U babičky pláče

2216
16.4.07 08:22

u babičky pláče

ahoj holky, mám 3,5 měs. holčičku, která doma pláče jenom když má hlad a chce spinkat. Je jinak hodná a když už začne plakat, tak jedině z těchto dvou důvodů. Takže je nakrmím nebo uspím a je zase v pohodě. Včera jsme byli na návštěvě u tchýně a po cca 20 min. tam začala brečet. Nakrmili jsme ji a po 10 min. opět křik. No a pak s přestávkami plakala asi 2 hodiny. Myslela jsem si, že chce spinkat, tak jsem si ji dala do šátku a nosila ji, to se sice trošku sklidnila , ale i když se ji zavírali oči, tak neusnula. Pak jsem ji položila na postel, aby si ji taky babi trochu užila a byla hodná asi jenom 10 minut, pak zase křik. Sotva jsme přijeli domů, tak byla jako andílek. Smála se na nás a o nějakém spánku nemohla být ani řeč. Ani jednou neplakala a měla skvělou náladu. Nechápu to. Mám tchýni moc ráda a mrzí mě , že u nich tak brečí. Je to jejich první vnouče a moc se na ni těšili. Tchýně jde už za týden do důchodů a nemůže se dočkat, až začne malou hlídat. Ale jestli u nich bude tak řvát, tak se asi pro ni hlídání stane noční můrou. Mají velký obýv. pokoj a vysoké stropy, tak jsem si myslela, jestli ji neděsí ten velký prostor . My máme naopak velmi nízké stropy a malé pokoje. Když jsem byli na návštěvě u mého bratra, tak tam byla hodná. Je pravda, že mají taky malé pokoje, ale hlavně mají děti, takže ty na malou neustále mluvily, takže byla taky v pohodě.Holky, která z Vás měla podobnou zkušenost a jak jste to řesili? Já doufám, že když už se to nezlepší, tak aspoň z toho malá brzo vyroste bude jezdit k babičce moc ráda. Děkuji moc za Vaše příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
583
16.4.07 08:32

Karinko, a nebyla to spíš náhoda, že prostě brečela u babičky? Stalo se vám to už víckrát? Hlavu si z toho nedělej, Michi měla taky některé lidi z příbuzenstva, kterých se bála, brečela, čas to srovná. Možná byla jen nevyspalá, něco ji bolelo a plakala, stejně tak by brečela i doma.
Babi to pochopí a určitě bude ráda hlídat i plačící mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
16.4.07 10:14

Mohla to být opravdu jen náhoda - jak píše emitom nebo prostě vycítila, že není doma a tak plakala. To, že u bráchy jsou podobný pokoje pro ni nemuselo být až tak stresující, ale tam možná poznala, že není doma. A nebo se jí nelíbí tchýně. Náš malej už si začíná na cizí lidi zvykat, ale dřív, když někoho delší dobu neviděl, tak začal vždycky vřískat. A nebo se mu někdo prostě nelíbil, tak ten u nás nesměl vůbec být - například švagrová, má takovej písklavej uvřeštěnej hlas a ta se mohla snažit jak chtěla a malej jí pak už jen viděl a začal se vztekat - odešla, byl klid.
Těch faktorů, proč plakala mohlo být hodně. Buď se teda necítila dobře v jiném prostřední, nebo se jí někdo konkrétní nelíbil. Ale jestli byla doma už zase hodná, tak bych to viděla na něco takového. Myslím si, že když si jí babička bude brát pravidelně, tak si na ní a tamnější prostředí časem zvykne.
A co se týče malých dětí, tak náš malej byl vždycky taky hodnej, když byli okolo další děti. Ale když byl někde, kde nebyl zvyklej sám, tak to nebylo moc good :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
16.4.07 10:15

Ahoj, my máme 7,5m a změna k lepšímu je jen malinká… Je fakt, že malá nám plakala v cizím prostředí nebo mezi cizími lidmi skoro od narození, všichni říkali, počkej, ono to přejde, no, zatím nic moc… Pokud není u mě (na rukou nebo v mé přítomnosti), pláče stále. Bohužel jsem si ji asi vychovala tak, že se ani od nikoho jiného nenechá ponosit, ale neměla jsem to srdce ji nechat plakat „do mrtva“ :( možná to byla chyba, ale prostě to nešlo. Zkus tvoji dcerku nejprve chíli držet na rukou, když přijde do cizího prostředí, nechat ji to tam okoukat, teprve pak položit, to u nás celkem zabírá. Jen pozor, ať si z ní neuděláš „závislačku“ jako já :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
16.4.07 11:12

děvčátka, děkuji Vám moc za Vaše odpovědi. Malá vždycky u tchyně pláče, jenom to nikdy nebylo tak dlouho, jako včera. Nejhorší je, že když už tam začne plakat, tak nic moc nepomáhá, aby se na delší dobu uklidnila. Když byla tchyně u nás, tak malá se nechala od ní klidně ponosit a začala fňukat, až byla ospalá. Nakonec ale po 10 min. fňukání usnula v jejím v náručí.Nechci, aby naše malá byla stejná, jako moje neteř, která byla ( a pořád ještě v 8 letech) hodně fixovaná na svoji maminku. Když švagrová potřebovala malou hlídat, tak tam moje mamka šla a neteř ji řvala vkuse třeba 2 hodiny. Nic nepomáhalo. Uklidnila se, až přišla maminka nebo až ji pláč natolik vysílil, že usla. Neteř se nechala ponosit jenom od maminky nebo tatínka, nikdo jiný ji nesměl nosit. Bydlíme v rod. domku společně s mými rodiči, takže asi díky tomu je naše malá zvyklá i na moji mamku, takže ji klidně může nějakou dobu pohlídat. Ale moc bych si přála, aby byla hodná i u moji tchýně a aby ji měla taky ráda. Možná, že dělám něco špatně.Ale máte pravdu, musím malou častěji nechávat tchýni, aby si zvykla. Ještě jednou Vám všem moc děkuji a užijte si ten dnešní nádherný slunečni den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2210
17.4.07 11:25

