Noční pláč - Čím to je?

1234
13.6.05 10:56

Noční pláč - Čím to je?

Ahoj holky,
tak už máme zase problém :lol:
Poslední dva týdny přišel Matýsek (skoro 7 m.) s novinkou. Po prvním kojení v noci (cca mezi 23 - 01 hod.) odmítá usnout a řve. Minutu je ticho a pak zase, chvílema jen tak pobrekává, pak zase silněji. Se zavřenýma očima, s dulíkem v puse se převaluje v postýlce, houpe se na kolínkách a brečí a brečí. Už se z toho i poblinkal. Vždycky ho chvíli nechám, pak přijdu, v klidu ho narovnám a zase si jdu lehnout. Takhle to trvá tak hodinku i dvě :roll: , než usne. Nechci ho chovat a zvyknout ho tak na to, ale zase je mi ho líto, jestli mu něco je a já nepomůžu :cry:
Dumám, dumám, čím to může být. Prdíky už zvládáme, hlad taky nemá, tak zbývají zoubky. Dásničky ale nateklé vůbec nemá a ani přes den nebrblá. A že by ho to trápilo jen 1× za noc? Po dalším kojení to nedělá a to jich má poslední dobou víc, než dřív (tak 4-5). Manžel se už sám vyexpedoval do obýváku, ale já tam chci s Matýskem být. Máte to někdo taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
198
13.6.05 11:26

Ahoj asi to bude normální nám také bude v sobotu 7m. a děláme to samé dám malou okolo osmý spinkat a na kojo se budí tak 5-6 za noc no a tak někdy k ránu začne plakat někdy hlasitě někdy jen tak brouká ,někdy se s toho překulí na břicho,ale to přitom spinká a hlad nemá ,protože je to většinou po koju také si s tím moc nevím rady až jsem jí dnes ráno pokoušela vzbudit když začla zase plakat,ale neprobrala jsem jí po chvilce se uklidnila a spala dál ,a tak to udělá třeba 3-4 takhle k ránu nevím možná je to normální,ale hlavně že v tom nejsem sama.Třeba se to časem spravý
S pozdravem Eliška a Elinka 7m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
13.6.05 13:20

Holky, jestli vás to uklidní, tak my jsme si tím taky prošli kolem toho 7. měsíce. Vašík se budil 5-8× za noc (já ho tedy tou dobou kojila v noci max. 2×, zbylé vzbuzení jsem jen dudlíkovala a lehce konejšila). Jendno probuzení z toho, bylo vždycky doprovázeno vytrvalým pláčem, po uložení usnul třeba na 10 minut a zas. To někdy trvalo i 2 hodiny, než usnul natvrdo. Tohle období trvalo tak něco přes měsíc, dýl určitě ne, takže to určitě přejde.

Makýš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
13.6.05 13:28

Měsíc??? 8O No, mohlo by to být i horší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iri
141
13.6.05 15:48

Ahoj,
nic si z toho nedělej. Ty naši prcci si na nás navymýšlí, viď :D
Pokud víš, že to nejsou zoubky, tak už zbývá jen jeden důvod. Souvisí to s tím růstovým .. ( nepamatuju si bohužel to druhý slovo :lol: ). Mají to mimča kolem 3měsíce, pak 6-7měsíce. Pláčou, sami neví proč, mají více hlad… Ale brzy toto období zase pomine😉
My jsme jím také prošli :roll:
Neboj, zvládnete to. Zkus ho nechat v té postýlce, to období přejde, on by si pak zvyk, že když zapláče, tak ho máma vezme. Tak vydrž :P
Iri + Mery 10m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
13.6.05 19:09

Ahoj,
my jsme si to s malým absolvovali s přestávkami od 9m do 2 let. Prostě se v noci vzbudil, 2 - 3 hodiny pobrekával, řval jako tygr a zase pobrekával a dělal to tak cca 5 dní a pak mu vyrůstl zub. Snad o každém jsme takto věděli, pak nám naše doktorka dala nějaká homeopatika a bylo to trochu lepší.
Určitě to ale přejde.
 Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
13.6.05 20:49

Růstový spurt ..... :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.6.05 21:46

Ahoj,
našemu malýmu je rok a včera v noci to byla taky hrůza. Zničeho nic začal řvát jako by ho na nože brali a nemohl přestat. Překvapilo mě, že se to zhoršilo, když jsem ho vzala do náruče. Tak jsme šli chodit,ukazovali psa a hodiny atd, najednou byl jako vyměněný, výskal a ukazoval na věci, pusu od ucha k uchu. Pak klidně usnul, ale opakovalo se to ještě dvakrát. Natvrdo usnul až když jsem nechala rozsvícenou bludičku. Napadá mě jenom noční můra, jinak fakt nevím.

• Citovat
  • Upravit
78
14.6.05 15:46

Sem-tam se mi taky stane,že malý zničeho nic v noci začne řvát jak tygr!!Třeba dnes v noci.Nepomohlo,ani,když jsem ho vzala do náruče,spíš to bylo ještě horší.Dalá jsem mu čajík a pak usnul,tak nevím,co se děje????Možná mu lezou stoličky,musím udělat revizi v pusince.
Katka+Honzík(už 1.rok) :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.6.05 20:03

Ahojky holky, sice tenhle problém ještě nemám, Honzíkovi je pět a půl měsíce, ale od sousedky vím, že to mají také za sebou. Podle naší doktorky je to tím, že děti přes den načerpají spoustu nových informací, poznají spoustu nových věcí a v noci během spaní se jim to v hlavičce „srovnává“ a tím někdy mají noční můry. Zřejmě si tím projde každé dítě, asi nás to taky čeká. Takže je to asi normální, jen se ty děti snaží pochopit tenhle svět. Toť vysvětlení od naší doktorky (pokud samozřejmě nejsou jiné důvody pro takový pláč).

Hodně silných nervů u nočního pláče!!! Šárka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
15.6.05 17:41

no ja nevim, jestli bych ho nechala plakat v postylce. Treba ma obdobi uzkosti nebo mu rostou zoubky a potrebuje pochovat. Nezastavam nazor, ze chovanim se dite rozmazluje nebo ze si na to zvykne. My jsme vzdycky chovali a kojily i v noci, kdyz mala brecela. Od 10m spi celou noc bez kojeni a usina sama bez jakychkoliv problemu. A je vesela velmi samostatna. Takze ja radim chovat a ono to casem prejde.
 sliva

• Citovat
  • Upravit
6594
9.11.21 09:08

Oživuji. Skoro 7m šmudla - už asi tři týdny řešíme noční pláč. Je kojený, ale jen večer máUM.

Cca mezi 20hod-20,30 vypije z láhve cca 210-240ml Beba, tu stejnou pije už dva měsíce. Usne sám ve své postýlce a pravidelně mezi 22,30-23,30 se vzbudí s řevem, přendám k nám do velké postele, prso nechce, spí. To se opakuje v cca v 1,30, občas podumlá prso a spí, ale častěji řve se zavřenýma očima, mává rukama a nepomůže prso, tlumené světlo, mluvení - jedině chovat a chodit. Tohle samé se pak znovu opakuje cca mezi 3 a 4hod ráno.
Za noc tedy tyhle epizody cca 3×-4×, kdy pomáhá jedině chovat.

Čím to může být způsobené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
9.11.21 09:18

Jak spí přes den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045
9.11.21 11:22

Můj syn je o dva měsíce mladší a je na UM. Řeším teď to samé, ale budí se mi za noc tak 8×.. já myslím, že u nás jsou to zuby. Trvá to teď pár dní. Nespí moc ani přes den, pořád kňourá. Jsem už na prášky. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5378
9.11.21 12:10

Je to zvláštní. Zdá se mi, že v poslední době je spousta nových termínu a problémů. Co pamatuju, miminka spavala, jakmile se jim upravil spankovy režim, poměrně dobře. Najednou čtu období kolem 4 až 5 měsíců, teď kolem 7… Ano, mají určité hodně podnětu. Mozna koukání na TV, do chytrých zařízení, venku místo na rodiče koukají směrem ven. Nekdy si jich rodiče moc nevsimaji, jindy je pretezuji naopak přehnanou peci. To jen z mého pozorovani a samozřejmě neplatí to na kazdeho. Děti můžou být pretizane, jak v dřívějších generacích nebyly. Stále si říkám, zda v těchto věkových predelech spojených s pláčem hraje roli i očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí