Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, mám dotaz na zkušenější. Budete si hledat pro svá mimča dětského zubaře nebo se spokojíte s registrací k nějakému dospěláckému? Kdy je vhodné zaregistrovat se? A nemáte tip na nějakého dobrého v Praze 8? Díky V.
já určitě nechám Vojtu zaregistrovat k dětskému zubaři. V chytrých knížkách se píše, že má dítě poprvé jít k zubaři když mu vyroste 1.zub. Zubař mi ale říkal že to není potřeba. Stačí po 1. roce. Nejlepší bude, až nějakého seženeš, se s ním domluvit jak na to nahlíží on.
no já jsem se spokojila s dospěláckým, konkrétně s mým zubařem. Má to tu výhodu, že na prevent. pohlídlky můžem vždycky spolu. Navíc u nás na městě ani dětský není, musela bych kdoví kam dojíždět
Vašek byl teď poprvé, ve 2 letech. Normálně když jsem se objednávala na prevenci, zeptala jsem se, zda s sebou můžu vzít synka poprvé.
Makýš
Ahoj,
tak mi bylo řečeno, že by dítě mělo jít k zubaři, až bude mít první zub. Ale byly jsme až v roce, domlouvala jsem se tak i s dětskou doktorkou.
Ta naše zubařka je dětská i pro dospělé. Já k ní chodím od mateřské školky a jsem moc spokojená. Máme to sice trochu z ruky, protože je na vesnici a my bydlíme ve městě, ale vyplatí se mi to.
Malá si zvykne za pravidelné prohlídky, protože je fakt příjemná, tak se snad nebude bát. A já se jí taky nebojím
.
Kdyby to časem nešlo zorganizovat s tím dojížděním a nebo bychom měli nějaký problém, tak bych asi přešla k jinému zubaři.
Ale samozřejmě je tam asi jako u všech zubařů dost dlouhá čekací doba, u nás to bylo asi 1 měsíc. Akutní případy bere hned.
Míša
Ahojky,
holky neznáte nějakého dobrého zubaře,dětského,na Praze 13?Ke svý zubařce s Pepčou jít nechci,protože sama přemýšlím,že od ní odejdu.
Díky
Kiky
Vojta byl poprvé u zubařky minulý týden…
Byli jsme společně s manželem na preventivce u své zubařky a Vojtu vzali sebou. Když ho sestra viděla v čekárně, hned nám prohlídku a zaregistrování nabídla. Tak má první prohlídku už za sebou ![]()
Je to zubařka pro dospělé, ale chodí k ní i děti a maminky jsou spokojené…
Dadla
Ahoj,
Kiky, poslala jsem ti SZ.
My chodíme celá rodina k jedné zubařce, bere děti i dospělé což ale není standardní. Několik dospěláckých zubařů mi odmítlo vzít dítě. Tahle má čekárnu zařízenou pro děti (hračky, video, obrázky), pro dospělé pár časopisů. Je moc příjemná, jsme s ní všichni spokojeni. Akorát nejmladší synek ještě neměl tu čest, ale už se chystáme, jen si nejsem jistá, jestli se nechá prohlédnout. Dětská doktorka musí použít trochu násilí, když se potřebuje podívat do krku…
Ale určitě je dobré brát dítě třeba sebou, aby se se zubařem seznámilo a s tím prostředím taky.
Katka
Ahoj.
Naše zubařka je vesnická - takže pro děti i dospělé. Chodíme k ní celá rodina. Radima jsme nechali prohlédnout ( povozit na křesle) a zaragistrovat v jednom roce.
Beruška ![]()
Ahoj holky, taky už pomalu ale jistě začínám shánět nějakého dobrého dětského zubaře v Praze (nejlépe Praha 3, 8, 10). Máte nějaký tip? Díky
Nevíte o nějakém děckém zubaři někde v okolí kaštanové ulice ať s malým nedojíždím přes půl města? děkuji moc
Dobrý den, rozhodně nedoporučuji mddr. Iva Šenkova Odus medica. Věřím že ostatní zde pracující lékaři mají jiný přístup. Tuto lékařku nedoporučuji ani největšímu nepříteli. Byla jsem zde poprvé u zubaře s mojí dvouletou dcerou…Když v čekárně vyšla sestra, požvykující žvýkačku, začala mě přesvědčovat že jsem objednaná na jinou hodinu ale že mě teda milosrdně přijmou ( přitom měli prázdno i když jsem odcházela a opravdu jsem byla na danou hodinu objednána) Místo aby se snažili jí zbavit obav třeba přátelským a milým úsměvem nebo jí povozili na křesle aby si k dítěti získali důvěru… na mou dceru sestra křičela atˇ neřve, lékařka několikrát dala oči v sloup a přitom hrubým tonem prohlašovala - ježiš marjá - nebudu jsem vypisovat vše co jsem tam během 5 minutové prohlídky zažila a vyslechla prostě připadala jsem si jak v JZD když ošetřují krávu i když i ta kráva si zaslouží lepší přístup. Kdybych věděla kde si můžu na lékaře stěžovat obrátila bych se tam protože takový člověk musí maximálně tak zametat chodník a ne ošetřovat malé děti. Jinak tato záležitost je dva roky stará a dnes chodíme k mudr. Petrovičové a můžu všem vřele doporučit, ordinace je na hlavní magistrále směr Praha, kousek od I. p. Pavlova.
Dobrý den, prosím o TIP na hodnou dětskou zubařku, která bere ohledy na to že se dítě bojí a než mu začne něco dělat tak mu vysvětlí co a jak. Máme hroznou zkušenost se současnou zubařkou a dcera se bojí. Paní doktorka trochu víc psychovala z toho že se dítě bojí. asi nám je i jedno kde hlavně že bude trpělyvá/vý k dětskému strachu. A také budem rádi,že nám dceru vezme.
@Elishka1 děkuji.Jsem z Tábora. Klidně ji ale budu někam vozit. Hlavně aby byl doktor/ka v pohodě