Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky,tak mam dalsi tema na diskuzi!
Male se udelal ekzem na celicku a ve vlascich. Nejprve sucha cervena mista na celicku - v oboci. Pani doktorka nam rekla, ze to mame mazat kalciovou masti, tak jsme namazali, udelaly se zlute stroupky a zmizelo to. Pak se to udelalo ve vlascich, Dr. radila namazat olejickem a vycesat. Pry se jedna o seboreu (ci jak se to pise). Postupovala jsem podle rad pani doktorky a mela jsem radost, ze to skoro vse zmizelo, no a dnes rano koukam a mala uz ma zase uplne cervene fleky ve vlascich a nad nosikem. Navic ji to na tom cele svedi, takze se porad skrabe… Co s tim? Je mozne se toho vubec zbavit nadobro? Mate s tim nekdo nejake zkusenosti?
Diky. Linda
ahojky LindoK, diskuzí na tohle téma je tady už několik. Naše malá bude mít 2 měsíce a docela s tím bojujeme. Prvně se jí udělali potničky (ty už má 2-3t někdy míň někdy víc až téměř kůži jak struhadlo) a pak ta „seborea“. My jsme obličej mazali calciovou mastičkou nebo ambidermanem a i na spáních a ve vlasech jí to mažu olivovým olejem a vyčesávám. Koupila jsem si na to hřebínek „všiváček“ asi za 40 kč
tím se to líp vyčesává. Naše malá se narodila asi s 5 cm dlouhými hustými vlásky takže se jí to opravdu hodně špatně vyčesává. Dělám to tak, že to večer namažu, ráno když si hraje s hrazdičkou tak si sednu za ni a vyčesávám (akorát u fontanely mám strach tak to nechávám). Je to piplačka, ale má to lepší i když suché šupinky tam má pořád. Někdo říká, že to samo zmizí někdo mazat (radí olivový olej, máslo, vařené vločky, podmáslí atd) a vyčesávat… Snad jsem ti trochu poradila a držím pěsti ať máte (máme
) brzo od trápení pokoj.
Holky,
řekněte pediatrovi, napíše vám na to mast s močovinou - úplnej zázrak, u nás to zmizelo bez vyčesávání a to měla fakt Val obr krusty…
k dr jdeme příští středu tak se na tu mast poptám, díky za typ Missorko. Pak napíšu jak to dopadlo a hlavně jaký byl výsledek ![]()
Pomohlo to všem co znám, jen jsem málem upadla smíchy, protože tu mast special vyráběli v lékárně a na štítek napsali MAST NA KŠTICI a ne že by Val tou dobou měla něco jako kštici… ![]()
Diky za povzbuzeni a za tipy - jak na hrebinek, tak na masticku. Take se na ni optam a vyzkousim! Nase mala ma take peknou kstici, chodily se na ni divat sestricky v porodnici
. Linda
Ahoj,
malé se to taky dělalo. Dostaly jsme mléčko U expicial lolypolotio na vysušenou pokožku. Začala jsem s tím mazat i to na čelíčku a v obočí, což zabralo hned a po druhém namazání už to prostě na tom čele ani v obočí nemá. Na krabičce je napsáno,mimo jiné, Urea. Což podle mě znamená taky močovinu. Na hlavičku to mažu taky a vyčesáváma ohromě to zabírá. Tak snad jsem taky pomohla.
s tvým pobavením Missorko ohledně „kštice“ chápu ![]()
Možná malý nikdy neřeknu co přesně jsem na ni mazala, abych se těch šupinek zbavila
Ale lepší než aby to měla takhle ošklivý - vypadá jak když má lepru. Abych se „styděla“ sundat jí někde čepičku páč si budou myslet, že krkavčí matka ani malý nenamaže čelíčko a neumyje vlásky ![]()
Namape, kdes to mlecko koupila- v lekarne?
Ted jsem nasla na netu v lekarne tohle: CutisHelp Konopný krém Seborea při nadměrné produkci kožního mazu 50ml - vysoce účinný dezinfekční suchý hydratační krém (typu olej ve vodě) pro pravidelné ošetření pleti při zvýšeném mazotoku -seboroické dermatitidě, která se mj. projevuje červenáním, svěděním i šupením kůže v oblasti čela a nosu (ve tvaru písmene T), kolem uší, na hrudníku, zádech, bradě, v obočí, vousech, vlasech aj. místech na těle; je vhodný pro denní péči i pro děti/kojence a těhotné i kojící ženy;140.70 Kč
Trochu se toho bojim, kdyz je to z konopi.
Ale kdyz to maji v lekarne… Co myslite?
To mléčko předepsala dr. Natálce na vysušenou pokožku. Zabralo to hned napoprvé, tak jsem to zkusila i na ty šupinky. Jinak to stojí kolem stokoruny. Kdybych to naše neměla na předpis, tak bych platila 103,60 Kč, což zase není tak moc, vzhledem k tomu, že je to pro naše mazlíčky.
Do té mastičky s konopím bych moc nešla. Kdyby to bylo pro mě a nekojila bych, tak jo. Ale malé bych to nemazala, i když toho konopí tam nebud tolik.
Namape a mazes ji s tim vlasky kazdy den? Myjes hlavicku kazdy den? A jaky pouzivate sampon? Nevim, jestli se to samponem jeste vic nevysusuje… Ale kdyz se to potom zas promasti…
Mažu ji tím hlavičku každý den po koupání. Hlavu nemyju šamponem pouze vodou. Ve třech měsících mi přijde zbytečné tu hlavičku mýt šamponem. Obvzlášť když nemá ještě moc vlasů.
Dr. mi před měsícem radilaještě jednu věc. Koupit dětský olejíček, navlhčit mimi hlavu, hned očesat šupinky a pak utřít a naolejíčkovat. Přišla mi spíš lepší varianta naolejíčkovat hlavičku, nechat chvíli volně a pak vyčesat a šlo to super.
Každopádně jsem zůstala u toho mléčka, ale někdy dám i ten olejíček.
Ahojky, tak uz jsem tu zas s novym poznatkem. Byli jsem u detske Dr. nechat si napsat recept na Infanrix Hexa na ockovani a pri te prilezitosti jsem se poptala na nas „kozni problem“. Dr. mi rikala, ze maminky u ni v ordinaci si chvali jak to mlicko Excipio… , tak mlicko Menalind Derm od Hartman Ricco. V lekarne mi take vychvalili Menalind Derm, ze krome te mocoviny obsahuje jeste pupalkovy olej (nebo take proto, ze je drazsi nez Excipio
), tak jsem to zkusila a rekla bych, ze to male pekne zabira. Z toho obliceje se ji to uz ztratilo, s vlaskama stale zapasime…Linda
Ahojky,
chtela jsem se zeptat cim presne vycesavate ty supinky z hlavy, po te co jsou nalezite namastene samozrejme. Mam takovy ten klasicky kartacek na detske vlasky, ale tim mi to moc nejde, ani ty ktere jsou odchliple. Vycesavam proti smeru rustu vlasku, ale nic moc. To uz to jde lepe odloupnout nehtem, tedy ty co jsou uz nacate a odlupuji se.
Diky za odpoved
Aja
Ahoj Ajo, mas pravdu, detskym kartackem to vubec nejde. Take jsme na to prisli a koupili opravdu husty klasicky hreben. S tim to jde krasne. Ale podminka je, ze to musi byt opravdu dostatecne promastene. Ja ted davam domaci veprove
lo. Mala mi sice potom voni „jen namazat na chleba“
, ale rekla bych, ze je to zatim to nejlepsi, co jsem vyzkousela
. Drzim palecky, at se to brzy zlepsi!
Linda