Pláč při kojení

1078
15.6.05 19:03

Pláč při kojení

Ahojte holky. Prosím o radu. Malá posledních 14 někdy pláče až hystericky při kojení. Když jsem to řekla naší doktorce, tak mi jenom řekla, že bych měla dostatečně pít. To já ale dělám, vypiju tak2-3 litry denně. Nevíte, jak z toho ven.
Ivulka + Eliška 3m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
483
15.6.05 19:34

Ahoj Ivulko,
my meli presne to same. Malej taky u kojeni hodne plakal a bylo to prave kolem toho 3. mesice, pak jeste parkrat a ted sme snad zazehnali krizi kolem 6. mesice.
Doktorka mi taky nic neporadila, ale usoudila sem, ze ho to kojeni proste nejak min bavi, mozna se taky zmenila chut mlicka a zkousela porad dal, i kdyz to byly nervy 8O Taky pomahalo ruzne menit prsa a polohy…jo, mimca si nekdy navymysli :)
I tady na emiminu je par diskusi o tomto a vetsinou holky psaly, ze jim to taky preslo. Tak vydrz.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
15.6.05 19:50

ahojky,
a nebolí mimi bříško? Moje Kačenka někdy taky začne děsně brečet, což si vysvětluju tím, že jak jí tam proudí mlíčko, tak se jí to tam už všechno nemůže pořádně vejít:-) Pomáhá dát odkrnout a plácat po zadečku. Mnohdy následuje mohutné krknutí nebo totální pokakání se a můžeme kojit vesele dál:-)

Koju zdar.
Jana+Kačenka 6m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
15.6.05 20:29

Ahoj,
taky někdy brečíme, někdy je to prdíkama, někdy (jako třeba včera) že je dusno a když jí chci dát uprostřed krmení krknout je to ještě horší. Taky jsem se ptala a chce to prý vydržet, tak uvidíme. Jestli myslíš, že je to tím, že máš málo mlíčka zkus čaj z jestřabiny, to mi dávali v porodnici, je i v čaji pro kojící maminky od fy. Laros (nevím jestli to píšu správně).
Markéta + Terezka 3,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
15.6.05 21:09

Ahoj,
náš Mates začal chvíli po pár polknutí taky plakat a v jedné poradně jsem se dočetla, že se mu právě tím polykáním rozpohybují střívka, což pak bolí. Někdy plakal déle, někdy přestal po chvilce. Většinou zabralo přehození k druhému prsu. U pravého, tedy na jeho levém boku byl vždy klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
15.6.05 21:14

Ahojky,
s názorama holek souhlasím.
A možná by to mohlo být i tím že třeba dostaneš menstruaci. Chuť a vůně mlíčka se změní.
U nás to bylo podobné, při kojení jsem chodila nebo se houpala na balóně než se Sabinka pořádně chytla a přestala plakat.
Je to přechodné období, hlavně vydrž!!
Radka a Sabinka 7,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
15.6.05 21:59

Ivulko, nezoufej. Ono to přejde. Naše holčička to dělala taky, přesně v tomtéž období - kolem 3 měsíců. Souvisí to s růstovým spurtem. Bylo to hrozný, ale člověk to nesmí vzdát.

Koukni na diskusi na rodina.cz
tady:
http://www.rodina.cz/diskuse133.htm
tenhle a minulý týden jsme se tam o tom bavily, tak tě to možná povzbudí.

Vydrž s kojením, ono to přejde.
Klidně kontaktuj i laktační poradkyni, ono někdy pomůže si i třeba jenom popovídat :o)

Držím palce
Lola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí