Elektronická cigareta v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.6.12 19:47

Taky jsem se pídila, jestli je el. cigareta v těhotenství neškodná a všude se udává, že pokud se používá náplň bez nikotinu, tak v pohodě. Ale to udávají výrobci.
Náplň obsahuje propylenglykol a na ten jsem zase četla varování, že se v těhotenství nesmí (těhotné nesmí kvůli jeho obsahu některé ze sirupů a jiných léků).
V kapkách i sirupech je nutno sledovat obsah farmaceutické pomocné látky propylenglykolu, který je sám o sobě škodlivý pro plod a dále pak obsah alkoholu, jenž může být v některých přípravcích obsažen ve vysokém množství.

Uvedeno tady (léčba kašle):
http://www.azrodina.cz/…-tehotenstvi

• Citovat
  • Upravit
29730
5.6.12 19:57
@Snazilka2010 píše:
@asha no jo,ale karcinogenni latky obsahujou i cigarety a navic smrdi…Je to vec nazoru…podle me to studie poradne neprokazaly

Ale jiste! To byla jen reakce na to, ze ty elektronicky jsou neskodny. Jsou MOZNA min nebezpecny, ale to je vsechno ;) Uz se ale objevujou nazory, ze jsou jeste horsi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
22.6.12 11:49

Cauky. No ale ten polypropylenglykol v elektronické cigaretě nepolykáš…kdežto v kapkách ano. Ten v cigaretě jen způsobuje dýmivost. Tak pokud jsou náplně bez nikotinu, nemůže to být zas až tak škodlivé ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
30.9.16 21:21

Vi někdo jak jsou na tom elektronicke cigarety se zdravotniho hlediska? dekuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
1.10.16 01:02

@joanee Tady je vyjadreni docentky Kralikove a tomu bych celkem verila:

http://www.elektronicka-cigareta-online.cz/…ke-cigarety/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
1.10.16 09:22

Já v tehu přestala úplne a vůbec mi to nechybí. A to sem myslím kouřila dost. Sice slabý aLe krabička mi vDruela dva dny a při víkendovych akci padli i dvě krabičky za noc. Přestala sem úplné jak při prvním tehu a následném kojení a i ted pro druhém tehu jsem úplné přestala. A doufám že už nezacnu. Jinak s elektronickou bych moc ne začínala. Mam známou a ta přešla na elektronickou a nespustí ji z ruky. Taha furt. A řekla bych že ty naplne jsou i větší zlo pro tělo než klasické cigarety. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
1.10.16 09:33

@darlin.n Tak to teda nesouhlasim, protoze v cigarete mas pres 4000 skodlivych latek, mnoho z nich je primo rakovinotvornych. V elektronicke cigarete, pokud mas napln od renomovane znacky /uz delaji i ceske napne/ jsou garantovane jen 3 slozky. Z toho je skodlivy jen ten nikotin, ktery nezpusobuje rakovinu, ale zuzuje cevy a tak napriklad v tehotenstvi je hure zasoben plod, muze byt mimco mensi, muze byt blbe vyzivovane a samozrejme to ma dost velka rizika, ale neda se to srovnavat s obycejnou cigaretou, kde jsou hrozby daleko vetsi. Docentka Krlikova se v tom clanku k tem naplnim vyjadruje take dost jasne a podle mne neni co resit…kdyz uz kourit, tak tohle…ale samozrejme to nemuze nikdo cucat jak lizatko porad…treba napln o sile 12 mg se v 1 ml vyrovna 6ti lehkym cigaretam. Ja osobne jsem kourila pres 40 denne…a urcite je lepsi vykourit jakoby 18 lehkych cigaret v teto elektronicke naplni za den, nez dve krabicky se vsim humusem a dehtem…je to znat i na dychani atd.

Samozrejme se tu bavim o koureni v takovemto mnozstvi mimo tehotensti a kojeni. CV tehotenstvi to vhodne neni nikdy, to by musela byt napln bez nikotinu…ale kdyz uz je tu nejaka maminka, ktera to nezvlada a kourit proste nemuze prestat, tak je urcite lepsi par sluku z teto cigarety, nez si dat jednu obycejnou…Nejsem odbornik a nezbyva, nez tem vysledkum ruznych vyzkumu verit…ale nekolik lekaru mi potvrdilo, ze toto je zcela jiste mensi zlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
1.10.16 09:42

@JaniceB no ja zase nesouhlasím stim ze to je menší zlo. Hold co člověk to názor. Podle me je to to same neli horší. Me zas nás doktor říkal že elektronka je na tom snad i hůř. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
1.10.16 09:44

@darlin.n Tak ono zalezi na studiich, ktere mel aktualne lekar nactene…proto ja se neptam nikd yna nic jednoho, ale deseti. Jasny, ze tvuj nazor ti neberu. Ve finale je to na kazdem, jak se rozhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.16 14:29

Za mého prvního těhotenství jsem o elektronických cigaretách nevěděla, tak jsem se tabákových vzdala úplně a hned jak jsem přestala kojit, tak jsem se s nadšením vrátila zpátky. Během těhotenství jsem po cigaretě nesmutnila, ale při kojení jsem dostávala zase chutě. O pár let později, kdy jsem čekala druhýho prďolu, tak jsem cigaret opět nechala, akorát chuť mě už neopustila jako u prvního. Manžel má elektronickou cigaretu vapour 2, koupila jsem si náplně bez nikotinu a párkrát jsem si za celý těhotenství dala. Pomohlo mi to při zklidnění a nikomu to neuškodilo. Asi to nebude zdravý, když byste jí užívali každý den, ale na zahnání chutě mi pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí