Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám dva kluky.Jednomu je 3,5roku,a ten druhý právě prožívá svůj 4 měsíc.Oba jsem kojila zhruba do 2měsíců.Filípek papal Nutrilon Peptia kadil zeleně.Když jsem se ptala doktorky,nejdřív se divila a pak řekla¨,6e jsem druhá maminka co to říká,Takže je to po Pepti.Když začal jíst příkrmy,začal kadit hnědě.Jenže ted máme toho menšího ,a ten protože mu kvůli bolení bříška moc mlíček nevyhovovalo,zkusili jsme jich víc.Nakonec vyhrálo Omneo.Jenže zase kadí jedině zeleně.Je to normální?Nebo mám zvláštní děti?Mám pocit,6e jsem někde četla,6e se to děje,protože je v mlíčku přidané železo.
Ahoj,o železe jsem nic neslyšela,ale teoreticky si myslím,že by to možný bylo.Zelená stolička může být i po banánu,což předpokládám,že 4měsíčnímu chlapečkovi nedáváš.Já mám 3měsíční holčičku plně kojenou a bylo období asi tak 14 dní kadila taky dozelena,ale všechno se upravilo.Měla jsem strach,že je to hladová stol.,ale Terinka byla naprosto v pohodě
To Ty ale strach mít nemusíš,když má UM,víš kolik vypije.
Ahoj L.
Ahojky tak to mame stejny problem, kojila jsme maleho do 2mesicu, pak jsme zacala davat UM Beba, k tomu dostaval zelezo v kapickach, a stolice zelena, doktorka mi tvrdila ze to je ze zeleza…pak jsme zmenila lekare a bylo mi receno, ze to je nejaka bakterie, ktera musi ze strivek pryc, delal se vyter, poslalo se to do laborky a mi zacali brat takove ampulky a tablety, pote se delal vyter a ejhle, bakterie zmizela, jenze stolice je stale zelena, davam i caj a zelena je porad......... ![]()
mumik+milacek 5,5mes
Ahoj mum 1
A co ti na to říká doktorka ted´,když je bakterie fuč.To jsi mě vyděsila.Mám k tomu ještě problém.Filda taky hrozně málo kadil,asi tak jednou za 4dny.Doktorka mi taky říkala,že pokud ho nebolí bříško,nemá zácpu,tak je to normální.Když jsem ho začala přikrmovat,stávalo se,že kadil taky až za 8dní.Je ale fakt,že mu nic nebylo.Doktorka má takový názor,že jeho tělo dokáže beze zbytkůvšechno perfektně zpracovat.Asi kolem 2.roku se to upravilo,takže chodí každý den,i několikrát.Ten malej škvrnda má něco podobného.taky kadí tak za 3dny.Jinak díky za zkušenost.Pa
Ahojky,
Já jsem kojila 2.5 měsíce a pak jsme přešli na UM.
Kadíme také zeleně, ale stejně jako moje známá máme zelenou stoličku, údajně po hypoalergením mlíčku. ![]()
Zdravíčko + Matýsek 3,5 m
Ahoj zdravíčko,
Filípek taky papal hypoal.mlíčko,ten Nutrilon Pepti,takže jsem taky byla přesvědčená,že to je z toho.Ten druhý ale papá Omneo(vyzkoušeli jsme různé)a kadí zeleně zrovna tak.No nevím jestli to fakt nemůže mít nějakou souvislost z tím železem.Při obou těhotens.jsem ho musela spolikat spousty,byla jsem chudokrevná.Třeba se to v těch mimčách někde střádá.(chudinky).
to markote : ![]()
no ted to uz neresi ![]()
bakterie tam udajne neni, streva jsou osidlena temi dobrymi, takze se to neresi…doufam ze to prikrmama vymizi, ale pokud mimco prospiva tak bych se nebala, i kdyz bych si pro jistotu pozadala o vyter zadecku…
ja si take jeste pozadam jistota je jistota…jinak take mame hypoalerg.mleko…tak ze by to stim souviselo, jak je tady zminovano?
to zelezo v kapickach uz nebereme a zelena se zelena, tak si nemyslim, ze to nejak souvisi, i kdyz kdo vi…
mumik+milacek ![]()
jo zapomela jsem napsat, ze to je udajne bakterie, kterou mivaji nedosene deti, coz ten muj je…35tt se narodil, ale jestli muze byt i u donosenych to nevim…ani nevim jak se jmenuje ![]()
papa
Ahoj,
já jsem malého plně kojila do půl roku a zelenou stoličku měl od začátku. Dělali mu výtěry a nic nenašli (železo bral taky, ale po něm kadil tmavě oranžově). a pak dostal v 3.5 měsících zánět močových cest, byli jsme týden v nemocnici, kde bral antibiotika a světe div se, po vyléčení zmizela i zelená stolička. A to mu dělali výtěry i v nemocnici a taky nenašli žádnou bakterii. Ale je možné, že tam přesto nějaká byla a udolaly ji ty antibiotika? Dodnes nevím…
Makýš
Ahoj,
moje malá má už 5.den úplně zelenou stolici. Četla jsem si článek tady: http://plysacek.cz/…e-u-kojence/ kde píšou, že to může ovlivnit i strava matky, ale nevím jak. Měla bych se něčemu vyvarovat? Už tak si myslím, že se vyhýbám spoustě jídel ![]()