Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy,
chci vás poprosit o radu. Jsem v 18 týdnů těhu a kůži po celém těle mám strašně suchou. Vyzkoušela jsem už různá tělová mléka, pak jsem přešla na tělovou vazelínu (ta sice promastí, ale jen na chvilku) a teď zrovna používám speciální masážní olej pro těhotné. Nic nezabírá. Z mycích prostředků už také používám převážně mycí olej. Ať zkouším cokoli, pořád je výsledek stejný. Někdy mám až pocit, že je mi moje kůže malá
Na některých mistech těla je to opravdu hodně znatelné.
Musím ještě říct, že při prvním těhotenství se mi toto nestalo. Mazala jsem poctivě(hlavně z obavy ze strií), teď mažu určitě víc a pořád schnu ![]()
Máte s tím nějakou zkušenost?
Jarča
Moc mi pomáhá dát si do vany olivový olej s mlékem a nebo se koupání olivovým olejem namazat, mažu s ním i Vaška, a musím říct, že suchá kůže, kterou jsem měla celý život se neskutečně zlepšila. ![]()
souhlasím s Valkyrou - přidávala jsem si olivový olej do koupele, krásně to promastí kůži. A když jsem měla pocit, že mi je kůže malá (jak píšeš) tak jsem se namazala na noc olivovým olejem (ale počítej s tím, že oblečení si „zničíš“) Mě zůstaly mastné skrvny od oleje na věcech na spaní a dokonce na podprsence (kojící) a nejdou mi vyprat a to jsem prala podrpdku na 90C.
Nebo i to mléko do vody na koupání může být dobré
jarco
mě pomohl excipial U lopolotio, je to krém s ureou na suchou kůži. Používám ho převážně na syna, který má přes zimu kůžičku moc suchou. Na moji suchou kůži v těhu mi taky krásně pomohl.
Předepsat to může pediatr nebo kožař, koupit se dá i volně v lékárně a po vazelíně a jiných byl první, který pomohl.
hned vyzkouším. Večer si naordinuji olivový olej a během dne doběhnu do lékárny pro excipial.
Díky
Moje mamka nosila z ruznych koznich seminaru nejaky olej do kopele Linola…bylo to skoro bez vune a hodne to promastovalo…jinak Excipial a nebo podobne…v lekarne urcite poradi..
Ahojky,
já dnes začínám 14tt a kůži mám taky suchou !
Jenže já jí mám suchou i mimo těhu. Bříško, prsa a nohy mažu Elasti-Q. Strašně mi pomáhá a hned se vsaje, takže si to neotřu o oblečení. Na ostatní části těla používám tělové mléko od L´Orealu pro extra suchou kůži a je taky fajn ! ![]()
Nesnáším něco, co mi na tý kůži zustane, pak se lesknu nebo se mi to lepí na oblečení. Takže oleje, vazelíny a mléka od Nivea nemůžu používat. ![]()
ahoj. Já s ElastiQ nemám v těhu bohužel dobré zkušenosti. Špatnou pokožku mám i normálně, v těhotenství jsem se navíc po ElastiQ šíleně osypala. Ale zkusila bych určitě ten olejíček do koupele (olivový, Balmandol apod..) - každému vyhovuje něco jiného