Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky… …prosím Vás o radu, už si nevím rady. Mám doma chlapečka-ukončený 6.měsíc. Jako miminko mi hodně zvracel a po úmorném přesvědčování lékařů aby ho vyšetřili nakonec podstoupil v 5.týdnu operaci pro pylorostenózu. Domů jsme jeli asi 4 dny po operaci a doma po zatížení mlíkem mi začal ublinkávat. Byli jsme opět v nemocnici a po týdnu jsme byli propuštěni s tím, že si musím zvyknout na to, že mám „blinkací miminko“. Budiž. Začala jsem dávat mléko Nutrilon AR, po něm zácpa.Mléko jsem ředila obyčejným Nutrilonem. Sice jsme alespoň jednou denně kakali,ale za to zase blinkali.Jelikož po zavedení příkrmů blinká i jiné jídlo, než jen mléko,jen mlékem to nebude. Polévky musím dělat husté, přesnídávky zahušťuji piškotama. Přehoupnutím na 7.mesíc jsem mu začala dávat pokračovací mléko, ale zvolila jsem na rady kamarádek, Hami 2 a hustím mu to Nutritonem -blinkáme stále a ještě k tomu nás to mléko nějako prohání. Má stoličku kašovitou až řidlou, ale jen 2-3× denně a jen dopoledne, když dostává mléko. Mléko dávám jen 2× denně, ale mezi dávkami mi ublinkne třeba i 12× malé dávky, někdy i větší.Mezi příkrmy třeba jen 2×. Máte tu někdo podobnou zkušenost, nebo alespoň radu? Jsem z toho už zoufalá…Děkuji moc!!!
My jsme bylo taky blinkací:(,malý měl reflux…naštěstí se to do půl roka upravilo samo a při přechodu na pevnou stravu to bylo v pohodě.Od pár kamarádek vím,že to děti měli i při příkrmech,ale všem se to mezi 10měs a rokem také srovnalo.Pokud vás prohání mléko,vysadila bych ho a zavedla mléčné kaše,bílý jogurt,uvidíš zda to bude lepší.S tím blinkáním,tam ještě není asi vyvinutá ta záklopka,tam budete muset se obrnit trpělivostí a vydržet.Každopádně tě chápu a vím co to obnáší,držím palce!
Malej blinkal docela dost , ale nějak mezi 8 měsícem a devátým to zmizelo… asi je potřeba být trpělivá, i když vím že to je těžké, ale neboj, brzy ho to přejde..
Pavlínko děkuji, já se hlavně trápím s tím mlékem. Příkrm už si můžu zakustit třeba těma piškotama, ale z toho mlíka jsem nešťastná. On je každou chvíli durch mokrý, na krku a na hrudníčku už má fleky od kyselin, který už měsíc mažu jak debil a nelepší se to. Vypadá jak kdyby měl lepru, smrdí,..no děs…musíme vydržet, jen doufám, že je to opravdu jen tou záklopkou.
a jiná mléka jsi zkoušela… já jsem teda do 10 měs. kojila a přesto blinkal, takže je to opravdu než dozraje to tělíčko
Naše byla kojená, do 9.měsíce ublinkávala neustále a zhruba kolem toho roku se to pak srovnalo.Přesto krásně přibejvala.Chce to trpělivost, taky jsme převlékali několikrát denně.Pevné nervy ![]()
ahoj, nemám přímou zkušenost, ale zkusím přidat malou radu. V těhotenství jsem si na pálení žáhy koupila Gastrotuss - sirup pro kojence proti refluxu, a strašně mi pomohl. Na děti to prý funguje stejně dobře… Zkoušelas to? Je to ale vcelku drahé, lahvička stojí cca 180,–
sestřenka má taky blinkací holčičku a kolem roka se jim to spravilo
a my taky měli pylorostenozu- operace v 9 dnech- fuj ![]()
Holky moc vám děkuju, né že bych to někomu přála, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama:) Kapičky vyzkouším. Co se týče mléka..já se asi vrátím k tomu, co jsem měla do těch 6ti měsíců akorát v té „dvojkové“ podobě a budu vytrvávat, alespoň aby neměl tu srajdu. Jinak do těch 6ti měsíců jsem vyzkoušela kde co..už jsem mu zkoušela i dávat to mléko pro děti alergické na BKM, ale taky nic…:(
Chapu cim prochazis, ja ze zacatku prevlikala dite snad desetkrat denne. Davala jsem Gastrotuss a pak do mlika primichavala nutriton. Na kasovitou stolici mi pomohlo zmenit znacku UM, presla jsem z Nutradefence na Babylove DM. Ublinkavani se zlepsilo casem samo. Ale az tak kolem osmeho mesice. Vydrz brzy to prejde.
Ahoj-Matyáš blinkal zhruba do 9 měsíců-pak se to zklidnilo a ted už vůbec.Ale byl to zápřah-po každém jídle převléknout.Kolem toho 7 měsíce se to začalo zklidnovat a ted je už pokoj.A mléko-každému mimču sedí jiné,já zkusila 3 značky a blinkal po každém.I při zahuštění.Takže to chce vydržet a převlékat a převlékat ![]()
Ahoj, taky jsem mela blinkaci mimi… A taky jsem z toho byla nestastna… Byla a jeste je kojena takze s mlekem neporadim… Kdyz jsme zacli s prikrmy tak jsem myslela ze se to zlepsi, ale omyl… Zaclo bejt lip, az kdyz jsem ji jednotlivy davky mlika zcela nahradila prikrmem. Od cca 9mesice neblindi vubec;-) Pevne nervy
Tak my jsme taky blinkací, sice než refluxní, ale kolikrát ublinkne i příkrm. Docela mi ale pomohlo, že jí malá častěji po menších dávkách. Přes den má mlíčko co dvě, dvě a půl hoďky tak těch 120 ml, dopo sváča ovocná zahuštěná piškotem, pak masozelenina a pak zas mlíčka a večer dostává kaši a vydrží do rána. Nezbavili jsme se toho úplně, ale je to lepší. Jen těžko říct, jestli je to tím častější jedením nebo tím, že trošku víc „uzrála“.
Tak já měla blinkací oba dva syny.První přestal mezi 7-8.měsícem a mladší nějak po 5.měsíci.Vím jak ti je a chce to opravdu vydržet.Mě nevadilo ani to převlékání,ale měla jsem o ně strach.