Kroužek při udržení těhotenství

136
5.6.12 18:57

Kroužek při udržení těhotenství

ahoj, jsem tu nová a jsem v koncích, mám 1 holčičku která se narodila ve 32.týdnu ale naštěstí vše v pořádku, dnes jí sou 4roky. Pro tento předčasný porod si mě doktorka více hlídala a při poslední kontrole(23tt) se jí nelíbila velikost čípku a funelling, z těchto důvodů mě poslala do nemocnice a tam mi pan doktor naordinoval klid na lůžku (24tt) nebo si u nich poležím.
Jako variantu jak pomoci při otevírání a při zmenšování čípku navrh jakýsi kroužek jako podpodu čípku. Hledala jsem ale nic jsem o tom nenašla, tak jsem se chtěla zeptat jestli s tím máte někdo zkušenost nebo kdybyste se dostaly do podobné situace jestli by jste o tom přemýšlely.
Ještě mě upozornily že tento kroužek nehradí zdrav. pojištovna a cena se pohybuje kolem 2000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2170
5.6.12 19:10

zdravím,klid na lůžku mám také,u předchozího těhotenství jsem přišla o miminko na 24tt..nevím teda vůbec co by to mělo být za kroužek,nikdy jsem o tom ani neslyšela :nevim: ,ale až sem někdo napíše(doufám že to někdo bude vědět),ráda si o tom alespoň přečtu.Kdyby to mělo význam,myslím si že investice 2tis.není tak hrozná :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
5.6.12 19:14

Ten zákrok se jmenuje cerkláž.

Už se moc nedělá, odstupuje se od něj, spoustu nemocnic už ho nedělá vůbec. Mi ho taky dr „sliboval“, i když se v Opavě už nedělá, naštěstí ho nakonec nebylo potřeba.

http://www.gynekologiept.cz/…8A383252BB11?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
5.6.12 19:18
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
5.6.12 19:31

ten kroužek měla moje máma - nic moc příjemného to prý nebylo ( dnes už to můžou vyrábět lépe - to nevím) Každopádně mě udržela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
5.6.12 19:33

@Lynette dneska se to nedělá a nebo jen vyjímečně. Ono vše má své pro a proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
5.6.12 19:39

@Marau nene,tak to není ;)
cerclage se provádí „zašitím“děložního hrdla - udělá se v celkové narkoze steh okolo celého hrdla a utáhne,aby se hrdlo neotevíralo.
Kroužek,o kterém píše zakladatelka bude pravděpodobně pesar,někteří starší gynekologové ho ještě doporučují,zavede se normálně v ambulanci při prohlídce a měl by držet plod"výš",aby nenaléhal na hrdlo.Co jsem se s tím v praxi setkala(jsem PA),tak spíš způsoboval dráždění dělohy a kontrakce,takže za mě určitě nedoporučuju.¨
V druhém těhotenství jsem měla taky funeling a doporučuju fakt ležet,ležet,ležet.Já to uležela do 36+2,pak jsem si troufla jít dceři na představení a hned mi lupla voda a bylo vymalováno.
Přeju ať hlavně vydržíte co nejdéle a bez potíží :andel: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
5.6.12 19:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
5.6.12 19:45

Souhlasím s Bellou. Mámě to určitě dělali ambulantně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
5.6.12 20:23
@Marau píše:
Ten zákrok se jmenuje cerkláž.

Už se moc nedělá, odstupuje se od něj, spoustu nemocnic už ho nedělá vůbec. Mi ho taky dr „sliboval“, i když se v Opavě už nedělá, naštěstí ho nakonec nebylo potřeba.

http://www.gynekologiept.cz/…8A383252BB11?…

Omyl,ten krouzek neni ceclage,ale pesar.Cerclage je zasiti stehem,ktery se tam necha a nevstrebava se a vytahne se az okolo 36t.Ten krouzek je pesar.Nema nic spolecneho s tim antikoncepcnim,jen ze se nasazuje na cipek.Dava se to treba i starym babickam,kterym pada deloha ven a nejsou schopne operace.Dneska se od toho taky upustilo.Myslim,ze tam vznikaly infekce.Nicmene je to na to,aby to drzelo tu velkou delohu a ta tak netlacila na cipek-hrdlo a to se jejim tlakem neoteviralo.Ja bych asi si to nedala.Nejvi predcasny porod zpusobuje infekce a ta tam bud uz je nebo by tim krouzkem mohla vzniknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
5.6.12 21:23

Už jsme to zjistila taky :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
6.6.12 08:10

Moc děkuji za radu, moje máma mi o tom taky říkala že to měla se všemi třemi dětmi, ale mám strach mít v těle něco ,,cizího,, doma ležím a ležím, dcerka mi nosí co potřebuji a osobně je mi dobře. tak snad se maličká bude držet se mnou a vydržíme to co nejdéle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
6.6.12 09:34

@alfinka3 já bych do toho fakt nešla,fakt to spíš dráždí a může vzniknout infekce.Navíc bych teda řekla,že pokud nevymysleli nějakou závratnou novinku,kterou jsem na MD nezaregistrpvala,tak je ten dr.pěkná potvora,páč ty pesary stojí běžně 150 kč http://www.medplus.cz/…lni-vel-85mm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
6.6.12 13:28

právě co jsem slyšela tak je to zastaralá metoda a používají ji starší doktoři, tomuhle je 33 a popisoval to vlastně jako pesar, ale u tohohle na podržení že se musí objednávat z Prahy a trvá to dlouho než ho někde objednají a došel by k nám do Brna, no radši zvolím tu metodu co radí všem, i nám a to ležet a být v klidu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.19 16:07

Ahojky já mám pesar na udržení mimina už podruhé a nic hrozné to není zase lepší mít toto než ležet ve špitále na kapackach miminku to neublíží a hlavně to udrží poprvé jsem ho dostala před třemi lety a malou my to tam udrželo do 37+4 a teď jsem 31+2 uvidíme jak dlouhou tam vydrží ve 36tt se to vyndavá a pak se děj vůle boží. Pojišťovna to nehradí protože se to tady v Čechách nedělá dělají to jen lékaři co pracovali v Německu a mají tam známí tak jako ten můj. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí