Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, o víkendu odjíždíme na týdenní dovolenou do Chorvatska. Ještě včera předpověď ukazovala krásný počasí, dneska už že má celý týden pršet. Myslíte že, se to ještě může změnit? Co dělat týden na hotelu s dětmi? Tak mě to otrávilo, že přemýšlím o zrušení dovolené.
Právě proto, že se to tak mění, bych vůbec nedělala závěry..
Nevím, jaká je spolehlivost a stálost chorvatského počasí. Loni v rakouských Alpách se dalo lokální předpovědi věřit max. na jeden den dopředu.
Zase pokud bych chtěla dovolenou v podobě jisté válečky u moře, tak bych asi teda nejela do Chorvatska na začátku června. ![]()
@Simi2019 vůbec se nebojte!
my to talhle měli loni, celý tyden nám ukazovalo počasí déšť.. Ve finále pršelo jen asi 2× v noci jinak nic.. A 1.den bylo zataženo, ale teplo, takže s dětmi ideál ![]()
No muze se to zmenit, asi nebude prset uplne cely tyden…,ale to je vzdycky riziko
ja zazila tyden v Chvorvatsku v srpnu a prselo 4 dni…na Sri lance nam taky pulku proprselo a tam to byl teda vetsi mazec, jednou jsem taky byla tyden v Tunisu na zacatku cervence a nebylo zadny vedro..porad pod mrakem
…dovolenou bych kvuli tomu nerusila…jak jsou deti stare? Take zalezi na hotelu..jestli maji nejake animacni programy, vnitrni bazen, hernu, nejake hry vem sebou…muzete podniknout nejake vylety…
Může se změnit, dlouhodobé předpovědi nejsou moc přesné. A nějaká za aha se dá vždycky najít - takže vzít s sebou pláštěnky a vyrážet na výlety - památky, příroda. Nebo jste z cukru, že v dešti musíte být zavření v pokoji? ![]()
@Simi2019 já tohle zažila ve Slovinsku, měla to být válečka v hotelovém komplexu, kde byla úžasná skluzavka a několik bazénů. Toho komplexu jsme si užili jeden den.
Potom se ochladilo o 15 stupňů, s tím jsme pravda nepočítali a neukazoval to žádný radar. Byli jsme totiž na rozhraní hor.
Takže supermarket, nákup pevných bot, kalhot a bund. A vyrazili jsme do hor.
Nakonec to byla nejkrásnější dovolená, co se zážitků týká. Ale tam bylo fakt co vidět. Takže si zjisti, co je v okolí a pribal vhodné oblečení.
@Lenulka211 Děkuju,to mě trochu uklidnilo. My nepotřebujeme žádný tropy. Ale ten déšť s dětma je přeci jen na nic 🙂
@Simi2019 a kam míříte? Ted jsem koukala na norsky weby a tak furt ukazujou pekne.
na severu i na jihu
A ty mas tydenni hodinovou předpověď? dyt klidne muze pršet půl HODINy a ukazuje to déšť.
@Simi2019 píše:
Ahoj, o víkendu odjíždíme na týdenní dovolenou do Chorvatska. Ještě včera předpověď ukazovala krásný počasí, dneska už že má celý týden pršet. Myslíte že, se to ještě může změnit? Co dělat týden na hotelu s dětmi? Tak mě to otrávilo, že přemýšlím o zrušení dovolené.
Změnit se to může. Momentálně je vedro v Řecku a Itálii. Vymyslíte náhradní program, popojete o kus dál.
@Simi2019 i u Zadaru je na pristi tyden hezky. Jako norove jsou ted nekdy mimo no, ale tak snad ne uplne.
Uzijte si peknou dovcu a hkavne nic nerus! Nikdy to pak neni tak, jak ukazujou. ![]()
@Melodie91 Deti jsou malý 2,3,4 (moje je jen jedno). Animační program tam nějaký je, herna snad taky
Kdyby to byl jeden den, tak mi to nevadí, ale celý týden
No koukneme se co se tam kde dá podniknout ve vnitr, a budem doufat, že se to ještě změní.
No nevybrali jste si moc dobrý termín v kombinaci s destinací na dovolenou s dětmi u moře. Ale zase bych se z toho nehroutila, kdoví, jak to nakonec bude. Připravte si nějaké deskovky a zábavu na hotel, pláštěnky a dobré boty, ať můžete aspoň na výlet a pokud jedete autem, tak se poohlídněte v okolí po aktivitách pod střechou.