suchá kůže v těhotenství

35
17.5.06 22:44

suchá kůže v těhotenství

Ahoj maminy,
chci vás poprosit o radu. Jsem v 18 týdnů těhu a kůži po celém těle mám strašně suchou. Vyzkoušela jsem už různá tělová mléka, pak jsem přešla na tělovou vazelínu (ta sice promastí, ale jen na chvilku) a teď zrovna používám speciální masážní olej pro těhotné. Nic nezabírá. Z mycích prostředků už také používám převážně mycí olej. Ať zkouším cokoli, pořád je výsledek stejný. Někdy mám až pocit, že je mi moje kůže malá :) Na některých mistech těla je to opravdu hodně znatelné.
Musím ještě říct, že při prvním těhotenství se mi toto nestalo. Mazala jsem poctivě(hlavně z obavy ze strií), teď mažu určitě víc a pořád schnu :D
Máte s tím nějakou zkušenost?
 Jarča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
46
18.5.06 06:04

Moc mi pomáhá dát si do vany olivový olej s mlékem a nebo se koupání olivovým olejem namazat, mažu s ním i Vaška, a musím říct, že suchá kůže, kterou jsem měla celý život se neskutečně zlepšila. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
18.5.06 06:12

souhlasím s Valkyrou - přidávala jsem si olivový olej do koupele, krásně to promastí kůži. A když jsem měla pocit, že mi je kůže malá (jak píšeš) tak jsem se namazala na noc olivovým olejem (ale počítej s tím, že oblečení si „zničíš“) Mě zůstaly mastné skrvny od oleje na věcech na spaní a dokonce na podprsence (kojící) a nejdou mi vyprat a to jsem prala podrpdku na 90C.
Nebo i to mléko do vody na koupání může být dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
18.5.06 07:51

jarco
mě pomohl excipial U lopolotio, je to krém s ureou na suchou kůži. Používám ho převážně na syna, který má přes zimu kůžičku moc suchou. Na moji suchou kůži v těhu mi taky krásně pomohl.
Předepsat to může pediatr nebo kožař, koupit se dá i volně v lékárně a po vazelíně a jiných byl první, který pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
18.5.06 07:59

díky

hned vyzkouším. Večer si naordinuji olivový olej a během dne doběhnu do lékárny pro excipial.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.06 08:10

Moje mamka nosila z ruznych koznich seminaru nejaky olej do kopele Linola…bylo to skoro bez vune a hodne to promastovalo…jinak Excipial a nebo podobne…v lekarne urcite poradi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3126
18.5.06 08:57

Ahojky,

já dnes začínám 14tt a kůži mám taky suchou ! :cry: Jenže já jí mám suchou i mimo těhu. Bříško, prsa a nohy mažu Elasti-Q. Strašně mi pomáhá a hned se vsaje, takže si to neotřu o oblečení. Na ostatní části těla používám tělové mléko od L´Orealu pro extra suchou kůži a je taky fajn ! :wink:
Nesnáším něco, co mi na tý kůži zustane, pak se lesknu nebo se mi to lepí na oblečení. Takže oleje, vazelíny a mléka od Nivea nemůžu používat. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.06 12:10

ahoj. Já s ElastiQ nemám v těhu bohužel dobré zkušenosti. Špatnou pokožku mám i normálně, v těhotenství jsem se navíc po ElastiQ šíleně osypala. Ale zkusila bych určitě ten olejíček do koupele (olivový, Balmandol apod..) - každému vyhovuje něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí