Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj vsichni,
tak jsme o vikendu koupili cyklosedacku pro nasi malou (11 mesicu), ale vlastne ani poradne nevime, od kdy se pouzivani cyklosedacek doporucuje? Poradite??? ![]()
Diky,
Simona
Tak nedávno byl v Sama doma nějaký pán a ten doporučoval až od tří let, ale přijde mi to docela dlouho. Taky by mě to zajímalo. Lenka
Jejdanánky, od 3 let!!!
To byl asi nějakej chytrolín. Většina matek co znám, tak používá cyklosedačku tak od 1 roku. Lepší je ta zadní i s podporou hlavy. I my se chystáme nějakou pořídit
Makýš a Vendy (13m)
Před měsícem jsi se tu na cyklosedačku poptávala, já ti dodatečně vložila do diskuze to, co jsem zrovna ten týden četla v jedné inetové poradně od jednoho doktora. Asi jsi to už nečetla, tak to sem vkopíruji znovu:
Odpověď lékaře:
V cyklosedačce může dítě jet až tehdy, když má dostatečně pevnou páteř a šíjové svaly a to rozhodně dřív než kolem 1.5 roku není. Navíc je pro tak malé dítě jako je vaše cyklosedačka velká a velká nejspíše bude i helma.Pro tak malé dítě je prostě jízda v cyklosedačce trápením,a rizikem, které není dobře podstupovat!
=====
Takže my letos vypouštíme, netřeba hazardovat se zády. Však si kolo užije už od příštího jara, to bude Elišce rok a 3/4 = bude to akorát ![]()
Ještě uvažujem o koupit vozíku za kolo.. ale ty peníze… ![]()
E.
Jezdili jsme s naší malou asi od 1 roku.Doporučení od tří let mi teda připadá divný-asi bychom toho teda moc nenajezdili.Sedačka kterou máme (Hamax) je do 22 kg, no a naše malá (3roky) má 20, takže tak tak a příští rok už bude muset jezdit sama na svém kole vedle nás.Pravda je že jsme nedělali nějaký extra tůry, vždy jen tak 10-15km asi 1/2 hodiny, dojeli někam za město, ona šla na písek nebo běhala po lese a pak se jelo zpět. Až loni jsme s ní v sedačce ujeli asi 70km, ale to už měla 2 roky pryč.
Ahoj holky,
tak tohle téma teď taky řešíme. Toho pana doktora v Sama doma, jsem totiž taky poslouchala a dost mě to zaskočilo
Máme půjčenou sedačku na kolo od kamarádky, je pěkná vypolstrovaná a je po jejím sináčkovi.Tomu bude 3,5 roku ( má velikost 110 ) a rozkodně bych ho na kole nechtěla vozit
Mé dcerce bude 11 měsíců. Ptala jsem se na to speciálně naší doktorky, protože jsme chtěli s manželem měkam vyrazit. A ona říkala " Když Vaše malá takhle hezky už sedí, tak klidně můžete jet, ale né na žádné dlouné tůry" Jinak samo sebou,že už i leze a zkouší chodit. Zkusíme vyrazit tak na necelou hoďku a ještě někde zastavíme, myslím,že to malá zvládne a nebude mít následky
A přilbu máme taky a je nám dobře ![]()
Lenka
Ahoj, našemu malému je 13měsíců a zrovna dnes jsme namontovali sedačku na kolo. Je mu celkem dobře ani v ní není moc utopený. Ve třech letech už by mu byla určitě malá a navíc to já doufám, že už bude jezdit na kole sám:-)
Moc se mu v sedačce líbí. Od 10měsíců sám běhá, takže co se týče páteře nemám obavy.
Určitě budeme jezdit:-D
Jarča