Seboroická dermatitida u miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22315
30.5.06 08:15

Ahoj holky,

taky sme bojovali se supinkama ve vlaskach, taky maly ma seborheu

Na supinky nam napsala doktorka salicilovy olej, delany v lekarne, ja ho pouzila asi 2×.......pomohlo........
na telicko mame Excipial U-Lipolotio, to je mleko s mocovinou, delaji i krem
a do koupele davam Linolu feet oil bad......

muzu rict, ze tahle kombinace je moc ucinna. malej je krasne hebouckej, zadne suche loziska nema

Jo a vycesavala jsem taky vsivackem, nebo nekdy jsem to dloubala nehtem, kdyz to slo

K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
30.5.06 12:31

Ahoj Lindo,
diky za informaci. Zkusim to, mam si trochu obavu, abych malou neposkrabala, moc tech vlasku nema. Uvidime. Kazdopadne diky.

Aja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
2.6.06 19:01

Lindo,

diky. Nakonec jsem zkusila klasickej vsivak a mame hlavicku krasne cistou, ze jsem se husa nezeptala driv, mohla mit uz dva mesice cistou hlavicku.

Aja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lulinka11
28.7.10 11:53

dotaz

Zdravím všechny…mám měsíčního chlapečka a taky se nám to objevilo.Zatím jen na obličeji,za ouškama a krčku.Chtěla jsem se optat ta kalciovka tedy moc nazabírá??? mám si jít do lékárny koupit Excipial U-Lipolotio?? děkuji za odpověd

• Citovat
  • Upravit
2254
22.6.11 16:24

zdravim,
od zalozeni diskuze ubehlo pet let tak nevim, zda nejsou na trhu nove a ucinejsi pripravky, budu vdecna za vase zkusenosti a rady, bojujeme take se seboroickou dermatitidou, vysev mame podruhe a mnohem horsi nez pred mesicem, putovalo to po celem obliceji a ve vlaskach a mast s glycerinem na predpis nam absolutne nezabrala, dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
23.6.11 09:36

Ahoj,
používala jsem olej od Sebamedu - před týdnem. Namastit, nechat působit a vyčesat kartáčkem a hřebínkem. Měli jsme to ale jen ve vlasech a v obočí. Za tři dny dobré, ale nevím, jestli se to vrátí, nebo ne…??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
23.6.11 09:44

od Sebamedu jsem vcera koupila myci emulzi i sampon, vypada to slibne, co se tyce pokozky, tu jsme do ted hodne promazavali olejickem na tech inkriminovanych mistech a az ted zjistuju, ze je to spatne :(
a bohuzel se to vraci, meli jsme klid asi 14 dni a je to horsi jak driv, ve vlaskach, v oboci, na cele, za usima a trochu i na tvarich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
23.6.11 10:48

Zdravím,
přidám zkušenost s používáním Ondřejova mast (někde ji mají pod názvem Průšova mast). Na doporučení doktorky, sestřiček v porodnici i známých s ní mažu malého od narození. Je opravdu bezvadná, hodně promastí, takže když se někde vyskytla prckovi trochu suchá místa, stačilo namazat a hned to zmizelo. Díky ní se ani neloupal a zabírala skvěle i na potničky. Já ho mažu celého vždycky po koupání. Doktorka nás vždycky chválí jakou má prcek krásnou kůži, že je čistej, bez potíží. Konzistencí to připomíná takovou vazelínu, míchají to přímo v lékárně a miminka po tom krásně voní :-) Třeba by to taky pomohlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
3.1.14 18:01

Obnovuji diskusi:
Holky prosím Vás SOS, malý ( miminko necelé 2 měsíce) má Seboreu, má ji asi 3 týdny, dost ho to svědí, má ji ve vláskách, má hodně žlutých šupinek, doposud jsme mazali jen slunečnicovým olejíčkem, včera mě nenapadlo nic lepšího, než mu poprvé šupinky vyčesat a potom po koupání ( koupel s přidáním černého čaje), hlavičku zase promazat slun. olejíčkem. Dnes ráno hrůza, hlavičku má červenou, šupinek mnohem více a svědí ho to opravdu hodně, pořád se škrábalo, nesnese ani čepičku na procházce…má i ekzem ( postupně tvářičky, krček, ručičky), ale výrazně se to zklidnilo po Biodermě, konkrétně ABCDerm krémových balzám, je určený na suchou až atopickou pokožku, myslíte, že mu ten krém mám napatlat i do těch vlásků? Aby ho to nesvědilo, anebo co pomohlo konkrětně Vašemu miminku? Jde mi o to, aby ho to hlavně nesvědilo…víkend před námi, aby se mu mimískovi ulevilo, díky za rady :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
3.1.14 23:02

@Petája Zkus namazat obyčejným kuchyňským olejem, nech dvě hoďky působit, vykoupej, umyj šamponem, půjde to pak bezvadně vyčesat. Naši malou to teda nesvědilo. Kolem dvou měsíců se často objevuje ekzém, taky máme. Doporučuju tělové mléko od A-dermy, za investici to rozhodně stojí, malá má od ekzému pokoj.
Ten olej mu tam necháváš? A neumýváš? To bych teda nedělala. Ani tělíčko mu nemaž olejem, zalepuje póry. Dneska je to strašně moderní, olivový olej apod., ale je to naprd. Taky jsem to koupila, ale než jsem ho stihla použít, naštěstí mě seknul kožní lékař, ať se to opovážím použít. Zkus tu A-dermu, pro atopiky je to úplný balzám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
19.1.14 14:17

Obnovuji diskuzi

Studovala jsem všude možně a zjistila jsem, že je na to dobrý šampon Linola - ten si budu kupovat.

Dále jsem našla chválu na:

• Excipial U Lipolotio, ale kvůli obsažené uree mají z tohoto výrobku miminka často vyrážku
  • SVR Bébé, ale stojí 400 Kč 50ml
  • La Roche Pityval, bohužel není nikde k sehnání

Dr. mi řekla, že mám mazat sádlem, ale to se podle mě hodí až před koupáním (podobně jako olivový olej půl hod před koupáním).
Někdo říká, že mazat a vyčesávat a jiný říká že se to mazat nemá, že se to pak zanítí.
Tak jak to tedy je?

Sháním nějaký krém, mast nebo emulzi, kterou můžu normálně namazat na hlavičku.
Máte nějaký jiný tip?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
19.1.14 14:40

Já do vlásků popužívám Babysquam od Biodermy - ale taky se dává před koupáním a vymývá se (o dost líp, než ty oleje). Na obličej jsem nedávala nic, malej to měl všude, i těsně okolo očí. Suché jsem opatrně olupovala nehtem, ty strupovité jsem prostě nechala, až se oloupají samy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
19.1.14 14:45

Obě me děti to měly, dcerce jsem to mazala vším možným a fest drahým a zmizlo to až po prvním roce. Synovi se to po mazání pořád zhorsovalo, tak jsem začala koupat v mixe s aloe a už ničím hlavu nemazala, tělo jsem mazala excipialem. A ma 4 měsíce a nádherné čistou, skoro plesatou kebulku:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
19.1.14 14:54

Mela jsem hodne mastnou mast (nazev nevim, dali nam to ve 4m v nemocnici bez nazvu, michane v lekarne, ale vonelo to jako ondrejovka), v nemocnici mi rekli, at mi to rano poradne promazu a umyju az vecer, pod hlavu vzdy plinku, at neni vse mastne. Rano pred namazanim jsem nehtem odstranilo supinky, ktere sly a opet namazat. A za 4 dny jsme meli hlavu krasnou, bez jedinne supinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
19.1.14 14:58

Masti, krémy, atd. na ekzémy - to je sice fajn, zmírňuje to příznaky (např. svědění), ale toť vše. Je potřeba hledat příčinu toho, proč ekzém je a často to bývá snížení imunity, překyselení organismu, problémy se zažíváním. Sama jsem v dětství měla ekzém na rukou. Mnoho a mnoho měsíců jsem strávila u lékařů (praktický, pak kožní) a vyzkoušeli na mě řadu mastiček ať už hotových nebo namíchaných v lékárně přímo pro mě. Většinou bez efektu nebo jen s malým efektem. Nejlépe vždy zafungovali kortikoidy. A tak to bylo pořád dokola. Až mě jednou rodiče vzali k léčiteli - pravda, některé praktiky mi přišly prapodivné a myslela jsem si o tom své, ale doporučil i vyčištění tlustého střeva a dal na to nějaké čaje a světe div se - po pár měsících byly mé letité problémy s ekzémem fuč a už se nevrátily!! A to je to dobrých 16 let!!!
A já se z toho naučila do života jednu důležitou věc - to, že nám na těle něco „vyleze“, tak to znamená, že je něco špatně v těle, uvnitř a o to je třeba se zajímat, ne o ten důsledek!
Ne, že bych klasické medicíně nevěřila, ale hodně věcí řeším přes alternativní medicínu.
Se seboroickou dermatitidou osobní zkušenosti nemám, ale mám kolem sebe lidi, kterým např. s atopickým ekzémem pomohla přírodní medicína.
Takže já za sebe doporučuji hledat příčinu a věřit přírodním věcem.
Každopádně přeji všem, abyste tyto nepříjemnosti zvládnuli a brzy bylo vše OK! Jak jsem psala, o ekzému vím své…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí