Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj majitelky babyvaku
,
chtěla bych vědět, od kdy se můžou nosit děti v babyvaku v jiné poloze než kolíbka, tzn. v poloze kdy mimčo sedí s podepřenýma zádíčkama vaku aby mělo rozhled. Stačí věk 6 měsíců-kdy se udrží v sedu, anebo jste čekaly až se vám po:,–(í samy-tzn. až kolem 8 měsíce?
Pavla + mimi 6m
Ahojky Pavluško,
nevím, jestli je to tak správně, ale mám 9-měsíční holčičku, která ještě sama nesedí a v babyvaku ji už pár měsíců v sedě nosím - většinou tedy jen po chvilkách doma. Myslím, že sedí ve vaku docela stabilně a nemělo by jí to ublížit, každopádně ji to očividně těší. Na procházky už jsme ale pořídily šátek, je to pro nás obě pohodlnější, na mě začínala být pomalu těžká a v šátku se může víc pohybovat, i s tou podporou zad je to určitě lepší. Śátek každopádně můžu doporučit, prý na něj stejně dost maminek z babyvaků časem „přestoupí“.
Spokojené nošené mimi přeje
Kaa
Ahoj,
když jsem se začala zajímat o různé polohy nošení dětí ve vaku, našla jsem zajímavý článek s obrázky a komentářem (i o věku dítka) na www.rodina.cz (přesně tady : http://www.rodina.cz/…/fulltxt.asp?…)
tak snad ti to pomůže