Tyran domácí veřejně

415
28.6.23 13:38

Tyran domácí veřejně

Tak o domácím týrání - zpravidla ze strany manžela či partnera - tu už téma existuje, ale zatím tu není téma na situaci, kdy se tyran projeví i veřejně. Na domácím týrání je nejhorší pravě fakt, že se děje v soukromí domova. Podle křiku, nářku či pláče týrané osoby o něm ví jen sousedé. Ti se ovšem do vnitřních záležitostí rodiny zpravidla nepletou - leda že by jim do jejich bytu omylem vlétl předmět z postižené domácnosti.
Včera jsem byl v čekárně urologické ambulance svědkem, kdy otec psychicky deptal svou rodinu veřejně, kolem nevšímavě procházely zdravotní sestřičky. Byla to síla, i když na facky nedošlo ( otec se na večejnosti držel). Maminka si tam musela vyslechnout, že je k..va, špína, lhářka atd. Jejich holčička při tom tiše vzlykala, ovšem ona byla pak terčem tyranových útoků ( je prý lhářka po mamince) - nakonec se uchýlila do bezpečí své mámy. Pro mne jakožto pozorovatele této scény, empatického člověka se silným smyslem pro spravedlnost, to byla scéna k nesnesení. Ze situace mne nakonec " vysvobodili" saniťáci, kteří si pro mne přišli (ležel jsem bezmocně na lůžku).Ta bezmoc se situací něco udělat mne přiměla ulevit svému svědomí aspoň tady. Jak byste to řešili vy? Zasáhli byste, navzdory tomu, že byste pak mohli vypadat jako přecitlivělí blázni?🤔

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
42032
28.6.23 13:49
@Jirka607 píše:
Tak o domácím týrání - zpravidla ze strany manžela či partnera - tu už téma existuje, ale zatím tu není téma na situaci, kdy se tyran projeví i veřejně. Na domácím týrání je nejhorší pravě fakt, že se děje v soukromí domova. Podle křiku, nářku či pláče týrané osoby o něm ví jen sousedé. Ti se ovšem do vnitřních záležitostí rodiny zpravidla nepletou - leda že by jim do jejich bytu omylem vlétl předmět z postižené domácnosti.
Včera jsem byl v čekárně urologické ambulance svědkem, kdy otec psychicky deptal svou rodinu veřejně, kolem nevšímavě procházely zdravotní sestřičky. Byla to síla, i když na facky nedošlo ( otec se na večejnosti držel). Maminka si tam musela vyslechnout, že je k..va, špína, lhářka atd. Jejich holčička při tom tiše vzlykala, ovšem ona byla pak terčem tyranových útoků ( je prý lhářka po mamince) - nakonec se uchýlila do bezpečí své mámy. Pro mne jakožto pozorovatele této scény, empatického člověka se silným smyslem pro spravedlnost, to byla scéna k nesnesení. Ze situace mne nakonec " vysvobodili" saniťáci, kteří si pro mne přišli (ležel jsem bezmocně na lůžku).Ta bezmoc se situací něco udělat mne přiměla ulevit svému svědomí aspoň tady. Jak byste to řešili vy? Zasáhli byste, navzdory tomu, že byste pak mohli vypadat jako přecitlivělí blázni?🤔

jako vážně tu zveřejňuješ jejich fotografie? jejich svolení máš? :think:

• načítám...
12897
@Jirka607 píše:

Asi jsem natvrdla, ale ty fotky k nicem nyvypovidaji, nebo je tam nekde zbuk? Nebo to nejak nechapu.

• načítám...
10185

Smaž ty fotky co nejrychleji, tohle je žalovatelné.

• načítám...
80490
28.6.23 13:54

@Jirka607 to je možná nějaká zdejší uživatelka „mám s ním tři děti, miluju ho, nemám kam jít, nemám rodinu, rodiče žijí 400 km daleko v garsonce a ani se s nimi nestýkám, ale já ho pořád miluju, on mě liská jenom málo a občas“ :nevim:

• načítám...
415
28.6.23 13:57
@lilith1 píše:
Asi jsem natvrdla, ale ty fotky k nicem nyvypovidaji, nebo je tam nekde zbuk? Nebo to nejak nechapu.

Vše je v textu. Fotky jsou jen ilustrační. Není to téma pro natvrdlé.

Příspěvek upraven 28.06.23 v 13:59

• načítám...
576
28.6.23 13:58

@Jirka607 no zminit byste to mel lekari v ordinaci. Tady s tim tezko neco udelate. Ale treba ty dotycne nekdo pozna.

• načítám...
415
28.6.23 14:02
@Denisa56 píše:
Smaž ty fotky co nejrychleji, tohle je žalovatelné.

Tam jsou nějaká jména? Ty fotky jsou ilustrační. Nebo by víte, odkud jsou a kdo tam je? To by mne opravdu zajímalo🤔.

Příspěvek upraven 28.06.23 v 14:03

• načítám...
80490
28.6.23 14:02
@eva1985aa píše:
@Jirka607 no zminit byste to mel lekari v ordinaci. Tady s tim tezko neco udelate. Ale treba ty dotycne nekdo pozna.

a co s tím lékař? lékař tam není od řešení vztahů v rodině

• načítám...
1984
28.6.23 14:03
@Jirka607 píše:
Vše je v textu. Fotky jsou jen ilustrační. Není to téma pro natvrdlé.

Ilustrační??? A co na tom mění to tvoje ilustrační, když jsou to evidentně podle data oni a ty to tu zveřejnujes??jinak otázka bokem, kdyby jsi tam neležel, jak by ses zachoval? udělal bys něco? ten chlap je velkýho vzezření a spoliha na to, že se mu jen tak někdo nepostaví… škoda, že tam nebyl můj… :D celej problém u takovýho de.enta je, zě ještě zřejmě nedostal pořádnou přes hu. u

Příspěvek upraven 28.06.23 v 14:07

• načítám...
3383
28.6.23 14:03

Ahoj empatický @Jirka607, můžeš se stavět na hlavu a veřejně ukazovat fotky, ale k čemu? Kdybys raději něco řekl na místě, tak bys udělal líp. Spousta lidí by měla strach něco říct, ale když to neuděláš ty, tak kdo to potom udělá? Jeho manželka, dítě? Nemusíš být hned vulgární, ale vyjádřit svůj nesouhlas s jeho vyjadřováním můžeš. Věřím, že by se někdo přidal.

• načítám...
415
28.6.23 14:06
@stinga píše:
a co s tím lékař? lékař tam není od řešení vztahů v rodině

A kde se dovolávám lékaře? Tady jde o veřejný prostor, konkrétní lokalita je irelevantní.

• načítám...
Janli
28.6.23 14:07

Mobil jsi v prackách měl, tak proč jsi nezavolal policii? Na sestry nadáváš, že nic neudělaly, ale ani ty jsi nehnul prstem. Takový hrdiny mám nejradši…. :roll:

• Upravit
80490
28.6.23 14:08
@LukeR1 píše:
Ahoj empatický @Jirka607, můžeš se stavět na hlavu a veřejně ukazovat fotky, ale k čemu? Kdybys raději něco řekl na místě, tak bys udělal líp. Spousta lidí by měla strach něco říct, ale když to neuděláš ty, tak kdo to potom udělá? Jeho manželka, dítě? Nemusíš být hned vulgární, ale vyjádřit svůj nesouhlas s jeho vyjadřováním můžeš. Věřím, že by se někdo přidal.

jo a dočká se možná bodnutí nožem

• načítám...
14949
28.6.23 14:09
@Jirka607 píše:
A kde se dovolávám lékaře? Tady jde o veřejný prostor, konkrétní lokalita je irelevantní.

Hele když jsi byl na lůžku, mohl jsi se obětovat a ozvat se, to bys pak možná projel několika skleněnými dveřmi a pan by byl za něco zalovatelnej :lol:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová