Vyrážka u 2měsíčního mimča

Anonymní
17.5.06 20:24

Vyrážka u 2měsíčního mimča

Ahoj holky včera večer jsme u naší malý objevili takovou jakoby vyrážku, ale do rána zase zmizela a dneska večer ji má zase (přes den skoro nic - kontrolovalaj sem to). Má ji skoro po celým tělíčku a večer dost pláče a nechce jíst. Hlídala jsem se a nejím nic neobvyklého co bych nejedla min měsíce před tím než se jí objevila. Nestkala se některá z vás s něčím podobným? přemýšlím zda zajít zítra k dr nebo jet večer na ambulanci (zase tam nechci jet „jen“ s vyrážkou)…
přemýšlím jestli by něco takového mohlo být z pylu? nebo nějaká alergie na jídlo?
Asi radši zítra zajdu k dr, abych se ujistila, že to nic vážného není, ale pokud se některá z vás s něčím podobným setkala tak napište…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
125
17.5.06 20:42

Ahoj. Nemůžou to být potničky? Malý je tak kolem toho druhého měsíce taky měl dost často :roll: . Bylo to v létě.
Ale stejně bych zašla k dr. S maloškem raději třikrát zbytečně, než jednou něco zanedbat :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
17.5.06 20:56

Ahoj,

nemůže to taky být alergie na nějakoku potravinu, jestli teda kojíš? Co jsi jedla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
17.5.06 21:01

Taky bych rekla, ze to bude alergie. Vitek mel ekzem vecer vzdycky horsi.
K doktorce urcite bez. Treba nepapa, ze ho to svedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.06 21:07

potničky má bohužel taky - na obličeji (s těma bojujeme už delší dobu asi 3-4tt a přitom ji moc neoblékám) pak ještě seborela ve vláskách, tak je naštěstí na ústupu (nebo jak se to píše) a teď tohle. Mám taky citlivou kůži, ale žádný alergie nemáme (ani já ani manžel a jediná z rodin moje ségruška má alergie na pyly). Už naposledy mi Dr říkala, že bude mít citlivější pokožku.
Takže asi si psát co jsem ten den jedla žejo? a za jak dlouho se jídlo promítne do mléka? A jak přesně se alergie na jídlo při kojení projevuje?
Díky moc za rady, zítra za dr radši zajdu, at mám srdíčko v místě

• Citovat
  • Upravit
267
17.5.06 21:11

Ahoj,neboj vyrazka je u miminek casta.My jsme ji meli taky.Zaclo to v obliceji a na hlavicce pak hrudnicek a sem tam po celem tele.Taky jsem byla vybobkovana ,ze ma urcite atopicky exem.No silena matka :roll: Muj dr.ME UJISTIL,ZE TO JE BEZNE A ZE SE TY MIMINA JESTE CISTI A REAGUJI NA VNEJSI OKOLI.Vymizelo nam to samo,ale trvalo to asi mesic.Moje znamy meli vyrazku taky a je to vzdycky v tomhle dvoumesicnim obdobi.Tak se nenervuj a uvidis,ze to zmizi.
 Lina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.5.06 23:08

Re: Vyrážka u 2měsíčního mimča

Mohla by to taky být alergie na zbytky pracího prášku. Nezměnila jsi značku? Kkůžičku by mohlo zklidnit důkladné namazání panenským olivovým olejem s levandulí. Do 100ml oleje dej asi 10 kapek Levandule. Nejlépe ale značky Salus (tedy ta Levandule). Tohle je vůbec to nejlepší, co můžeš dětské kůžičce dopřát. I při přebalování.

Poradce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
17.5.06 23:20

NAM to olej hrozne zhorsil.Konkretne WELEDA a ten je myslim nejlepsi. :roll: Mne se osvedcilo nemazat nicim naopak nechat suche.Oblicej jsem mazala HOLTUV KREM a zlepsilo se to o 100% to jsem vycetla v diskuzich.
Preju at to zmizi.Lina :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.5.06 23:36

Weleda je dobrá, ale není bez příměsí bylin. Není čistá Ta levandule na vyrážky působí asepticky a právě vysušuje. Měla jsem s tímhle olejem skvělé zkušenosti třeba pří začínajících opruzeninách. Je ale pravda, že nemáme v rodině žádnou alergii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.06 04:41

díky moc za typy. Používám na ni oliv. olej Seville premium, extra virgin olive oil - takže akorát koupím tu levanduli. Jen nevím jestli se mi zítra povede ve městě sehnat :o)
O pracím prášku už jsem taky uvažovala, ale celý 2 měsíce peru ve stejném a navíc veškeré prádlo (oblečení i plínky) máchám navíc (myslím, že 3×)
Jediné co mě ještě napadlo, tak od pondělí jím lipánky, ale to by snad mělo být dobře ne? Dneska začnu psát stravu a uvidím…

