Je tu někdo kdo máte ADHD?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.9.22 15:58

Je tu někdo kdo máte ADHD

Ahojte, zajímalo by mě jestli je tu někdo kdo má adhd, a jak jste se s tím poprali a tak, mě je 19 a mám bohužel adhd, a co mě na tom nejvíc štve, je že mám obrovské problémy se soustředěním absolutně nejsem schopna vnímat co čtu a učení mi zabere skoro celý den, než jsem schopná se soustředit a absolutně nejsem schopna si nic zorganizovat naplánovat a udělat si v něčem pořádek, strašně mám ve všem chaos, zajímalo by mě jak jste na tom vy, a popřípadě jestli neznáte nějaký skvělý způsob, já se s tímhle naučit plánovat a dělat si ve věcech pořádek a

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17472
6.9.22 16:59

Mám a jsem na tom stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.22 17:03

Zkousela jsi psychoterapii? Me to treba pomaha. Střídavě ji využívám celý svůj dospělý život.

Jinak mam mirnou formu, naucila jsem se s tim nejak fungovat, medikaci nepotrebuji. Pomaha mi jasna struktura dne, vedet, přesně v kolik hodin mám co dělat nebo kde být.

Se studiem je to náročnější. Vždy jsem potřebovala více času než ostatní. Dodnes se nesmím učit z počítače, protože jinak brouzdám na internetu. Pomáhá mi si vytyčit časové hranice. Prostě určit si, že do této doby se budu učit a toto se prostě naučím.

U mě je výrazná hyperaktivita a neklid. Při učení nevydržím sedět, musím se pohybovat.

• Citovat
  • Upravit
14127
6.9.22 18:04
@Anonymní píše:
Ahojte, zajímalo by mě jestli je tu někdo kdo má adhd, a jak jste se s tím poprali a tak, mě je 19 a mám bohužel adhd, a co mě na tom nejvíc štve, je že mám obrovské problémy se soustředěním absolutně nejsem schopna vnímat co čtu a učení mi zabere skoro celý den, než jsem schopná se soustředit a absolutně nejsem schopna si nic zorganizovat naplánovat a udělat si v něčem pořádek, strašně mám ve všem chaos, zajímalo by mě jak jste na tom vy, a popřípadě jestli neznáte nějaký skvělý způsob, já se s tímhle naučit plánovat a dělat si ve věcech pořádek a

Bojuju s tim cely život :hug: nevim, jestli je to adhd, ale nechavam se vyrušit, uceni a soustredeni narazove, hrozny chaos ve vsem.

Presto jsem urvala težkou VŠ a vcelku uspela i v profesich, kde je preciznost a poradek klicovy 8o samozrejme, ze bych potrebovala asistenta, co by mi hlidal terminy a zklidňoval me :oops:

Pokud mas kolem sebe dobrou duši, nestyd se pred dulezitymi zkouskami poprosit o pomoc. Uz jen to, ze u tebe nekdo sedi a ty jsi nucena se soustredit a na necem pracovat, i kdyz to treba trva dele, hrozne pomuze.

Pak motivace, dat si cil. Vytycit si zvladnutelne ukoly a ZAČÍT! A co nejvic se toho držet. Pravidelnost, režim, ritualy. Maximalni klid.

Co ted konkretne potrebujes? Prioravu k maturite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
6.9.22 18:10

Můj brácha a shodou okolností i dobrá kamarádka oba mají ADHD. Z jejich zprostředkovaných zkušeností vím, že je lepší dělat úkoly/povinnosti na kratší časové etapy a prokládat je zábavou nebo relaxem, např. když se „normální“ člověk učí hodinu, tak oni se učí třeba půl hoďky, pak si třeba pustí seriál a pak zase zpět k učení. Pomáhá i prý to, když si třeba do pozadí pustí nějakou neutrální hudbu nebo zapálí večer svíčky, prostě udělat si to příjemné. ;)
Brácha se taky chodí učit do knihovny nebo do kavárny se spolužáky, protože ho právě motivuje, když není na učení sám (to ostatně pomáhá i mě, když mám zkouškové a to nemám ADHD). Jinak zkus se třeba kouknout na YT, určitě tam najdeš spoustu videí na toto téma a rad, jak si zorganizovat čas, či jak se lépe soustředit. Taky na instagramu je stránka Můj ADHD mozek, která o této nemoci moc hezky informuje a poskytuje různé rady https://www.instagram.com/muj_adhd_mozek/?… .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.22 20:08

Chodím do skupiny rodičů dětí s adhd (funguje při sociální rehabilitaci pro děti s adhd - sociální služba). Jsou mezi námi maminky s adhd, od kterých to jejich děti zdědily. Popisovaly stavy jako ty - věčný vír v hlavě, všechno rozdělané a nic hotové, chaos a nervozitu i konflikty v práci a s blízkými, náběhy nebo i deprese. Po konzultaci s lékařem (praktik, neurolog, psychiatr…) začaly brát stratteru a prý obrat o 180 stupňů - přišlo zklidnění, systematičnost, usměrnění chování, myšlení, zlepšení vztahů a zvládnutí dne… Musí se ale udělat EKG. Dcera 16 má taky adhd a nesmí stratteru brát, protože jí na EKG zjistili delší nějaký interval. A přitom vím, že by jí to pomohlo, je chytrá, ale strašně dře do školy, dlouho se učí, přitom je snaživá. Zakladatelko, teď to s lékařem, někam tě pošle. I dospělé lze úspěšně léčit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.9.22 20:18

Já jsem právě na adhd brala od svých šesti let léky, teďka je mi 19 a neberu je, Brala jsem asi čtyři různý, ale zrovna úplně mi ty léky moc nepomáhali, jenom tak na 20%, takže jsem je přestala brát, protože na mě i dost působili ty vedlejší účinky

Jinak děkuji všem co mi sem píšete nějaký rady a tak

• Citovat
  • Upravit
5930
7.9.22 06:43
@Anonymní píše:
Ahojte, zajímalo by mě jestli je tu někdo kdo má adhd, a jak jste se s tím poprali a tak, mě je 19 a mám bohužel adhd, a co mě na tom nejvíc štve, je že mám obrovské problémy se soustředěním absolutně nejsem schopna vnímat co čtu a učení mi zabere skoro celý den, než jsem schopná se soustředit a absolutně nejsem schopna si nic zorganizovat naplánovat a udělat si v něčem pořádek, strašně mám ve všem chaos, zajímalo by mě jak jste na tom vy, a popřípadě jestli neznáte nějaký skvělý způsob, já se s tímhle naučit plánovat a dělat si ve věcech pořádek a

Nejlepší nápad je medikace. Poraď se s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.10.22 23:14

Ahoj ano já mám je mi 15 let a mám adhd už od mala. Jop je to nanic a můj největší problém je že nedokážu brát pravidelně prášky a všechno je hroznej chaos… já hlavně nevim jak to teď mam popsat ale občas mám v hlavě takovej guláš že to je neskutečný nemůžu zastavit myšlenky vnímám všechny zvuky kolem zpívám si 30 písniček dohromady a prostě už nemůžu… prášky mám stratteru a buď ji beru pravidelne a nebo vubec a pak jsem hrozně nervově nestabilní. Pozornost ve škole a kdekoliv jinde i kdyz se strasne snazim tak to nejde nkdy nevydrzim cely den… mam extremní úzkosti myslim že nekdy s toho upadám i do depresí a mám panicke zachvaty. Jsem hrozně roztěkaná a občas mám hodně sebedestruktivní a sebevrazedny sklony (myslim ze se to horsi kdyz neberu pravidelne prasky) porad si s necim hraju klepu nohama i kdyz lezim v posteli a rukama mam hrozně tiků. Mam příšerný problemi se spanim at uz je to nespavost nebo priserny nocni mury a spankove paralyzy nekdy se dostanu do strasnych stavu a jde hodne tezko ven no a proste nevim co delat uz no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová