Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, máte některá zkušenost se zánětem zvukovodu způsobeným ekzémem? Máme mírnou formu AE a už 3 den ráno jsme v levém uchu měli spoustu šupinek. Nedalo mi to a vypravili jsme se k lékaři, skončili jsme na ušním a tam mi bylo řečeno, že je to ekzém - tedy alergie. Dostali jsme kapky do ucha a za týden jdeme na kontrolu. Setkali jste se s tím? Pokud ano, písněte své rady. Ještě jsem zapomněla napsat, že malý má 7 měsíců.
Původně jsem dotaz špatě umístila, omlouvám se, chybama se člověk učí. Příště snad budu šikovnější.
Petra
Nemám zkušenost u dítěte, ale AE mám od narození a toto se mi začalo dělat cca před 5 lety. Pokaždé mit to přešlo do zánětu středního ucha a léčilo antibiotikama. Nejhorší na to je léto a když přeháním díky svědění čištění uší. Takže rada mého dr je že nesmím přehánět čištění uší. A pak vyhýbat se potravinám co mi způsobují AE, jenže v mém případě je to kde co a já třeba si neumím představit den bez kafe nebo sem tam nějakou tu čokoládku. Pak to také dělají bublinkový vody, různé dochucovadla a papriky, citrusy, celer … o kožního mám doporučený jablečný ocet, oplachovat v něm vlasy i čistit uši, prej to neutralizuje.
Snažím si na to dávat pozor, ale někdy to svědění je fakt strašné. nedokáži si představit takové problémy u tak malého dítka…mám stejně starého syna. Tak držím palečky ať se toho zbavíte. Asi jsem moc neporadila, ale soucitím.