Odposlouchávání telefonu - Reklamy

300
7.9.22 09:25

Odposlouchávání telefonu - Reklamy

Zdravím,
je jasné, že když něco vyhledávám, tak mi pak všude běhají reklamy s „nejlepší nabídkou“ na to, co jsem hledala, nebo go by se toho mohlo týkat. Např. když hledáte stan, tak vám vyjedou campy, spacáky apod. :D

Ale včera jsme se bavili s manželem o půjčce na auto atd. Nikde jsme nic nehledali, a dneska nám do bankovnictví přišla nabídka úvěru a financování vozidla :D.

Asi jsem paranoidní, ale byla by to až moc velká náhoda :D.

Máte někdo zkušenost?

EDIT: Alexu nemáme a bavili jsme se spolu doma, samozřejmě telefony průběžně v rukách apod :D

Příspěvek upraven 08.09.22 v 07:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20
7.9.22 09:30

Jako že jste se bavili po telefonu? Ano asi budeš paranoidní :lol:
Podle mě je to náhoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11856
7.9.22 09:32

Náhoda…mě nabídky na různé půjčky chodí pravidelně tak jednou za čtvrt roku určitě…někdy mi přijde třeba několik nabídek najednou a pak zase půl roku nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
7.9.22 09:33

A nemas doma Alexu? Ta odposlouchava nepretrzite :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
7.9.22 09:39

Ne, není to paranoia. Pohledej na netu, je tam o tom spousta diskuzí a přesně popsán mechanismus, jak to funguje.

Jednoduše - pokud telefonuješ a máš zaplá data, wifi, polohu apod. (nebo třeba nějakou aplikaci), google (nebo kdo) zachytává hesla, která při hovoru používáš. Tedy, nejde vyloženě o odposlouchávání, ani se hovor nikde neukládá, ale ta hesla dokáže zachytit a na základě toho ti pak nabídne řešení:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
7.9.22 09:45

@Anička-S ne, není to nahoda-najdi si o tom video na netu. Opravdu to tak dělají, že tě „odposlouchavaji“. Já se snažím mít všechno na mobilu zakázané a vždycky se něco najde, kde se ukliknu a omylem něco povolím… prostě o tobě ví úplně všechno.
Jinak každý si to může zkusit že se bude nahlas bavit u notebooku nebo telefonu o nějaké věci, kterou v životě nepoužil-např. my nemáme psa a mluvím že potřebuju psi žrádlo. A uvidíš že za půl dne budeš mít všude reklamy na psí žrádlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
7.9.22 09:46
@anahry píše:
Ne, není to paranoia. Pohledej na netu, je tam o tom spousta diskuzí a přesně popsán mechanismus, jak to funguje.Jednoduše - pokud telefonuješ a máš zaplá data, wifi, polohu apod. (nebo třeba nějakou aplikaci), google (nebo kdo) zachytává hesla, která při hovoru používáš. Tedy, nejde vyloženě o odposlouchávání, ani se hovor nikde neukládá, ale ta hesla dokáže zachytit a na základě toho ti pak nabídne řešení:-)

Souhlas. Já se tak bavila s kamaradkou 2×. Jednou o zahradních sekačkách a jednou o robotickém vysavači a už to jelo. Cookies, reklama… sekačky, vysavače. Na mobilu jsem nic nevyhledávala, to si jsem jistá jak ničím jiným.
Začala jsem se o to trochu zajímat a opravdu to náhoda není.
Můj kamarád ajťák mi dokonce tvrdí, že to nemusí být ani telefonní hovor. Stačí když se spolu v blízkosti zapleho mobilu či notebooku normálně bavíme. To už mi přijde fakt hardcore. Stojí si za tím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
7.9.22 09:54

@Kelliee No jako, je to mazec. Já to zjišťovala, když jsem se bavila po telefonu s mámou a ona mi popisovala zánět v oku. Po tomto hovoru mi začaly najíždět reklamy na různé oční přípravky. Tenkrát jsem se fakt lekla a začala jsem zjišťovat, jak je to možné.

Pokud s někým důvěrně telefonuju, vše vypínám. Ale že by to zachytávalo jenom zapnuté zařízení?? Ačkoliv, já bych tomu snad i věřila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6043
7.9.22 09:58

Jj, s manželem to taky víme, ale stejně se bavíme v mobilem na stole…

Tuhle jsem manželovi říkala, jak je super, že nemáme hypotéku, protože v téhle turbulentní době bych se fakt bála… A bác ho, hned reklama na realitku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.9.22 10:02

:D Tak nám se tyto „náhody“ stávají i bez telefonování. Sedíme s manželem a bavíme se o nové ledničce - vezmu telefon a reklama na nejlepší elekro s obrovským výběrem ledniček a takových náhod jsme měli víc :D. Upřímně - jestli je baví naše rozhovory o domácnosti, práci, financích… - ať si je užijí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
7.9.22 10:04

Tuhle jsme to stejne resili v praci… ne, nejsi paranoidni, vsimlo si toho uz vice lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
7.9.22 10:31

Taky se nám to stává. Štve mě to, na druhou stranu jestli je baví nekonečná opakování šlágru „co bude zítra k obědu“, tak prosim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
7.9.22 10:38

Taky se hlásím, že to není náhoda. Chytrý telefony prostě „poslouchají“. U nás opakovaně potvrzeno. :) Chytají klíčový slova. Samozřejmě si nemyslím, že by někde někdo seděl, poslouchal a švihal reklamy. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
7.9.22 10:40

@Kelliee je to tak. Nemusíš telefonovat. Osobně vyzkoušeno náhodou i záměrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
7.9.22 11:16

Jj, člověk ani nemusí telefonovat, jen mít v blízkosti telefon a je to. Prostě chytré telefony.
Mám kamaráda, který je tak paranoidní, že má zaslepené na mobilu oba foťáky a odlepí to jen, když chce něco vyfotit. A nemyslím si, že by někdo záměrně přes mobil špehoval a pak to proti němu využil. Tolik lidí, tolik informací a dat! Pokud tě teda nešpehuje Policie a ta to může jen přes odposlechy. Pak až teprve zabaví telefon a zjistí víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová