Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nas prcek - 6 mesicu - ma uz par dnu kasel, mame sirup a kapky od doktorky, ale nasla jsem doma jeste Tymianovy krem od Justu. Bohuzel ale uz od nej nemam krabicku ani letacek. Nevite nekdo, jestli se muze pouzit na tak male dite? Je tam nejake vekove omezeni?
Malý má 3 měsíce a už jsem ho mazala, ale jen malinkatou,,ťupičku" na špičku prstu a zředit nějakým olejíčkem…po krému bývá dost často vyrážka je hodně silný…(na krabičce návod určitě nebude od toho má J poradce ![]()
Já používám tymiánový olej doma dělaný na měsíční miminko a v pohodě, nenapadlo mě, že by se to nemělo
každopádně to funguje - rýma přešla poměrně rychle. mazala jsem na hrudníček a chodidla ráno a večer.
Už nemám krabičku s letáčkšm, ale určo tam byl uvedený věk. pamatuji si, to protože synovi bylo méně než tam bylo uvedeno tak jsem zjištovala zda ho mohu použít. doktorka řekla ano. synovi bylo pul roku.
@Mar80 je to tymián nějak vylouhovaný v olivovým oleji, vyráběla ho švagrová, můžu se zeptat, kdybys měla zájem, dělá i měsíčkový a třezalkový a taky tak nějak louhováním bylinek v olivovým oleji..
@Lizzi mohla bych poprosit o postup? Mám v plánu dělat domácí sirupy a krémy, zkusila bych i toto ![]()
Děkuji
Ahoj, davam vsem dceram a nejmin v mesici veku. Sice byla mirna krupicka na hrudnicku, ale to bylo nic proti jeho pozit. ucinkum na rymu a kasel! Jinak bych pri citlive pokozce volila jakykoli podkladovy neutralni a nealergizujici krem. Olej ne, ten vseobecne kuzi vysusuje.
Diky za rady. Zkusim maznout necim neutralnim a dat tymianovy krem na to.
@Lizzi Mohla bych o návod taky poprosit. Mám krém a až dojde, že bych udělala ten tymianový olej. Díky
Ahojky, je to ciste prirodni produkt, takze jsem to male mazala od 3 mesicu, kdyz byla poprve nemocna, spis jsem mela strach, jak se osivala, nez ji oblecu, at si to neotre a nedostane se to do ocicek, to by asi hooodne stipalo:))A kozni reakci nemela zadnou. Mazala jsem ji zepredu i zezadu.
@Lizzi také prosím o recept. Opravdu pomáhá? dělám si doma třezalkový olej, ten je fain, ale tymiánový neznám. děkuji.
@Moni123 tak to určitě bude stejnej postup jak u toho třezalkovýho. Pomáhá asi tak, jako každá jiná přírodní léčba
Synáčkovi jsem ještě vyolachovala nos mořskou vodou a odsávala hleny, ale přišlo mi, že rýma odešla docela rychle.