ahoj holky,
karinko taky řeším podobný problém, malá má teprve sice 5 týdnů, ale tchýně stchánem bydlí 40km od nás a tak malou vidí jen když přijedeme protože nemají řidičák. U mych rodičů jsem docela často mají rodinný domek tak toho když je tak krásně využívám a navíc je to k nim 5 minut autem. 7.7. jdem na svatbu a naši budou zrovna na dovolené tak bude hlídat tchýně a už ted mám obavy z toho aby tam malá neplakala.
Snažíme se jezdit tam co nejčastěji, ale stejně je to většinou jednou za dva týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
25.4.07 22:51

Ahoj,
možná má jenom tvoje dcerka strach z cizího prostředí nebo lidí. Naše dcera má skoro 11 měsíců a u tchýně taky pláče a když vidí mojí mamku, tak taky řve jak tur,. Má strach, že s nimi bude muset být sama… a dělá to od narození… Takže nic divného, nedělej si z toho hlavu, až budou děti větší a budou mít z toho rozum, budou chtít chodit k babičkám rády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
24.3.12 10:46

Ahoj holky,
mám podobný problém jako zakladatelka. Malému jsou 4 měsíce. Od narození byl zvyklý chodit k babičce (mé mamce). Má tam své věci, bez problémů tam spával přes den i přes noc (v noci jen se mnou). Jelikož bydlí 100 m od nás, tak jsme u ní opravdu denně. Protože manžel o víkendech často pracuje, tak někdy u ní trávíme prakticky celý víkend i přes noc. Babičku vídá pomalu častěji než svého tátu a do minulého týdne s ní neměl problém.
V pondělí jsem tam malého zase dala odpoledne na hlídání, abych si stihla vyluxovat, protože od doby, co měl rýmu se děsí zvuku vysavače (řve a pak je neuklidnitelný) a po půl hodině volala mamka, že malý brečí. Tak jsem tam šla, vzala jsem si ho, uklidnil se až při houpání. Myslela jsem, že to je reakce na očkování a je jen přetaženej a protivnej. Ve středu se situace opakovala (byla jsem u kadeřnice a prořval většinu doby), to mu stačilo pět minut chování. Naposledy jsem jí ho dala včera a zase vřískal, ale tentokrát jen do chvíle, než jsem si ho vzala do náruče. To se zázračně uklidnil a smál se. Pak jsme udělaly ještě pokus, že jsem odešla z místnosti, začal řvát takřka okamžitě. Takže je jasné, že hlídání u babičky nejspíš nepůjde praktikovat, což je problém, protože příští týden jedu k lékaři a malého s sebou nechci a nemůžu vláčet… Nemáte s tím některá zkušenost? Myslíte, že by pomohlo, kdyby byli u nás místo u ní? Co u vás pomohlo? Kdy mohli prarodiče bez problémů hlídat?
Beru jakékoliv rady, nápady, typy a zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
3248
24.3.12 10:52

@Billi
Tohle mi malá v tom věku dělala taky a teď jsou s babčou jedna ruka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
24.3.12 10:57

Mě děsí, že ho bude příští týden hlídat. Pokud ho vezmu s sebou (100 km vlakem a autobusem), tak bude vřískat v čekárně a to je dost problém :? Na cizí lidi už začíná reagovat dost vyhraněně…
Bohužel měsíc čekat nemůžu :lol:

• Citovat
  • Upravit
24.3.12 11:01

Ahoj holky,mame neco podobneho. Maly bude 10m a od narozeni nechce bejt u pritelovo rodicu ani jeho babi,to place jen co je vidi. U mojich rodicu je to v pohode,to se smeje jen,co je vidi. Posledni dobou to ale pritelovo rodice delaji tak,ze si ji vezmou a nosi i kdyz place a to se mi moc nelibi,je pravda,ze je vida tak 2× do mesice,ale treba mou kamaradku nevidela 3m a neplakala. Nevim,cim to muze byt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenkaamimi
24.3.12 13:41

to je úplně normální u takhle malého miminka. chce být pořád s maminkou.

• Citovat
  • Upravit
Billi
24.3.12 13:45

Vím, že to je normální, ale odjet musím a budu jezdit každý týden minimálně 2 měsíce, proto zjišťuju, jestli někdo nemá nějaký nápad nebo typ.

• Citovat
  • Upravit
Lenkaamimi
24.3.12 13:47

na to nic není, to miminko prostě bude smutné a plakat. je ještě příliš malé.

• Citovat
  • Upravit
3248
24.3.12 13:51

Asi to budeš muset zkusit, chvíli si u babči popláče, usne a pak už by to mohlo být OK :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí