Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ráda bych se zeptala jaký máte názor na svěření 8 měsíčního dítěte do péče babičky na asi jeden týden. Babička to zvládne, v tom problém není a ani z toho nemám strach, ale co to mimčo ? Nemůže to být pro něj nějaká újma, i když se znají? Dcera je absolutně pohodové dítě - takové sluníčko, ale musíme dělat v bytě stavební úpravy a musela by být v extrémním prachu, atd…, jednoduše by to nebylo pro ní vhodné. Starší dceru bude mít jedna babička a tu mladší ta druhá. Obě dvě by asi ani jedna zatím nezvladly… ![]()
Dík za názor Bubina
PS : hlavně mi nepište, že jsem děsná máma ![]()
Bubinko a jak to budeš snášet ty????
rozhodně nejsi strašná máma - lepší než aby malá musela od rána do večera čichat prach a poslouchat bušení …
a navíc babičky mají jistě dost rozumu a kdyby toprostě nemělo jít, tak za dcerkou přijedeš… taky možná záleží na tom jak daleko od vás babičky bydlí…
Bubino,
urcite nie si desna mama!
ja si myslim, ze podla toho, co pises, to holky zvladnu uplne v pohode, ak z toho niekto bude mat traumu, tak to budes ty
![]()
Já myslím že by to pro mimi újma být neměla. Babičky si užijou a jistě se tam dítka špatně mít nebudou a ty si odpočineš nebo alespoň uděláš to co potřebuješ. Malá začla jezdit k babičce od 3m, poprvé tam byla hned víkend jenže to ještě tak moc nevnímala u koho je, ale zas má 7l sestru s kterou vždy jezdí. U babičky mimo jiné taky byla v 7m na týden, a jelikož babi bydlí daleko tak se vidí zřídka v podstatě jen když k ní holky jedou, v té době měla dost silné období kdy nechtěla nikoho jiného než mámu, tátu a ségru, i když se u nás jen ve dveřích zjevila návštěva která si jí ani nevšimla stejně hysterčák až do odchodu návštěvy, tou dobou sem z toho neměla dobrý pocit ale záhy sem se dozvěděla že malá při předání řvala tak půl h. a pak byl celý týden klid ![]()
hanele,
starší, ted 3letou dceru jsem půjčova ráda, je to divoška, ale ta mladší je andílek......, ale beru to s rozumem - kde je jí nejlépe. Jen jestli to není brzo na tak dlouhou dobu.
bubina
Já taky myslím, že to zvládnou. Moje sestra je o rok mladší než já, když se narodila, byla jsem prý na 14 dní u babičky, kterou jsem neznala, na druhém konci republiky a všichni mi dodnes vypravují, jak to bylo fajn. Bohužel si to samozřejmě nepamatuju, ale snad si nevymýšlejí ![]()
Ahoj,
ked mal syn 7,5 mesiaca, sla som na 4 dni na konferenciu do zahranicia. O syna sa zatial staral manzel, vzal si dovolenku v praci. Dost som sa toho bala, hlavne ako to Lukasko zvladne po psychickej stranke. Ale dopadlo to skvele, mozno az prilis - mala som po navrate pocit, ze som mu vobec nechybala.
Je fakt, ze zostal v nasom byte, takze nemenil prostredie. Ale snad ani v tom by nemal byt problem. Drzim palce!
Jana
ahojky,
určitě nejsi hrozná máma z toho strach mít rozhodně nemusíš. Jestli je tvoje holčička pohodová a babičku zná tak to zvládne uvidíš.
Já mám holčičku 7,5 měsíce a musela jsem neočekávaně na týden do nemocnice s ledvinou, hlídala moje máma, zvládly to beze mě perfektně. A to jsem měla velký strach protože moje holčička je od narození taková plačtivka uplakaná ![]()
PetNem
Pokud to zvládneš ty a babičky se na to cítí, tak si „užij“ volna a je vidět, že jsi prima mamka, která chce holčičky uchovat mimo dosah prachu a hluku… Nelámej si tím hlavu ![]()
U nás by to nešlo, protože kojím. Ale takové celodenní výlety s babičkou už zvládá a já se na ní vždy mooooc těším ![]()
Bubi, rozhodně se tím netrap, jak tady psala PetNem, kdybys musela do nemocnice, taky by malá nemohla s tebou… a to, že u vás doma bude takový binec je určitě dostatečná omluva.....
Bubi, neboj, mala i babi to zvladnou v pohode - to tobe bude ouvej
A vis, jak si to vsichni uzijou?
L.
Bubino ,
já řeším stejné dilema, v červenci (to bude Mari 8 měsíců) by jí měla hlídat 14 dní tchyně, já budu na praxi 300 km daleko. Manžel bude tady s malou, ale bude chodit do práce, takže jí bude hlídat odpoledne. Mám strašný strach, že to spíš nezvládnu já- že se mi bude šííííleně stýskat.
![]()