U babičky spí déle

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
87
27.3.22 07:34

U babičky spi dele

Ahoj maminky, mam na Vas dotaz. Nikde jsem mu nic podobného nenasla a zajima me, jestli jste na tom stejne. Dcera doma usina kolem 19 h a vstava ted uz delší dobu v 5:30 🙄 pokaždé, kdyz je u babicky(1×-2× za mesic), tak chodi spat ve stejnou dobu, ale vstava v 8-8:30 😳 nechapu to. Vsechno delaji stejne jako doma. Dokonce, kdyz u ni byla pres den, tak spala 3 hodiny v kuse, doma tak 1,5 a vic nedava. Stává se Vam to taky a čím to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1339
27.3.22 07:49

Zajímavý, u nás je to to samy :D
Děti chodí chodí spát v 8 a vstavaj nejpozdeji 6:30, u babičky si to klidně do těch 8 protáhnou :lol:
Dřív jsem to brala jako hrozně nefer ( :D ), ted jsem rada, protože kdyby u prarodičů vstavali v 6, nebudou si je tak ochotně přes víkend brát, zejo ;)) Čím to je, nevím. Jediný co mě napadá, tak ze s mladším spi moje máma v posteli a starší má v pokoji můj táta (to je teda pokoj kde jsou dvě postele zvlášť ), ale proste není sama, jako doma u sebe v pokojicku, tak to možná pomáhá …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
27.3.22 07:53

@Any9 to uz me taky napadlo, ze je to tim, ze v pokoji neni sama. U nad taky spinka od 6 mesicu sama v pokojicku, ale nam to tehdy hodne pomohlo, ze se přestala budit v noci a spi tam celou noc, ale chtela bych aby spala aspon do 7 rano 😁 jinak teda jsem rada, ze v tom nejsem sama😀 jako babička by si ji brala i kdyby vstavala v 6, ale me to fakt prijde nefer, hlavne, kdyz pak rika jak krasne spinka dlouho. A nechapu ani ten spánek pres den, to je v tom pokoji sama, protoze babička si dela svoje veci. Dokonce jsem tam jednou prisla, kdyz uz ji dala pred chvilkou spat a fakt spala 3 hodiny 😳 😳

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
27.3.22 07:54

Pozorovala jsem to stejné u syna jako miminka. Doma se budil klidně i před pátou, na chatě spal o hodně dýl. Zpětn3 si myslím, že to bylo kvůli šeru - kdyz jsme domů pořídili blackout závěsy, ranní vstávání se polepšilo. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
27.3.22 07:55

To může být různé - čerstvý vzduch, víc pohybu, sytější jídlo, větší ticho nebo tma v pokoji i jen únava ze změny prostředí. Nebo třeba to, že babička spí s ní a tak je víc v klidu. Nepíšeš, kolik je dceři let. Ale aby chodila spát v sedm mi přijde brzo, pokud ti vadí to brzké vstávání. Když byla dcera hodně malá, musela večer chodit spát až po půl deváté, abychom neměly v osm ráno uvařený oběd :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
27.3.22 07:56

@stazka dekuji ☺️️ Blackout závěsy mame. Delam ji tam co nejvetsi tmu to jde 😀 u babičky takovou tmu ani nema 👀ted to bude teda horsi s tou tomu, protoze rano uz je brzy svetlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
27.3.22 07:58

@mokkk pardon 😀 dceri je 11 mesicu. V 18:00 zacina bejt fakt unavena a protivna. Zkousela jsem posunout odpolední spánek na pozdeji, aby sla spat pozdeji, ale vzbudila se stejne a byla jeste vic protivna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
27.3.22 09:08
@Jeanne414 píše:
@Any9 to uz me taky napadlo, ze je to tim, ze v pokoji neni sama. U nad taky spinka od 6 mesicu sama v pokojicku, ale nam to tehdy hodne pomohlo, ze se přestala budit v noci a spi tam celou noc, ale chtela bych aby spala aspon do 7 rano 😁 jinak teda jsem rada, ze v tom nejsem sama😀 jako babička by si ji brala i kdyby vstavala v 6, ale me to fakt prijde nefer, hlavne, kdyz pak rika jak krasne spinka dlouho. A nechapu ani ten spánek pres den, to je v tom pokoji sama, protoze babička si dela svoje veci. Dokonce jsem tam jednou prisla, kdyz uz ji dala pred chvilkou spat a fakt spala 3 hodiny 😳 😳

Jo, mě se i smáli moji rodiče, ze to neumíme když nám vstavaj tak brzo :D
Dokonce u nás doma se syn ráno vzbudí a než se stihne rozkoukat, už vystřelí z postele, u babičky si klidně ještě 20 min poleží a dotáhne se … No rodiče si to vyzerou a babičky je maj za odměnu :D S nadsázkou samozřejmě :andel:
Jinak teda koukám ze mas hodně malou holčicku, ono se to bude ještě hodně měnit, za měsíc ti muže doma vyspávat do osmi klidně :D Jinak starší je 5 a delsi spaní u prarodičů funguje pořad :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
27.3.22 09:36

Prostředí. To má vliv na každého, na děti obzvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.3.22 09:52

Kdyz mam dite v posteli a spime spolu, vzdycky spi dele nez samo.
I miminka mi nevstavala driv jak v 8.
(Ale chodime odjakziva pozdeji spat.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
27.3.22 11:29
@Jeanne414 píše:
Ahoj maminky, mam na Vas dotaz. Nikde jsem mu nic podobného nenasla a zajima me, jestli jste na tom stejne. Dcera doma usina kolem 19 h a vstava ted uz delší dobu v 5:30 🙄 pokaždé, kdyz je u babicky(1×-2× za mesic), tak chodi spat ve stejnou dobu, ale vstava v 8-8:30 😳 nechapu to. Vsechno delaji stejne jako doma. Dokonce, kdyz u ni byla pres den, tak spala 3 hodiny v kuse, doma tak 1,5 a vic nedava. Stává se Vam to taky a čím to je?

Když je vnučka 5let s rodiči, vyspava i do deseti dopoledne. Když je u nás, je jak čiperka v šest ráno. Máme to tedy obráceně :D Ale je fakt, že já mám pravidlo nejpozději v devět postel, v půl desáté se zhasíná. Doma naopak ponocuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
27.3.22 15:21

Úplně to samé u nás, nenašla jsem na toto téma na netu snad ani jeden článek, jen na zahraničních webech nějaké diskuze v angličtině. Pokud někdo na něco přijde, budu taky ráda za info - mám jen teorie, ale většina tu už padla: únava ze změny prostředí, větší respekt z babičky, maminku má víc na háku, takže když babička zavelí, že se jde spát, tak on poslušně jde. Další teorie je, že babička hodně chrápe, takže se dítě pořádně nevyspí a pak ráno a přes den dospává. :mrgreen: A ještě mě napadá, že se mu prarodiče celý dny věnují, má tam jejich pozornost na 100 %, což doma přirozeně tolik nejde skrz jiné povinnosti, takže se sociálně vyčerpá a pak lépe spí. Ale nevím. Celkem mě to štve a přijde nefér a závidím. :mrgreen: Doma spí tak od 21 do 7 v noci a přes den většinou vůbec. U babičky tak od osmi do osmi (ne-li dýl ráno) a přes den klidně 3-4 hodiny. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
27.3.22 17:15

@Anett.taa nooo tak podle vseho s tim nic neuděláme 🙄 proste u babičky spi lip a hotovo 😀 😀 ale dekuju, ze vim, ze v tom nejsem sama😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
27.3.22 19:29

A pak mi babička řekne, že nechápe, z čeho jsem tak unavená, vždyť je tak hodnej. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
27.3.22 19:55

@Anett.taa noo, tak nastesti tchyně tohle nedela 😀 😀 spis se taky snaží zjistit čím to je. Chce u nas i přespat, tak jsem zvedava 😅 😅 nemusela by dcera spat do 8 nebo 9, me by stačilo do 7, jen ne do 5:30 😳 😳 to je fakt masakr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí