Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
je tady nějaká mamina,která přešla v těhotenstvi z normálních cigaret na elektronické beznikotinové? A co na to řekl lékař? Máte zkušenosti se škodlivostí? Prosím matky nekuřačky,ať nemoralizujou. Dékuji
Ahoj,
já s kouřením v těhu sekla úplně a teď kouřím elektronické s nikotinem. Ty beznikotinové, doufám, že se nepletu, obsahují jen páru, kterou vdechuješ, tak by to snad nemělo škodit ![]()
já kouřila asi dva měsíce před otěhotněním, jak jsem otěhotněla, cigarety mi začly hrozně smrdět a smrdí do ted. myslím, že elektronická by vadit neměla. ale záleží, kolik denně kouříš, co jsem slyšela, tak se nedoporučuje v těhotenství přestat kouřit úplně, když je člověk silný kuřák.
Pokud jsou beznikotinové, tak by škodit neměli.. Já tedy přestala s těhotenstvím, strašně mi to smrdělo a tehdy neexistovaly náhražky.. Vím, že známá jí používala, po poradě s dr, ten jí řekl, že je to rozhodně lepší, jak kouřit.. Ale zase se prý nedoporučuje přestat úplně, když jsi silný kuřák, tak možná lepší porada přímo s doktorem?
no kourila jsem 30denne a silných. Stahla jsem to na 4 denne a tech nejslabsich co na trhu jsou. Ale svedomi je svedomi…
Tak se zeptej svého doktora. Ony se prodávají i náplně s nízkým obsahem nikotinu, třeba by to mohla být taková pojistka, když bude nejhůř. Někomu vadí s kouřením přestat a má pak šílené obtíže, proto doktor raději přimhouří oko a svolí k jedné cigaretě. Já kouřila 20 denně a naštěstí jsem žádné problémy neměla, teda byla jsem šíleně vzteklá, ale to je tak všechno.
Co jsem cetla, tak ty elektronicky jsou jeste vetsi sajrajt, nez normalni… zkus pohledat.
Ahojky já elektronku kouřila cca 3 měsíce, pak jsem do toho zase vlítla, ale kouřila jsem tak pod deset denně. A včerejší // mě donutily elektronku zase oprášit. Já myslím že to je určitě lepší než klasická cigareta - kde je dehet, karcinogeny a my víme co všechno že. Já si jí ted pofukuji v práci, mám ale s nikotinem, tak si asi koupím nějakou nápln bez
ted ale s nikotinem potřebuji ![]()
Tak pokud vim nikotin je velice prospěšna látka, myslim ze se toho bat nemusis. Zalezi na doktorovi co ti řekne.
@Bohemund píše:? To má být vtip?
Tak pokud vim nikotin je velice prospěšna látka, myslim ze se toho bat nemusis. Zalezi na doktorovi co ti řekne.
@Luciusek86 píše: ? To má být vtip?
ne nikotin zlepšuje soustředěni a snižuji ve staři procento nemoci jako alzhajmer.
to co škodi je druh absorbce nikotinu
Elektronicka cigareta nevypousti pouze nikotin nebo „paru“, ono je tam neco navic
Nikotin jako takovy tolik skodlivy neni, daleko horsi jsou ty dalsi veci.
Ahojky tady na to musim reagovat : podivej se sem : http://help-eu.cz/…igarete.html je to zhurba dole…A ve zkratce pisi ze nikotin v EC je vyluhovany z listu, obsahuje prophylengykol jako obsahuje treba : Hedelix nebo Bromexin..A para je pouze voda…Nebyly prokazany zadne skodliviny.....
A skodlivým v tom pripade zustava pouze Nikotin…Sama EC doma mam kourim ji…Pokud na cigarety tak cca 3-5 denne…Ale prestava mi to jaksi chutnat…je mi z toho ![]()
Bohuzel jen v AJ, pred elektronickyma cigaretama varuje FDA…
http://www.fda.gov/…cm173222.htm
@asha no jo,ale karcinogenni latky obsahujou i cigarety a navic smrdi…Je to vec nazoru…podle me to studie poradne neprokazaly