• Citovat
  • Upravit
1723
18.5.06 07:59

Pokud to má i na obličejčku a občas to světlá a občas zase zčervená, tak je to prý hormonální- tedy pokud kojíš. prostě se předávají hormony z maminy do mimča. Lukášek byl úplně v obličejčku olezlej, byla jsem u doktorky a ta říkala, že to mají hodně miminka a že nechce nasazovat kortikoidy(taky bych je nechtěla je to svinstvo), ale předepsala mi kapičky Fenistil a ty jsou vlastně na jakoukoliv reakci tělíčka, takže pokud by to bylo i cokoliv jiného, tak po tomhle se to zklidní:-)
Na obličej jsem koupila mast Bedan sic je drahá(250,–), ale popravdě mažu s ní každý den obličej a kupovala jsem ji zhruba, když byli malému 2měsíce a příští týden mu bude 8 měsíců a mastičku stále ještě máme, takže se to vyplatí:-) a po ní má obličejček bez jediné chybičky:-))
Tak ať se toho brzy zbavíte a papa Hana a Lukajda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
18.5.06 11:22

Tak nevím, jsem zastáncem homeopatické léčby a vůbec přírodních terapií. Možná, že je dobré nechat některé věci projít a vyčistit a ne hned potlačit. Co když se místo vyléčení podaří problém jen zasunot hlouběji. Je přece prokázáno, že z potlačených ekzémů se může vyvinout astma. Zvolila bycj ten olej s levandulí - mají ji v každém květinářství, ale pozor na značku výrobce. Ztěch, co se dají běžně koupit je dobrý Salus a Nobilis Tilia.
Nechci nikoho strašit, jen uvažuju nahlas.
Ještě mne napadla mast Rescue Remedy z Bachových bylin. Ta má široké pole působnosti. Třeba - svědící opar po mí nevyleze, modřina se buď neudělá, nebo aspoň ebolí a tak. Nejsem díler, jen ji mám doma a používám.
 Mickie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
18.5.06 12:41

Tak nam kozarka olej zakazala, ze ucpava pory. Pockala bych na dr. Muzes taky zkusit koupel v odvaru z psenicnych otrub. Cpu to teda kazdemu:-)
10 polevk. lzic otrub do litru studene vody. 30 min varit a zcedit do koupele. Vitka to promastilo a pusobilo hojive a obsahuje to vitaminy.
Snad to jde i se lnenym seminkem a mi delali i cerny caj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
18.5.06 12:45

Taky jsem zastánce všeho přírodního, ale právě min. do 6 měsíců se nemají dávat bylinky v jakékoliv formě může vzniknout alergie, takže žádné čajíky atd.
Proto jsme to řešili Fenistilem a vše co je s bylinkama tak s rozvahou.
Pa Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.06 17:44

protože jí vyrážka průběžně mizela, rozhodli jsme se s manžou mazat olivovým olejem a počkat na kontrolu teď ve středu u dětské dr. Dneska ráno jsem pro změnu našla v počurané plínce krvavou stopu - jeli jsme na pohotovost. Tam mi řekli, že novorozeně to mít může, ale 2měsíční holčička už by neměla. Máme odebrat vzorek moči a dovést ho na vyšetření - bohužel se nám zatím nepovedlo malou chytit při čůrání a že ji necháváme dlouho větrat. Vyrážku může mít i z jídla - doporučili mazat ambidermanem a nemůžeme se zbavit druhý den opruzení, má trochu seborheu a suchý obličejík Takže zítra půjdu k dr a uvidím co nám řekne a doporučí (máme skvělou dětstkou lékařku). Mohla by prý mít zánět močového měchýře (brr ani na to nechci pomyslet) a museli by nás opět hospitalizovat - takže doufám, že se nám povede vzorek odchytit a odvést na vyšetření a pak uvidíme
Chudáček malá má citlivou kůži po mě. Opruzení se jí občas udělá, ale většinou zmizí - jako asi u každého dítěte. Seborhea je podle mě na ústupu (ale doporučili taky mazat ambidermanem a vyčesávat - po 3 dny a večer umývat) Nemáte někdo vyzkoušené? Na obličej jí to pomáhá v kombinaci s olivovým olejem…
Nemáte náhodou některá zkušenost s krvavou skrvnkou?
Díky moc, pak se zase ozvu jak jsme dopadly

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí