35. týden těhotenství a průtoky pupečníku

348
5.6.12 16:24

35tt a průtoky pupečníku

Ahoj holky..Tak jsem opět v nemocnici, protože malá je nekonec né o 3 týdny menší ale o 1 a půl týdne…Včera pši příjmu mi doktor naměřil průtoky pupečníku 1.9…Jaká hodnota se má v tomto týdnu objevovat..??Musím tady ležet zda malá za týden přibere… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
58838
5.6.12 16:34

Tak to není zase až tak hrozný zpoždění. Nejstarší dcera v tomto týdnu odpovídala o 7 týdnu mladšímu miminku a průtoky pupečníkem jsem měla téměř na 0
K průtokům bych řekla, že jsou asi vyšší, ale tak doktoři by ti měli říct víc. Jinak u dalších dětí kolem toho 35tt byli průtoky 1,1 a 0,91

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
5.6.12 16:42
@tezi píše:
Tak to není zase až tak hrozný zpoždění. Nejstarší dcera v tomto týdnu odpovídala o 7 týdnu mladšímu miminku a průtoky pupečníkem jsem měla téměř na 0
K průtokům bych řekla, že jsou asi vyšší, ale tak doktoři by ti měli říct víc. Jinak u dalších dětí kolem toho 35tt byli průtoky 1,1 a 0,91

Děkuji za odpověd…
No já si myslím, že to bude v pořádku, protože prutoky dobré a já sama nejsem obr, takže ani obříka nečekáme..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
5.6.12 17:07

Neboj určitě to bude dobré :hug: Kdyby byl nějaký problém, tak ti určitě doktoři všechno vysvětlí. Takhle tě tam mají jenom na pozorování pro svůj klid. Když jsem měla u malé ty 0 průtoky, tak mě honili každý den na ultrazvuk, aby viděli jak na tom je + k tomu mi dělali snad co 2h monitor, aby něco nezanedbali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
5.6.12 17:13

Já měla mladší dceru menší o tři až čtyři týdny.Průtoky pupečníkem jsme měly pořád kolem 1,0.V nemocnici jsem byla neustále od 34tt pro hypotrofii plodu.Nakonec se malá narodila ve 38+2 s váhou 2430g.Ale pokud si dobře pamatuju, čím vyšší číslo na průtokách, tím lepší :think: .
Já když jsem ležela v porodnici, tak malá za týden vždy přibrala.Pak jsem šla domů, za týden znovu na utz a on ani gram navíc.Tak zase zpátky do nemocnice.
Vím, čím si procházíš, ale 1,5 týdne je docela málo na to, aby tě tam drželi ne?Kolik máš odhad miminka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
5.6.12 22:05
@Lucik.Kop píše:
Já měla mladší dceru menší o tři až čtyři týdny.Průtoky pupečníkem jsme měly pořád kolem 1,0.V nemocnici jsem byla neustále od 34tt pro hypotrofii plodu.Nakonec se malá narodila ve 38+2 s váhou 2430g.Ale pokud si dobře pamatuju, čím vyšší číslo na průtokách, tím lepší :think: .
Já když jsem ležela v porodnici, tak malá za týden vždy přibrala.Pak jsem šla domů, za týden znovu na utz a on ani gram navíc.Tak zase zpátky do nemocnice.
Vím, čím si procházíš, ale 1,5 týdne je docela málo na to, aby tě tam drželi ne?Kolik máš odhad miminka?

Ahoj Lucí, když jsem byla ve čtvrtek u svého doktora, tak mu vyšlo že je o 3týdny menší..Tady včera v nemocnici jim vyšlo že odpovídá 33+2 a já jsem dnes 35+1…Takže o necelé 2týdny…Jinak mi bylo řečeno že o hodnoty prutoku se nemam zajímat že je to vysvětlování na dlouhou kolej, takže jsem usoudila, že když mam 1,9 a pro ně dobrém, tak čím větší číslo tím lépe, přesně jak říkáš…Mam i malé bříško..Prý vypadám na cca 6-7měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
6.6.12 20:26

Já jsem se doktora taky ptala, jak je to s těma hodnotama těch průtoků.A pamatuju si, že mi říkal, že dokud nemám pod 1,0, tak je to dobré.Poprvé přišly nato, že je něco v nepořádku na utz ve 30tt.Odhad byl 1290g.je fakt, že starší dcera měla v tom týdnu odhad 1,6kg.Rozdíl ne hroznej, ale přece jen byl.No jak jsem psala ve 34tt se to doktorovi už fakt nezdálo, průtoky sice docela ok, ale pamatuju si, že hlavička byla o 3 týdny menší, bříško o 4 a nožky tuším o 2.Tak jsem si šla poležet.Tam přibarala za týden 200g a vše šlo o týden nahoru.Myslím jako hlavička o 2, bříško o 3 atd.Tak mě pustili ve 36tt domů.Ani ne za týden jsem šla znova na utz a průtoky.průtoky dobrý, ale malá ani gram nahoře.Tak znova do špitálu.Tam přibrala za týden 100g.Odhad ve 37+5 2,4kg.Tak mě pustili na Vánoce domů s tím, že jsem denně dojížděla na monitor a měla jsem domluvenej císař na 27. prosince.Prej už to nemělo cenu prodlužovat a zbytečně riskovat.To jsem byla 38+2 a malá se narodila 2430g.Trefili se.To jsem fakt docela zírala.
Bříško jsem měla taky malý.Asi jak píšeš a dle fotky by to souhlasilo.měla jsem oligohydramnion.Doufám, že to píšu dobře.Hraničně málo plodové vody.
Závěr?Malá placenta, fungující tak na 60-70%.Prostě malou nestačila vyživovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
7.6.12 15:23

Tak Lucí tet jsem byla u doktorky na kontrole..prutoky prý docela dobré,ale na hraně..Plodovky máme děsně málo a tak mě pustí na víkend aspon na rodinou veselku a v pondělií nástup a malou přeměří..mam denně 3monitory a kdyby něco,tak to vyvolaj…:-P jsem strašnej cíta a chce se mi furt řvát..:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
7.5.13 07:51

Ahojky, jsem 34+5tt a průtoky pupečníkem se mi zhoršují z týdne na týden :( před 14ti dny jsem měla hodnotu 1,58, minulý týden 1,36 a včera už jen 1,14 :( Zatím jsem doma, ale v pátek jdu zase na ultrazvuk a myslím, že už v nemocnici zůstanu :? Malá v bříšku moc nepříbírá a to mám velkou placentu než obvykle bývá a stejně ji asi málo vyživuje :( Váhový odhad malé je teď kolem 2kg :? Má nebo měla nějaká maminka podobnou zkušenost? Předem moc díky za reakce :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
10.6.13 18:54

Zdravím, chtěla bych se Vás optat jak se provádí ty průtoky? Je to „bolestivé“ :nevim: Jsem ve 33+5 týdnu těhu a náš malinkej má zatím jen 1800gramů, je prý o 14 dní opožděný váhově..A v pátek jdu do nemocnice na monitor a právě na průtoky, ale opravdu nevim jak to bude probíhat :think: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
10.6.13 19:35
@Berungga píše:
Zdravím, chtěla bych se Vás optat jak se provádí ty průtoky? Je to „bolestivé“ :nevim: Jsem ve 33+5 týdnu těhu a náš malinkej má zatím jen 1800gramů, je prý o 14 dní opožděný váhově..A v pátek jdu do nemocnice na monitor a právě na průtoky, ale opravdu nevim jak to bude probíhat :think: :(

Nemusíš se bát, měření průtoků je nebolestivé…Dr. ho zjišťují pomocí UTZ. :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
10.6.13 19:43

@Berungga já sama jsem to vyšetření podstoupila a dělá se přes UTZ tak že to nebolí, hlavně se potřebují podívat jak se tam mrňouskovi daří, u nás to dopadlo akutní sekcí, ale tobě přeji aby mimčo u tebe ještě nějaký ten týden vydrželo :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
10.6.13 21:41

Děkuji Vám :hug: Doufám, že malý vydrží ještě tak min 4-5 týdnů ať nabere síly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
4.9.14 20:25

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli vaše děti neměli po narození nebo i teď vývojové problémy díky problému s průtoky?
Dneska mi je zjistili na UTZ tak mám strach aby bylo mimčo v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
4.9.14 20:42

@petra79 Syn šel ven v 31. týdnu, průtoky nulové, asi delší dobu v řádu min. dnů/spíš týdnů. Je naprosto ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí