Ublinkavanie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2589
30.6.05 11:38

kdy

Ahoj,
pripojily jsme se k ublinkavacim nebo spis blicim miminkum, ale teprv nedavno, vlastne pred tydnem, kdyz ji byly skoro 4 tydny. Funguje to takhle- ze mimi neblije hned od narozeni, ale pak to proste najednou zacne?
Dik za vase zkusenosti a preju co nejmin blinkaci ditka, zdravi Eva

(P.S. Jestli bude diskuse zahlcena timhle psanim, tak se omlouvam, vubec mi to neslo odeslat…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
30.6.05 18:58

jo, učitě je to normální. My to měli taky tak. Už si nepamatuju, kdy přesně Agáta začala blinkat, ale hned po porodu to určitě nebylo.
 Lola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
2.7.05 16:40

Děkuju za odpověď, ještě se chci zeptat, jestli nemáte nějakej postup na to, když se jde ven. Mám totiž pocit (dneska vyzkoušenej), že už budem pořád doma nebo max. půl hodiny od domova. Ema totiž buď pije, nebo čekáme, jak to po tom pití dopadne, nebo už to dopadlo :? , anebo má zas hlad. Když jsme jeli k MUDr., tak jsme s sebou měli všichni náhradní oblečení…, ale co někam jinam? Máte nějaký fígle nebo zkušenosti? Díky moc, Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
4.7.05 16:23

Evo nezoufej. Ono se to všechno časem spraví. Zezačátku miminka pijou hodně často, já mám pocit, že jsem snad celý šestinedělí jenom kojila. Ani jsem nikam moc nechodila, protože mrzlo a to se s miminkama ven moc nemůže. Chápu, že teď když je hezky, tak to člověka ven láká. Ale zase můžeš kojit i venku a nemusíš hledat teplý a nekuřácký prostředí. :o)
Takže radím nakojit a vyrazit (já vím, to se lehko řekne, ještě si dobře pamatuju, jak jsem před odchodem i 3× převlíkala kompletně poblitý mimino) a cestou prostě párkrát zastavit na kojení.
Pokud jde o to blinkání - časem se to taky částečně zlepší a částečně budeš otrlejší, takže ti to už tak nepřijde. Já s sebou vždycky brala náhr. oblečení, několik látkových plínek, roličku toaletního papíru (tím jsem likvidovala škody na podlaze). Agátu jsem nenechávala odkrknout v takový tý klasický poloze na rameni (to bych měla permanentně poblitý záda nebo rameno), ale tak že jsem si sedla, dala nohu přes nohu, na to plínu a na to mimi břichem dolů, tak aby se hrudníkem opíralo o tu nohu, co je výš (snad to je srozumitelný - jinak ta poloha je z knihy
Něžná náruč rodičů od E. Kiedroňové). Dalo se tak líp kontrolovat kdy, jak a kam blinká. Nejdřív jsem měla strach, že takhle toho z ní vymáčknu ještě víc, ale pak jsem zjistila, že Agáta blije nezávisle na poloze pořád stejně.
Tak se hlavně nestresuj, z poblitýho bytu i svýho oblečení si nic nedělej a pokud jde o blinkání venku - je fakt je málo míst, kde by miminčí blinkání bylo tím nejšpinavějším, co na zemi leží :o)
Tak snad jsem tě aspoň trochu povzbudila
 Lola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.7.05 10:38

Děkuju, jsem moc ráda, že slyším něco konkrétního. Vyrazit po kojení se zatím fakt bojím, ale jinak jsem taky už přemejšlela, jestli je to blití vůbec závislý na něčem, co můžem ovlivnit (hýbání s miminkem, poloha) a jestli se nemáme na ten klid po jídle (sedíme s pokrčenýma nohama na posteli nebo na zemi a Emu máme opřenou na stehnech- půl hodiny až hodinu) prostě vybodnout a zkusit, co to udělá bez něj, resp. jestli to bude nějak výrazně horší. My totiž už podstatě nečekáme, že krkne, to se po jídle stalo za poslední dva týdny tak 3×, moc to nechápu, ale ona krká spíš před jídlem…- to dřív nebylo. Takže prostě necháváme uplynout nějakej čas, než se jí to tam nějak u:,–(í, protože krknutí se nedočkáme.
A díky taky za tu knížku, vypadá to, že si ji musíme opatřit.
Mějte se hezky, my teď šupajdíme k naší MUDr. a jsme moc zvědaví, jestli přibrala víc než minule (5dkg). Zdraví Eva

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
19.7.05 17:33

Tak náš blicí problém je vyřešen- Ema totiž zase nepřibrala, tak jsme jeli na sono a tam si nás rovnou nechali, protože to nebyl reflux (teda jenom reflux), ale hlavně pylorostenóza, která se operuje, protože se pořád zhoršuje, až mimi vyblije komplet všechno. Poznávací znamení: blití obloukem… No, ale teď už je to dobrý! Tímhle doufám končí moje píspěvky v týhle diskuzi, zdraví Eva

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure