kojenecká voda

8
15.6.05 18:29

kojenecká voda

Chtěla jsem se zeptat, zda některá nevíte, jak dlouho se má miminkům (a batolatům) vařit z kojenecké vody? Dík
Zdenula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
354
15.6.05 18:39

Ahoj,
ono je to asi jak kde, já jsem z ní vařila do roka, ale pak jsem někde četla, že stačí do 8 měsíců… Dost záleží na tom, jakou máte vodu, vím, že kamarádka vařila jen z normální vodovodové… Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
15.6.05 18:41

Ahoj, je to asi co clovek to nazor. Ja jsem si to pro sebe shrnula, ze varit z kojenecke vody budu tak do roka, roka a pul a na piti ji budu pouzivat minimalne do 3 let. I kdyz jsem slysela nejakou Dr. z hygieny a ta rikala, ze napr. v Praze je, pokud mame novou vodovodni sit, tj. ze nemame stare trubky, voda z kohoutku kolikrat vic „vyhovujici“ nez nektere balene vody. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
15.6.05 21:18

Ahojky,
přesně tak co člověk to názor.
Na vaření si myslím že stačí do 1roku,ale samozřejmě to záleží na tobě.
S použitím obyč.vody na pití je to horší. Já třeba obyč. vodu z kohoutku nepiju vůbec, max. uvařenou na čaj nebo kafe, jinak piju minerálky nebo koj.vodu. Takže pro mimi asi nějak podobně.
Ahoj Radka a Sabinka 7,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
16.6.05 07:55

Ahoj, ja se na to ptala zrovna pred tydnem nasi detske dr. a rikala, ze do roka urcite kojeneckou vodu :D

Simona&Kristy(11 mesicu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
16.6.05 11:11

Ke kojenecké vodě jsem dostala v Motole instrukce, ale bohužel jako laik jsem to konkrétně zapomněla. Takže jenom obecně: ve vodě je nějaká látka, se kterou se miminko umí vyrovnat, ale takhle jeho schopnost klesá a v půl roce je nejnižší, pak zase začíná stoupat až do roku. Takže kojeneckou vodu dávat do roku.
Ovšem když jsem se zmínila náhodně před naší sestrou, řekla mi do 4 měsíců. Tak babo raď. Nicméně já jsem dávala do roku, pak už normální z kohoutku. A udělala bych to tak zase. Kojeneckou vodu jsem převařovala asi do třičtvrtě roku, nepamatuju si přesně, pak už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
16.6.05 11:14

Já bych doporučovala nechat si udělat rozbor vody, sice to něco stojí, ale budete vědět na čem jste.
 Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
16.6.05 18:57

Díky, jsem na tom podobně, jako vy, říkala jsem si, že do roka i na vaření a pak jen na pití a už bych to s tou kohoutkovou pomalu střídala. Jen jsem si to chtěla s někým zkonzultovat (a s naší paní Dr. ne, doporučovala mi uvařit pro osmiměsíční mrně puding z kravského mléka :()Zdenula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
16.6.05 19:47

Ty Zdendulo, to mě ale dr. taky řekla, nevím už sice přesně ve kterém měsíci, ale že můžu na vaření používat obyč mléko. A docela tomu i věřím. V nějaké debatě už to tady proběhlo, pokusím se ti to najít.

Tady je to - dole na první stránce jsou docela zajímavé informace. Je to tedy u dětí od roka, ale myslím, že vaření z obyč mléka lze u mladších.

https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
16.6.05 21:20

voda

Ahojky, určitě aspoň do jednoho roku věku dítěte. Pak záleží na tobě a na kvalitě vody, která vám teče z vodovodu. Já třeba v těhotenství a v době kojení pila vodu jen balenou, pro jistotu. Malému teď dělám mléko a čajíčky jedině z balené vody, a min. do jednoho roku dělat budu. A s přechodem na vodu z vodovodu je dobré začít postupně, aby si dítě zvyklo a nebyla to pro něj rána (přece jenom se voda z vodovodu chloruje a na to není dítě zvyklé) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí