musíš mít seznam, ve kterém budou věci, které se MUSÍ koupit (maso, pečivo, jogurty, termixy, máslo, zelenina atd.). To, že k tomu pak přihodíš i blbost, to je jiná, to se stává asi všem. :mrgreen: Ale když nakoupíš vše ze seznamu (a máš ho dobře udělanej), tak nemůžeš být za 2 dny vyjezená.

Btw, týdenní nákupy se mi občas zvrhnout do nákupů 2× týdně a nechám tam vždy nehoráznou sumu peněz (až ke 2.000 Kč :roll: :zed: ). No jo, ale já chodím do hypermarketu Tesco, kde jsou i domácí potřeby, oblečky Cherokee, kde je vedle prodejna Tchibo, DM drogerie, Baťa atd. Takže to prostě bez velké útraty nejde… :nevim: :jazyk: 8-)

Nejvíc se mi osvědčilo, udělat 1× týdně velký nákup a pak cca ob den chodit třeba pro pečivo nebo nějakou drobnost do Večerky, či pro ovoce/zeleninku do kiosku se zeleninou… A nejvíc jsme ušetřili, když jsem nemohla řídit auto! :mrgreen: A nikdy jsme hlady neumřeli - chleba sem pekla v pekárně, sýr a šunku koupil chlap cestou z práce, maso jsem tahala z mrazáku, případně vařila i bez masa. :jazyk: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
15.7.11 12:01
weruuunka píše:
Holky vy jste mi teda zatím moc neporadili. :think: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A nemáte alespoň nějakej tip na týdenní jídelníček, protže pořád nevim co vařit. :nevim: :lol:

Ahoj weru, vezmi papír a udělej si „tahák“ - vyptej se drahýho, co má rád a piš, k tomu dej svoje favority, nějaký kompromisy a odvozeniny. Některý jídla vyplývaj ze sezonní nabídky zeleniny/ovoce a mě ve vymýšlení jídel pomáhají akční letáky krámů v okolí (Tesco, Spar, Terno, Albert …) - co je levný v akci, z toho vymyslim pokrm.

K tomu vyjídání ledničky - už od mamky z domova mám osvědčenou praxi, kterou provozuju i ve svý domácnosti: systém košíčků v lednici. Aby otec nevyžral mamce suroviny na vaření, tak prostě dělala příděly a byly zakázaný území v ledici. Jakože měla plastovej košíček se surovinama a pak plastovej košíček, kam oddělila část jogurtů, mazadel (sýr, paštika apod.), plátků (salámy, sýry apod.) a prostě pečlivě oddělovala a přidělovala a hospodařila. Já se o to tedy taky snažim, i když neumim bejt tak důsledná a někdy se z chuti vyžere i zakázaný území :mrgreen: :oops:

A co navařit - to taky záleží, jak velká jsi kuchtička a jak tě to baví, co umíš a kolik máš času.
Já jsem totální NEKUCHAŘKA, takže muj repertoár je spíš takovej sprostej:

rybí prsty s bramborama (levný a moc chutný prsty jsou v Lidlu)
pizzu (sama celou nebo koupit korpus a na to naházet cibuli, česnek, kečup, sýr a cokoliv dle chuti a zásob)
rizoto - kuřecí, z vepř. konzervy, mrkev+hrášek ve sleničce cca 16kč, kyselá okurka špagety na špeku nebo s vejcem, s česnekem, sýrem, kečupem …
játra s rejží
maso na špejli pečený
karbanátky, čevabčiči - s bramborem a hořčicí nebo s rajskou
rajská s kolenama a koupenou sekanou (třeba z Lidlu, Penny, Sparu do 30kč šiška) šunkofleky - zapečený
flekozelo - zapečený fleky s kyselým zelím
buřtguláš, br.guláš
francouzský brambory
zapečený těstoviny s čímkoliv čočku s párkem/vejcem
kuře pečný, kuře na paprice špenát s vejcem a klobáskou
dušená mrkev
segedýn
fazole s párkem a chlebem (z konzervy nebo si namočit a uvařit z pytlíku)
dušenou kapustu s cizrnou
plněný knedlíky uzeným - nebo jejich napodobeninu: špekáček na kousky hozenej do cibulky do hněda, nakrájet koupenej br.knedlík a k tomu kyselý zelí uvařit :jazyk:
sloupnutý rajčata na posmahlou cibulku a do toho zamíchat tuňákovou konzervu - neskutečná lahoda
květák na mozeček
smažená brokolice
houbová omáčka s těstovinama z houbiček v láku
friko/kulajda/bílá polívka
smaženej celer
smažený žampiony
smaženej květák
kapustový karbanátky
falešná svíčková - mrkev, celer, petržel rozdušený s divokým kořením, k tomu knedl, těstovina nebo brambor a jakýkoliv maso
vepřový výpečky se zelím
plněný papriky
kuba
smažák
hranolky, čínský nudle …

jsou tu určitě i diskuse na téma, co vařit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
15.7.11 12:10

Rampepurna :potlesk: mockrát děkuji. Já jsem taky nekuchařka, tak se seznam jídel hodí. :wink: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
4181
15.7.11 12:22
Rampepurna píše:
K tomu vyjídání ledničky - už od mamky z domova mám osvědčenou praxi, kterou provozuju i ve svý domácnosti: systém košíčků v lednici. Aby otec nevyžral mamce suroviny na vaření, tak prostě dělala příděly a byly zakázaný území v ledici. Jakože měla plastovej košíček se surovinama

Ano :palec: , to je videt zkusenost, k tomuhle jsem po letech taky dospela. To je sice spis k tematu „vyzirani lednicky“ , nez jak nakoupit na tyden, ale naprosto souhlasim. Co dam v lednici dole do supliku, na to se proste nesahne. Muj manzel je totiz schopnej vecer (zejmena, kdyz prijde z piva) otevrit vaku.baleni s 10ti parky (ktery si treba koupim jako zeleznou zasobu na nektrerou z veceri), snist jednu nozicku (prip si jen parkrat kousnout :roll: ), a jit. Tudiz ja mam rozbaleny parky, ktery jsem nemela vubec v umyslu jeste otvirat treba. A bylo by toho vic, na toto tema :lol:
Jee, ja koukam, jak je to casem vsude podobny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
15.7.11 12:28
nakukovatelka píše:
Rampepurna píše:
K tomu vyjídání ledničky - už od mamky z domova mám osvědčenou praxi, kterou provozuju i ve svý domácnosti: systém košíčků v lednici. Aby otec nevyžral mamce suroviny na vaření, tak prostě dělala příděly a byly zakázaný území v ledici. Jakože měla plastovej košíček se surovinama
Ano :palec: , to je videt zkusenost, k tomuhle jsem po letech taky dospela. To je sice spis k tematu „vyzirani lednicky“ , nez jak nakoupit na tyden, ale naprosto souhlasim. Co dam v lednici dole do supliku, na to se proste nesahne. Muj manzel je totiz schopnej vecer (zejmena, kdyz prijde z piva) otevrit vaku.baleni s 10ti parky (ktery si treba koupim jako zeleznou zasobu na nektrerou z veceri), snist jednu nozicku (prip si jen parkrat kousnout :roll: ), a jit. Tudiz ja mam rozbaleny parky, ktery jsem nemela vubec v umyslu jeste otvirat treba. A bylo by toho vic, na toto tema :lol:
Jee, ja koukam, jak je to casem vsude podobny :mrgreen:

A jeste k tomu - taky Vas to tak stve, to vyjidani lednice ? :lol: My to jako vetsi deti doma taky delali, a mama vzdycky nadavala, a ja jsem ted uplne to samy … o manzelovi a st.synovi ani nemluvim, ale i ten mrnous uz si to otevre a cuci a cuci …
Vcera meli vecer talir cockovy polivky, kazdej misku testovin.salatu (misku, ze bych praskla, kdybych to mela snist), a presto dokazou za vecer jeste 5× vylezt ze svejch brlohu a stat u otevreny lednice a cucet dovnitr :cert: Takze ja nemit veci dole pekne v suplicku stranou, tak to vyzerou do mrte.
Chapu, kdyz si nekdo vezme treba jeste jogurt, taky to nekdy udelam, nebo kousek syra pro chut, ale oni by zr..i a zr..i porad :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
15.7.11 12:33

Jsou holt ve vývoji.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
15.7.11 12:39
ppalea píše:
Jsou holt ve vývoji.. :D

To teda nevim kam se přítel vyvyjí. :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
12003
15.7.11 12:43

To já nevim, ale muj chlap tvrdi, že chlapy se proste holt vyvýjí dýl… :D Ale aby se nevyvýjel celej život… :D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
15.7.11 13:26

Nečetla jsem zatím diskuzi..
Nakupujeme jednou týdně až za deset dní ve velkém, nemám potřebu místo být s dětmi venku tahat je po supermarketech..
Nakupuju do zásoby pečivo(mrazák), maso(pokud je něco v akci, od každého něco, porcuju do mrazáku), těstoviny(různé druhy, které jíme), rýži, luštěniny, sýry(druhy, které jíme, tvrdý i do mrazáku), máslo(v akci i do mrazáku), tvarohy a pomazánková másla(na pomazánky, k pečeným bramborům), uzeniny a šunku(i do mrazáku, ale malé množství),mraženou zeleninu, špenát, čerstvou zeleninu a ovoce. Potom kupuju podle aktuální chuti nějaké sladkosti, pochutiny, vážené saláty, to se různě obměňuje..Potom kupuju ještě do zásoby mouky, krupici, vajíčka,brambory, kakao, prášky do pečiva a vanilkové cukry.Potom mám ještě v zásobě pasterovaná loupaná rajčata, oleje slunečnicové a olivové(když jsou v akci, tak ve větším množství)

Bydlím kousek od centra města, když mají v řeznictví akci na maso, nakoupím tam, zeleninu v létě kupuju v trhu..
Prostě si tvořím jídelníček a nákupní seznam tak, abych pro nějakou zapomenutou drobnost musela jít tak jednou, dvakrát za týden..Nepřipadá mi, že bychom nakoupili blbosti a hned je snědli..A když sníme, tak prostě nebude, nepůjdu hned koupit další..Ze zásob, co mám doma, tak lze vždy uvařit hlavní jídlo i upéct buchtu nebo bábovku..

Co se týče lednice, po nákupu je plná, před nákupem téměř prázdná. Ale vždy je čistá, žádné zkažené potraviny, nic nevyhazuju. Mám v ní plastové krabičky, potraviny roztříděné podle druhu, už při uložení kontroluju datum spotřeby. A taky podle toho, jestli je to volně na jídlo nebo do vaření..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
15.7.11 13:28

Ještě jsem zapomněla na jogurty do zásoby, kupuju aktuálně to, co mají děti rády..Většinou activie nebo Pribináčka, Lipánka..Jiné kvalitní rády nemají a paskvily nakupuju jen občas..
Dále do zásoby hořčice, kečupy,tatarku, majonézu, nějaké dresingy. Nakupuju v akci a to, co jíme..Nakupuju kvalitnější věci. Většinou nám toto vydrží celý měsíc..Zase tak moc negrilujeme a nemusíme to ke každému jídlu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný