Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj všem,
ráda bych se podělila a zároveň načerpala nové tipy na zdravé teplé i studené obědy/večeře. Rozhodly jsme se s přítelkyní začíst jíst zdravěji a ono se ukázalo, že to dost ovlivnilo i naše finanční výdaje, respektive je to snížilo, což je super! ![]()
Když pominu svačiny/snídaně, zajímá mě hlavně, co si zdravého dát k obědu? Já si vařím hlavně kuřecí maso, stehna nebo křídla hodím do trouby, k tomu si uvařím kuskus nebo rýži, dochutím solí a pepřem a mám hotovo. Ovšem je jasné, že furt dokola se to jíst nedá.
Jako studenou alternativu si dělám těstoviny s jogurtem a tuňákem.
Co třeba máte osvědčené, že to není zase tak drahé (třeba ryby jsou drahé hodně) a relativně rychle se to večer dá připravit na druhý den?
Dííííky všem!!! ![]()
Taky hodně kupuju kuřecí maso, je rychlé, dietní a celkem levné. Ryby si taky dopřejeme a pokud jsou v akci, dají se sehnat za dobré peníze. Kupujeme hodně pstruhy, sledě, makrely a tresku. Pak třeba luštěniny (cizrna, červená čočka, fazole). Fajn jsou za tepla i v salátech. A kuskus mám taky hodně ráda, i pro jeho rychlou přípravu ![]()
Jinak můžes mrknout sem, jsou tam tipy na lehká jídla: https://www.emimino.cz/…lehka-jidla/
Mrkvové placky, jsou levne, chutne za tepla i studena, vhodne i pro male deti.
2 vetsi mrkve, 120g syr vhodny na strouhani, 2 vejce, 4lzice jemnych ovesných vlocek, 2 lzice hladké mouky, 2 stroužky cesneku, hrášek (cerstvy/mrazeny), cerstve bylinky, majoranka, kurkuma, drceny kmin, sul.
Mrkev a syr na jemno, prida se zbytek a smes tvaruje do malych placicek a opeka na olivovem do zlatova.
Ja teda jedu jinou stravu zalezenou hodne na mase, ale co treba jedi moje deti radi a je levne, tak je dyne. Rozpulim, dam pryc seminka, upecu do mekka, vydlabu duzinu do hrnce, pridam mleko, povarim, pak rucnim mixerem rozmixuju do hladka a pridam strouhany syr a sul. Delam to z ruznych dyni, bud ridsi na spagety, nebo hustejsi jen tak…
Dobrý den,
až budete příště vařit, zkuste jídlo vyfotit a hodit také do sekce Recepty na eMiminu.
Těšíme se na Vaše tipy! ![]()
adminka Eliška
@Laminalala Poprosím o recept i na toto, určitě to bude dobrota ![]()
Vyzkoušela bych určitě toto rizoto: https://www.emimino.cz/…nove-rizoto/
@NikysekR Taky píšu
u tohoto si nejsem jistá z hlavy, mám ho doma, ale je to v podstatě skoro to samé jako normál guláš jen s cizrnou. Část cizrny rozmixuješ v omáčce, která to rovnou zahustí a část necháš v celku. Nebo se to dá udělat na způsob bramborového guláše s pečivem.