žlutá moč u 6m kojence?

461
17.5.06 14:40

žlutá moč u 6m kojence?

Mile mamusky,

kdybych vas nemela, tak nevim, nevim :-)

Prosim vas, Kuba ma uz takovou mi prijde docela normalni moc, uz ne cirou ale zlutsi, temer jako u dospelaku, ale samozrejme tolik necpi. Je to normal? Jinak kojime, pijeme caj, tekutin ma dost, taky ty pocurany pliny maji kazda aspon tunu :-))))

A druha otazka:
Kdyz kojim, tak Kuba saje a ruckama zaroven prso od pusy odtahuje. Boli to jak slak!!!! To se tim jako bavi? Nebo co to ma byt? Nechci, aby si z me kozy delal zvykacku :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
981
17.5.06 15:16

Ahoj,
co se týče prvního dotazu.Natálka má taky žlutou moč. Měla nedávno tři měsíce.Pokud má Kuba plínky počůrané tak bych si s tím starosti nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
17.5.06 17:18

Žlutá moč - může znamenat menší nedostatek tekutin …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
17.5.06 17:22

S močí neporadím, protože my jsme pořád čirý :D , ale s tím taháním kozenek - je to baví, ale pak toho nechaj :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
17.5.06 17:38

jak psala lilu, může žlutá moč znamenat mírný nedostatek tekutin, ale já malou sice krmím už sunarem, ale podávám čajík, takže si myslím že u nás to nedostatek nebude. Plínka je vždycky těžká jak cihla, jak je pročůraná. A to ji měním většiou po 4 hodinách. Dr. se na to zeptat můžeš, ale nevyšilovala bych :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
17.5.06 18:31

jo jo,tahání do protisměru je děsně baví,taky znám :lol:
mám i odřený prsa od dvou tesáků co má dole,jau :roll:
ale všechno si to stejně vychutnávám,protože kvůli atopu co má Šimon nám bylo doporučený přestat kojit a přejít na UM :cry:
Takže užívejte si všeho i toho tahání :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
17.5.06 18:45

KaVi - to mi připadá jako dost divný doporučení přestat kojit při atopu!!!Právě naopak - koj co nejdýl!!Některým dětem mléčné výrobky (včetně UM) atop zhoršují!!!!! Já tedy nevím kam na to ty doktoři chodí..

se omlouvám že je to mimo diskuzi ale nedalo mi to..

jo a ohledně tahání prsa - my měli kousací období (zuby jí vyrostly už ve 4,5m) ale naštěstí ji to brzo přešlo, kojím pořád (jo a taky máme atop..)

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
17.5.06 19:16

KLARIS
on se po NUTRILONU PEPTI MCT výrazně zlepšil,je silnej atopik a v mateřským mlíce jsou bohužel skrytý alergeny,který mu prostě vadí-různá éčka,koření,bramborovej škrob a jiné.Umělý mlíko je natolik naštěpený,že tam je těch alergenů minimum a lepší se .Myslela jsem,že při atopu je důležitý kojit co nejdýl,ale asi to tak vždy nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
17.5.06 19:30

Ahoj nat
Jája má taky někdy trochu žlutý čurání … asi je to normál.

Jo jo, prsa tahat - to známe :evil: .Dělají to proto, aby jsme měly pěkný vysačky :twisted: :lol: . Ne, Jája se přisaje, zapře se rukama a odtahuje se odemě, někdy je to dooost nepříjemný. a k tomu někdy máchá rukou a bouchá mě, nebo drápe nehtama ) i když je má ostříhaný - nevím jak to dělá) nebo mi to prso čapne a pěkně mačká až štípe :twisted: .
ale vydržím, co bych pro své miminečko neudělala :wink:

• Citovat
  • Upravit
1005
17.5.06 21:20

Mě holky dělaly to, že až se napily dosyta, pořádně mě kously a strašně jim to přišlo srandovní :roll: :lol: :lol: . Mě už míň :? 8)
Přejde je to, neboj
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
17.5.06 21:28

Zlutou moc mame taky, strach bych z toho nemela - samo zalezi na mnozstvi moci - miminko musi curat. Jak nejsou za den plne tri jednorazovky tak neco nehraje.

No a stim vytahovanim mojich prednosti - holky mi to delaly taky, ovsem je fakt, ze jim nedovoluji me kousat, stipat, tahat… Obzvast oblibene je to odtahovani rucickou… Boli me to a neni mi to prijemne - takze jsem jim pokazde oddelala rucicku, pokud to ponekolikate nepomohlo, tak jsem je pres rucicku klepla… Pokud me kously, tak bylo klepnuti okamzite a k tomu sebrane prso - kazda to vyzkousela tak trikrat, ctyrikrat…

Starsi jsem kojila 21 mesicu, mladsi bych rada kojila taky tak - a pokud jim povolim me rasovat, tak by to bylo spatne. Prece nebudu rok kojit s tim, ze mi to bude neprijemne????

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.5.06 23:01

Re: žlutá moč u 6m kojence?

Pokud má miminko pročůraných 6-8 plen denně, není nutno se bát nedostatku tekutin. Ony některé ty papírivé pleny nasáknutím trochu změní barvu. Na barvu moči může mít taky vliv ten čajík, který pije.

Tímhle bolavým taháním za prsa nám vlastně provádějí dětičky masáž, která stimuluje tok mléka. U štěňat se tomu říká „mléčný krok“ a vůbec je to u savců dost časté. A málo platné - jsme savci!

Poradce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
17.5.06 23:06

Vetsina maminek tady pouziva papirovky - a na vlastni cest mohu rict, ze procuranych 6-8 plenek moje holky nemely nikdy!!! A to ani v dome, kdy Ada vypila mimo kojo vic jak litr - takze bych upresnila, ze tech 6-8 se tyka latkovek, ze Poradce???
A mlecny krok je sice fakt, ale stenata ho provadeji kdyz se koji vleze - jakmile se koji vestoje, uz neslapou - no a nase tahajici batolata jsou spise ve veku stojicich stenat nez tech slapajicich mlecnym krokem :D Takze bych to tahani prsa z pusy ven jako nutnost opravdu nevidela.
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.5.06 23:33

Samozřejmě se to týká látkovek, pokud je ale měnite po kojení, tak to asi bude 6-8 výměn za den,ne? Když uvážím interval mezi kojeními 3-4 hodiny. Samozřejmě odchylky jsou možné. Některé děti třeba spí celou noc a pak je plena pročuraná třeba zatřikrát.
Ve stoje ta štěňata na struk už nedosáhnou, ale snaží se. Nechtěla jsem naznačit, že je to utrpení nutností. Jen že jsme na tom všechny stejně. Samozřejmě - jednou se s výchovou začít musí a tohle je dost často první možnost. Mám dvě děti. Staršího jsem kojila 2 roky a mladšího v roce ještě kojím, tak vím, o čem mluvím

Poradce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
17.5.06 23:37

Ada byla kojena 21 mesicu, Pepi bude 11 a doufam, ze jeste tak rok bude kojena taky. :D Takze take vim, co rikam. :lol: :wink: A vim, ze to bez tahani prsa a bez kousani jde. A v noci bez kojeni co dve hodiny.
A ja opravdu 6-8 plen mela jen u novorozenete, kdyz co kojo, to stolicka. Predem podotykam, ze opruzeniny temer neznam. To temer je tam protoze jsme meli tak jednou dvakrat problem s opruzenim pri prujmu v nemoci. 8O
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky