Ubývající mléko

Anonymní
21.8.21 05:30

Ubývající mléko

Ahoj mám 3,5 měsíční holčičku a kojení asi do 6 týdne bylo super… Od té doby celkem bojujeme a je to jak na houpačce… Týden dobrý týden hrůza.. jako by vždy mléko ubývalo.. :( teď jsme ve stádiu, že alespoň 2× denně dostane UM 140ml… Zbytek kojení… Mléka mám málo, protože se nakojí a když dám ještě UM tak přibližně 100ml vypije a občas slyším jak ji škrundá v bříšku, když pije… :nevim: 8o ale to jen někdy… Už jsem zkoušela kojit v noci, že byla holka u mě v posteli a kojila skoro co 2 hodiny.. prostě tak jak se vzbudila.. přes den se budí co 3 hodiny sama… Prso se mi nalejvá právě ale tak maličko… Dcera se přisaje, spustí se mléko ( někdy dřív někdy to trvá??… :roll: ) pije, pije, jak se tok sníží, ještě chvilku pije a pak přestane… Dám krknout, kde si ještě na rameni okamžitě cucá ručičky( ale většinou to dělá i když dokrmím ještě potom UM :P ), položím do kočárku a je tuhá většinou… Jenže já vím, že pije málo.. protože někdy jak ji ještě dám um tak ho vypije.. a jako 140ml UM 💯 nemám v prsou… Piju kojící čaje, piju i jiné tekutiny, nové homeopatika riccinus ale už týden nepociťuji žádný +… Přesněji cítím, že ještě méně a méně mléka mám… Je to postupný odstav?… :,( :,( :,( všude píši, že se prsa nemají nalévat teď už a že se dělá mléko při kojení ale… :,( já tam fakt mám minimum…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4731
21.8.21 06:58

A to um ti poradila doktorka, ze dcera neprospiva nebo proc? Ano, prsa se prestanou nalevat a miminko si vysaje kolik chce, v tomhle obdobi se casto objevi bojkot kojeni, hlavne vecer, nebo kdyz je dite vic unavene, to piti je trochu vetsi drina…nevim, jak vis, ze mas malo mm, jestli odstrikavas a nic netece, nebo se ti to jen zda, ale rekla bych, ze um to nezlepsi, radsi bych kojila castejc..ruce do pusy si deti strkaj furt..kolikrat dcera i ted, ve dvou letech :)…jeste zkus nejakou laktacni poradkyni treba, ale jestli ti to um vylozene nenakazala doktorka, ze dcera neroste, tak bych ji ho nedavala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
21.8.21 07:45

Dělá se ti tolik mléka, kolik potřebuje miminko. Pokud mu dáš UM, tak se ti vytvoří méně mléka a zase mu budeš muset dát UM. To je pak začarovaný kruh. A mléko z lahve je pro miminko pohodlnější pít než od maminky. Není tak namáhavé sání. Takže když mu dáš UM, proč by se namáhalo pít z prsu :D. Začátek jde dobře, ale pak musí více tahat.
Já to měla stejně. Akorát jsem dokrmovala z důvodu bolavých prsou. Takže dostatečně pij, jez pestrou stravu, homeopatika si také klidně vem a koj miminko dle jeho potřeby ( neřeš hodiny ani ml). Uvidíš, že se to pěkně srovná. A hlavně se tím nestresuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
21.8.21 08:08

Me se treba prsa nalevali celou dobu, tedy rok co jsem kojila, u obou deti stejne… ono ze zacatku kojeni mleko vytahnou deti snadno, tece prakticky samo, po chvili se uz ale musi zacit snazit a sat a to je mozna doba, kdy se ti prcek odtahne a nechce se dal snazit… zkus si v tu chvili zmacknout prsa a kdyz uvidis mliko, tak ho tam mas:-)) a neni to o tom, ze bys mleko nemela… Ale pokud to nejde, ty se trapis, tal UM urcite neni konec sveta, dulezita je spokojena maminka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
21.8.21 08:27

V téhle době už se prsa tolik nenalévají a mléko se opravdu tvoří až při kojení. Jen je to pro miminko trochu pracnější, ale když ho podpoříš, tak si zvykne. Tím dokrmováním si koleduješ o odstav. Tvoje prsa oravdu mohou dát 140ml, ty to však nepoznáš, pokud miminko nevážíš před a po kojení. Jak někdo psal, může se objevit i bojkot kojení a to potom můžeš být v šoku z toho, co se děje. Pokud máš pocit, že je miminko málo najezené, tak ho ještě přilož k prsu. Pokud má málo, bude ještě sát. Lahvička je asi pohodlnější a jemu to líp teče, ale podle popisu bych řekla, že je to zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
22.8.21 09:44

Prsa nejsou zásobníky na mléko, proto lze v pohodě kojit, i když už se prsa dávno nenalévají, jen dcerka začíná být příliš pohodlná, aby se dostala k tomu mléku, co se tvoří zapochodu a pak se ho tvoří míň a míň…nic nenormálního, jakmile se začne dokrmovat UM, je to velmi pravděpodobný začátek konce s kojením, mě se dcera pomalu odstavila i přes alternativní dokrm, protože i díky němu se k mléku dostala snáze, nebylo to tak rychle jako při použití lahvičky, ale stejně k tomu došlo, i když ta pravděpodobnost není tak velká, některé děti to čas zvládají i s lahvičkou, ale pohodlnost nakonec stejně vítězí. Kojení není založené na tom, jaké všechny přípravky do sebe žena dostane, takhle to bohužel nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová