Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vzpomínání je koukání zpátky a to nás často okrádá o štěstí, které se děje přímo vedle nás. Žij tady a teď. Přítomnost je klíč ke štěstí. Minulost stejně nezměníš, zítra tu být nemusíš. Zítra už nikdy nebudeme tím, kým jsme dnes.
Beru to jako něco, co mě formovalo v člověka jaký jsem dnes. Minulost nezměním, ale mohu se z ní poučit. Ano některé věci mě mrzí, změnila bych je, ale jsem si vědoma toho, že to nejde a jediné jak to mohu napravit je, abych se tak znovu nechovala a své chyby neopakovala.
Trápíš sama sebe něčím, co už prostě nezměnis. Přijmi to, příjmi své chyby a přešlapy které tě dostali až sem.. sem do přítomnosti, kde jsi poučena- ponaučena svými činy. Život jde dál! I přes všechny ty kraviny co člověk kdysi dělal.. Žij teď a tady! Tady posílám pár citátů co tohle vše shrnují…
Udělat chybu je projevem lidskosti. Ale dokázat si ji přiznat a poučit se z ní, je projevem charakteru.
Nejvyšší moudrostí je žít v přítomnosti, plánovat budoucnost a těžit z minulosti.
Minulost člověk sleduje proto, aby lépe pochopil přítomnost a budoucnost.
Ahoj,
občas mě z ničeho nic přepadnou myšlenky, které mi připomínají momenty, kdy mi někdo ublížil, mé životní chyby, omyly, neúspěchy, mé ostudy, životný přešlapy, ale také momenty, kdy jsem někomu ublížila já nebo se chovala opravdu hloupě. Jedná se třeba i o situace, které jsou několik let staré, ale z času na čas, se mi vždycky připomenou. V tomto pocitu se někdy zaseknu, a není mi z toho vůbec dobře. Nejradši bych se vrátila do minulosti a všechny své chyby opravila. Máte tyto momenty taky? Pokud ano, co Vám pomáhá nad minulostí prostě nepřemýšlet?
Díky moc