Typy na zdravá jídla - studená i teplá

15.11.17 11:11

Tipy na zdravá jídla studená i teplá

Ahoj všem,

ráda bych se podělila a zároveň načerpala nové tipy na zdravé teplé i studené obědy/večeře. Rozhodly jsme se s přítelkyní začíst jíst zdravěji a ono se ukázalo, že to dost ovlivnilo i naše finanční výdaje, respektive je to snížilo, což je super! :palec:

Když pominu svačiny/snídaně, zajímá mě hlavně, co si zdravého dát k obědu? Já si vařím hlavně kuřecí maso, stehna nebo křídla hodím do trouby, k tomu si uvařím kuskus nebo rýži, dochutím solí a pepřem a mám hotovo. Ovšem je jasné, že furt dokola se to jíst nedá.

Jako studenou alternativu si dělám těstoviny s jogurtem a tuňákem.

Co třeba máte osvědčené, že to není zase tak drahé (třeba ryby jsou drahé hodně) a relativně rychle se to večer dá připravit na druhý den?

Dííííky všem!!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10631
15.11.17 11:55

Taky hodně kupuju kuřecí maso, je rychlé, dietní a celkem levné. Ryby si taky dopřejeme a pokud jsou v akci, dají se sehnat za dobré peníze. Kupujeme hodně pstruhy, sledě, makrely a tresku. Pak třeba luštěniny (cizrna, červená čočka, fazole). Fajn jsou za tepla i v salátech. A kuskus mám taky hodně ráda, i pro jeho rychlou přípravu :)

Jinak můžes mrknout sem, jsou tam tipy na lehká jídla: https://www.emimino.cz/…lehka-jidla/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
15.11.17 11:56

Mrkvové placky, jsou levne, chutne za tepla i studena, vhodne i pro male deti.

2 vetsi mrkve, 120g syr vhodny na strouhani, 2 vejce, 4lzice jemnych ovesných vlocek, 2 lzice hladké mouky, 2 stroužky cesneku, hrášek (cerstvy/mrazeny), cerstve bylinky, majoranka, kurkuma, drceny kmin, sul.
Mrkev a syr na jemno, prida se zbytek a smes tvaruje do malych placicek a opeka na olivovem do zlatova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
15.11.17 11:57

Ja teda jedu jinou stravu zalezenou hodne na mase, ale co treba jedi moje deti radi a je levne, tak je dyne. Rozpulim, dam pryc seminka, upecu do mekka, vydlabu duzinu do hrnce, pridam mleko, povarim, pak rucnim mixerem rozmixuju do hladka a pridam strouhany syr a sul. Delam to z ruznych dyni, bud ridsi na spagety, nebo hustejsi jen tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
15.11.17 11:58

@Anna85 Hm, to vypada dobre, vyzkousim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
15.11.17 12:42

@Lenka_Hal
Nebudete litovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20838
15.11.17 14:37

Dobrý den,

až budete příště vařit, zkuste jídlo vyfotit a hodit také do sekce Recepty na eMiminu.

Těšíme se na Vaše tipy! :kytka:
adminka Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
8.12.17 09:05

Cizrnový guláš – strašná dobrota :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
8.12.17 12:50

@Laminalala Poprosím o recept i na toto, určitě to bude dobrota :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
8.12.17 12:54

Vyzkoušela bych určitě toto rizoto: https://www.emimino.cz/…nove-rizoto/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
8.12.17 13:29

@NikysekR Taky píšu :) u tohoto si nejsem jistá z hlavy, mám ho doma, ale je to v podstatě skoro to samé jako normál guláš jen s cizrnou. Část cizrny rozmixuješ v omáčce, která to rovnou zahustí a část necháš v celku. Nebo se to dá udělat na způsob bramborového guláše s pečivem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
8.12.17 13:38

@Laminalala Díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie