Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky,prosím poraďte,já už jsem z toho fakt jelen… jsem 35+6 -tudíž 36tt zítra budu 36,tak to už je jako 37tt? Fakt nevím
Když do porodnice,kde chci rodit,berou od 38tt,tak je to od 37+něco,nebo až od 38?
Fakt tomu nerozumím…
Ahoj, tak u doktora bylo třeba 18+5 18.tt a rodila jsem 39+5 a ve zprávě mám, že porod byl v 39.tt. Logicky mi to smysl nedává … ![]()
Příspěvek upraven 06.06.12 v 07:38
Ahoj, pokud jsem například 23+2, tak je to 24. týden těhotenství - takto mi to počítá doktor i kalkulačka
. Někde jsem četla, že takto to počítají gynekologové, nicméně pediatři to prý mají zase 23+2 rovná se 23. týden (asi to berou na ukončené). Kdyžtak mě opravte, předávám jen to, co jsem zase přečetla
.
@Naima píše:
Ahoj, pokud jsem například 23+2, tak je to 24. týden těhotenství - takto mi to počítá doktor i kalkulačka. Někde jsem četla, že takto to počítají gynekologové, nicméně pediatři to prý mají zase 23+2 rovná se 23. týden (asi to berou na ukončené). Kdyžtak mě opravte, předávám jen to, co jsem zase přečetla
. [/citace
řekla bych taky,že se to různí umě je 37+5 je 38tt
Ahoj
35+6 je běžící 36-tý týden.Zítra budeš mít přesně ukončených 36 týdnů.A 37-mý týden začíná od 36+1.
V porodnici berou od 38tt a tím myslí ukončený.Tak se bere i hranice donošenosti.Takže od 38+0tt.
Takhle si to myslím já, snad nepíšu bludy.
@chocholka píše:
Ahoj
35+6 je běžící 36-tý týden.Zítra budeš mít přesně ukončených 36 týdnů.A 37-mý týden začíná od 36+1.
V porodnici berou od 38tt a tím myslí ukončený.Tak se bere i hranice donošenosti.Takže od 38+0tt.
holky moc všem děkuju… konečně jsem to pochopila ![]()
@chocholka píše:
Ahoj
To jsou zmatky. Když jsi 35+6, tak říkáš, že jsi ve 36tt, protože 36. týden probíhá. Ale doktoři říkají 35tt, protože ten máš ukončený.
Pokud tě chtějí v porodnici od 38tt, klidně bych tam šla už 37+něco. Mě chtěli na první kontrolu ve 36tt, tak jsem šla 35+3 ![]()